Dāvināsim mazulim brīnumu!

Dāvināsim mazulim brīnumu!

28. Jul 2014, 11:58 nosiguldas nosiguldas

Pirmā dzimšanas diena un ir skaidrs, ka tāds dāvanu daudzums bērnam nav nepieciešams.

20140728112355-51572.jpg

Šajā laikā ir tik daudz iespēju  un mēs vecāki paši reizēm jūtamies kā bērni, jo tik ļoti gribās uzdāvināt visu, to, kas mums pašiem nekad nav bijis. Viss beidzas ar to, ka mantu kaste ir pilna un mazais nemaz vairs neatceras, kas ir tās apakšā, jo spēlējoties līdz mantām  netiek.

Pēc vairāku gadu pieredzes sapratu, ka kardināli jāmaina attieksme pret dāvanām, jo viss šis lēmums beidzās ar to, ka reizi pusgadā metu ārā kaudzi ar nevajadzīgām lietām. Pēc sarunas ar vecākiem un radiem vienojāmies, ka dāvanas pērkam iepriekš vienojoties, ko kurš nopirks. Pirms svētkiem mēs abas apsēžamies un izrunājam vēlmes, ko viņa gribētu, lai dāvanu zaķis vai sala tētis viņai atnes šajā gadā. Kad ir skaidrs, ko vēlamies, sadalām dāvanu sarakstu starp radiem, vai kopā sametamies un pērkam vienu lielu dāvanu.

Mazam bērniņam ir nepieciešams brīnums un tāpēc es uz Katrīnes svētkiem izdomāju ko interesantu. Mēs abas, tikai divatā dodamies kādā jaukā piedzīvojumā. Tā mēs devāmies ciemos pie lācīša Tedija un Katrīne ieguva sev draugu zaķīti, kam ir drosmīgā sirsniņa.

20140728114430-74911.jpg

Katrīnei ļoti patika multenīte par Salātlapiņu un tagad viņai ir īsta Salātlapiņa.

20140728114525-28174.jpg

Katra meitene sapņo par īstu leļļu māju un pamostoties ziemassvētku rītā, Katrīni gaidīja leļļu māja.

20140728114618-52278.jpg

Izvēloties dāvanas pieturos pie sekojošiem nosacījumiem un būšu priecīga, ja arī Jums kāds no tiem noderēs.

  • Izvēloties dāvanu atcerēsimies kā mums nepatīk, ka dāvina nevajadzīgas lietas, vai lietas, kas mums nepatīk. Atcerēsimies, ka mazulis ir pilnvērtīgs cilvēks, viņam nav jāuzspiež savas vēlmes, bet jāprot vadīt viņa.
  • Mazu nieciņus mēs dāvinam vai pērkam ikdienā, neizvēlēsimies tādas pašas dāvanas svētkos. Tā priekš mūsdienu bērniem ir ikdiena. Dāvana netiek uztverta kā kas īpašs un tai bērna acīs nav nekāda vērtība.
  • Dāvanai nav cenas, reizēm pietiek ar dažiem piepūstiem baloniem, lai bērnam sagādātu pārsteigumu.
  • Lai mazulis neapaugtu ar nevajadzīgu mantu kaudzi, izrunājiet ar viņu, ko viņš gribētu, lai dāvanu zaķis sagādā viņa svētkos. Kad vēlmes skaidras , izrunājiet ar radiem un draugiem, ko varētu uzdāvināt, lai izvairītos no vienādām dāvanām un lietām, kas istabas stūrī apaugs ar putekļiem.
  • Laiku pa laikam pievērsiet uzmanību kā mazulis izturas pret savām mantiņām, neļausim aizmirst iepriekšējās dāvanas. Mēs ar Katrīni reizi gadā sapošam  visas viņas un arī no lielās māsas saglabātās  lelles, mazgājam kleitas un matus, pucējam, jo tuvojās mazās saimnieces dzimšanas diena.
  • Un tomēr, kad mantu ir par daudz ir vērts daļu nolikt kastē un uz laiku noslēpt, kad no jauna tās pasniegsiet mazulim, redzēsiet ar kādu sajūsmu viņš sagaidīs sen neredzēto omes vai opīša dāvanu.

Kreatīvi, praktiski, mūsdienīgi: Veidojam dāvanu sarakstu!

 20140721102258-33525.jpg