Dēliņa pirmais klasiskās mūzikas koncerts...

Dēliņa pirmais klasiskās mūzikas koncerts...

02. Mar 2018, 13:40 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

     Šo koncertu ļoti gaidīju, jo tas ir paredzēts mazuļiem, un tajā tiek spēlēta klasiskā mūzika dažādu mūzikas instrumentu pavadībā; plusā visam - tas bija pirmais kopīgi ar dēliņu apmeklētais koncerts

     Jāsaka, ka koncerta dienas rīts mums bija pārsteigumiem bagāts un, maigi izsakoties, interesants.. Viss sākās jau ar to, ka dēliņš pamodās neierasti agri, pirms plkst. 7:00 (izrāde sākums plkst. 11:00 - parasti, ja dēliņš ir pamodies par agru, tad ap šo laiku dodas gulēt diendusu)...
     Pēc kā sekoja nākamais brīnums: aukstuma dēļ nevaru piedarbināt mašīnu...! Zvanu brālim (pamodinu viņu) un lūdzu, lai viņš mūs aizved uz izrādi.
     Līdz izrādei atlikušas vien 30 minūtes...
     Brālis ļoti ātri pamodās, arī viņam knapi izdevās piedarbināt savu mašīnu, bet tomēr izdevās! Un viņš brauca pēc mums. Visu operatīvi salikàm brāļa mašīnā un devāmies ceļā. Pa ceļam centos sazvanīt informatīvo tālruni, lai informētu, ka esam ceļā, tikai mazliet nokavēsim, bet nesekmīgi...
     Tavu brīnumu! - dēliņam mašīnā uznāk miedziņš un viņš jau sāk "klanīties". Galvā pārksien tūkstošiem domu par to, ka laikam tomēr nav lemts doties uz koncertu, bet realitātē cenšos pļāpāt ar dēliņu, stāstot viņam, uz kurieni dodamies, kas redzams pa ceļam un saku, ka drīz jau būsim galā.

20180302133909-55093.jpg

     Protams, ieradāmies ar pāris minūšu nokavēšanos, bet izskatās, ka visi būtu gaidījuši tieši mūs, jo koncerts vēl nebija sācies, tas sākās tiklīdz ienācām telpā un novilkām apavus.
     Uhh, kāds baudījums bija šis koncerts! Tik skaista mūzika - KLASIKA! Manam puisēnam pat viss miedziņš "aizgāja", viņš dungoja līdzi mūzikai un pat dejoja. Visu šā pasākuma laiku viņš cītīgi klausījās mūziku.
     Bērni tika iepazīstināti ar mūzikas instrumentiem, pirms spēlēšanas tika nosaukti skaņdarbi un to autori. Runāšanas ilgums starp mūzikas spēlēm bija ļoti atbilstošs bērnu interesēm - nebija lieku runu: īsi, skaidri un saprotami.
     Koncerts ilga aptuveni 40 minūtes - pilnīgi pietiekami mana mazuļa pirmajam koncertsm.

20180302134011-58911.jpg

     Arī nākotnē noteikti dosimies kopīgi baudīt šāda veida koncertus - mums ļoti patika, abi devāmies projām ļoti pozitīvi noskaņoti! :)

20180302133945-26950.jpg