Cik dāvanu, Tavuprāt, jāpasniedz bērnam Ziemassvētkos?

Cik dāvanu, Tavuprāt, jāpasniedz bērnam Ziemassvētkos?

12. Dec 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmssvētku nedēļas ir svētku pasākumu pilnas. Nereti šajā laikā bērni, kas apmeklē dažādas eglītes, jau tiek pie pirmajām dāvaniņām, un līdz Ziemassvētkiem to daudzums var būt samērā iespaidīgs.

Un vēl taču neko nav uzdāvinājuši nedz vecāki, nedz vecmāmiņas, vectētiņi.. KO darīt? Pasniegt bērnam kaudzi dāvanu Ziemassvētkos, vai pasniegt pa vienam? Ar šādu jautājumu vērsāmies pie psiholoģes Alikas Sorokinas.

Viņasprāt, zem eglītes Ziemassvētkos bērnam jāatrod tikai viena dāvana, kas nākusi no Ziemassvētku vecīša.

Ja bērns jau runā un var izteikt savas vēlmes, tad savlaicīgi jānoskaidro, ko viņš gribētu saņemt Ziemassvētkos, un iespēju robežās, šī vēlme jāīsteno. Tur arī ir tā burvība - dabūt no Vecīša tikai vienu dāvaniņu, bet toties pašu, pašu labāko, un to, ko sirds visvairāk vēlas.

Jo vairāk dāvanu, jo vairāk izkliedēta tiek uzmanība, katra no dāvanām rada jaunu stimulu, un tas bērnā rada tādu kā ne sevišķi līdzsvarotu stāvokli, un viss var beigties pat ar histēriju.

Protams, radi nāks ar savām dāvanām. Ko darīt? Pieņemt, bet dot dāvanas bērnam pa vienai, lai tās ir kā svētku pielikums kaut vai pēc svētkiem.

Kad pasniegt dāvanas - Ziemassvētkos vai pirms tiem, vai pēc? Uz šo jautājumu varat atbildēt tikai paši. Tas viss atkarīgs no katras ģimenes tradīcijām. Pie tām tad arī pieturieties.

Mūsdienās daudzi dāvaniņas gaidot Ziemassvētkus, sāk likt Ziemassvētku zeķītēs. Psiholoģe Alika Sorokina atzīst, ka tas ir pozitīvi un uzsver, ka tajā zeķītē tiek likta viena dāvaniņa dienā. Un tas ir ļoti pareizi. Nav pārspīlētības, un katru dienu, kā atverot Adventes kalendāru, bērns gaida ko priecīgu.

Ļoti labi, ja vecāki dāvina kaut ko, kas taisīts pašu rokām, tas nozīmē, ka viņi dāvanā ielikuši savu enerģiju, un tas ir nenovērtējams prieks.

Māmiņu Klubs

Pastāstiet, cik dāvanu saņems Tavi bērni šajā gadā!