Ciemos pie garaušiem Codes pagastā

Ciemos pie garaušiem Codes pagastā

24. Jul 2013, 22:19 Banija Banija

Mūsu mājas mīlulis ir nevis kaķis vai suns, bet gan trusis. Maza, pūkaina un reizē arī mazliet egoistiska trušu meitene vārdā Makse. Tieši tādēļ teju katru vasaru mūsu ģimenei gluži kā likums ir ciemošanās Codes pagastā esošajā Trušu pilsētiņā. Tātad, dodamies ceļā!

Iebraucot Codē no Rīgas puses, dodieties līdz pilsētiņas centrālajam krustojumam, nogriežoties tajā pa kreisi. Šeit arī atradīsiet norādes uz garaušu pilsētiņu.

Pirmā doma, ieraugot pilsētiņu, noteikti arī jums tāpat kā man būs – ui, cik to trušu maz, bet, sākot staigāt, domas krasi mainīsies. Daļa trušu atrodami ierastajos būrīšos, bet daļa lepni dzīvo savā pilsētiņā. Pilsētiņas mērs, kā sevi lepni dēvē tās izveidotājs Ojārs Narvils, ir cilvēks tiešām ar izdomu- truši mitinās te vienstāvīgās kotedžās, te vairākstāvu pilīs. Tiesa gan, zinot, cik augstu spēj uzlekt mūsu trušu meitene, brīnos, ka garauši no lielākā aploka nedodas izpētīt pasauli, kas ir ārpus žoga. Ja atbrauksiet uz pilsētiņu īstajā laikā, tad redzēsiet ne tikai lielos trušus, bet arī trušu bērniņus, kas nesen ieradušies pasaulē un vēl tikai ziņkārīgi kustina ūsas, lai uztvertu lielās pasaules daudzās nianses. Kopumā Trušu pilsētiņā ieraugāmas vairāk nekā 65 dažādas trušu šķirnes.

Piebildīšu, ka, apciemojot pilsētiņu, varēsiet satikt ne tikai trušus, bet arī citus kustonīšus, piemēram, nutriju, cālēnus, pīlēnus un pat aunu.

Jau tagad varu derēt, ka daudzi bērni pēc Trušu pilsētiņas apmeklējuma saviem vecākiem centīsies izlūgt vismaz vienu tādu mazu spalvu kamoliņu arī sev mājās, bet trusis – ui, kas tie ir par posta darbiem, bet tas jau ir cits stāsts J

Mazs ieteikums - ja braucat lūkoties trušus, tad labāk izvēlaties to darīt jūlija beigās / augustā, vai arī jūnija sākuma pusē, tad trušu mammas vēl nav novērsušās no ārpasaules, lai gaidītu mazulīšus.

Biļešu cenas: pieaugušajiem 2Ls, bērniem – 1,50Ls, ģimenes biļete – 5Ls. Ja Trušu pilsētiņu apmeklējat diennakts tumšajā laikā, būs standarta biļetes cenai jāpiemaksā vēl 10%.

Bonuss apmeklētājiem – iespēja bez maksas vienu stundu izmantot piknika vietu, ja vēlaties uzkavēties piknika vietā ilgāk, par cenu būs jāvienojas ar pilsētiņas saimniekiem.

Kā atrasts Trušu pilsētiņu: Bauskas novads, Codes pagasts, Pilsmuižkungi, internetā – www.trusupilsetina.lv, karte