Ceļojuma soma, peldkostīms, brilles un bērns

24. Jan 2018, 10:35 Klintasmamma Klintasmamma

Uzreiz brīdinu, ka šis nebūs kāds jautra atgadījuma stāsts, ceļojuma apraksts vai jauna grāmata, tikai skaļas=drukātas pārdomas par tāliem ceļojumiem ar maziem? bērniem.

Man vienmēr ir paticis ceļot, tāpēc arī tagad, kad esmu mammas statusā, ceļošana nekur nav zudusi, taču tā ir stipri mainījusies. Un es tiešām ticu, ka tad, ja bērns kļūst par mazo ceļotāju, vecākiem ir jārēķinās arī ar viņa vēlmēm un labsajūtu.

Esmu neskaitāmas reizes dzirdējusi, ka bērna laimei vajag laimīgu mammu, itin bieži nespējot noticēt tam, cik daudzas lietas un darbus mammas ar to mēdz attaisnot. 

Šoreiz par ceļošanu.

Paziņa ar saviem bērniem, no kuriem jaunākajam bija tikai 3, devās uz Ņujorku, pēc 2 nedēļu ceļošanas priekiem viņa nebeidza sūdzēties par bērniem, kas nedēļu ASV mocījās, jo gribēja gulēt dienās, bet būt nomodā naktīs, bet tagad to pašu darot Latvijā. Jautāju bērniem par redzēto, taču uzzināju, ka ne Disnejzeme, ne Knicks spēle, ne kāds muzejs programmā nemaz netika iekļauts, jo tas bija tikai iepirkšanās brauciens. 

Bet kāpēc tad, ja mājās ir aukle, vīrs un blakus vecāki, bērni ir jāņem līdzi uz otru pasaules malu lupatu medībās? Kāpēc 3gadīgs bērns jāstaipa pa lidostām un jāmarinē lidmašīnā pie planšetdatora?  Vai tiešām ceļošana ar bērniem ir jāuztver tāpat kā ceļošana bez viņiem?

Ļoti līdzīgi gadījumi redzēti gandrīz katru nedēļu,  kad ceļotāju grupās un forumos māmiņas ar lielāko prieku savus dažus mēnešus vai gadus vecos bērnus ņem līdzi uz Taizemi, Filipīnām vai Austrāliju, jo viņa grib sauli. Bet vai arī mazajam cilvēciņam tā nepieciešama 10-12 stundu lidojuma attālumā? Vai nepietiek ar kādu tuvāku vietu?

Nepārprotiet, es nenosodu ceļošanu un ticu, ka katra mamma savam bērnam vēlas sniegt tikai labāko, taču mani mulsina tas, ka viņu ceļošanas ieradumi līdz ar bērna parādīšanos it nemaz nav mainījušies. Varbūt man pašai vienkārši jāiemācās dzīvi tvert vieglāk? Varbūt pietiek ucināties ar bērnu? Varbūt īstenot savas alkas pēc Jaunzēlandes un spontāni iegādāties mums visiem lidojumu uz turieni?

Līdz šim esmu plānojusi lidojumus tā, lai meitai nav lidmašīnā jāpavada vairāk par 3h, lai nav jānīkst lidostās vairākas stundas, lai nav jāmokās ar laika maiņu, kā arī ir pieejams viņai piemērots ēdiens. Pārbaudu arī nepieciešamās un rekomendējamās vakcīnas, lidojot uz kādu no valstīm, kā arī pārliecinos par to, ka tuvumā būs medicīniskā palīdzība un izklaides iespējas tieši bērnam. Un lai arī es kādu laiku pieķeru sevi pie domas, ka jauki būtu nedaudz pasildīties saulītē, saprotu, ka daudz vērtīgāk ir aizbraukt ar mazo uz kādu baseinu, ūdensatrakciju parku un pagaidīt līdz aprīlim, kad silti būs gan Portugālē, gan Spānijā, kuras šogad noteikti gribu meitai parādīt. 

Kā ceļo Tu? Vai to ietekmē tas, vai to dari ar bērnu? Vai izvēlies lidojumus vai arī biežāk kopā ar bērnu ceļojumos dodies ar mašīnu?

 

Attēls no http://www.goseekandhide.com/20180124103444-28747.jpg

 

Klintasmamma Klintasmamma 24. Jan 2018, 16:58 lauvinja

Mana iet iepazīties ar visiem, viņa arī pie pilota ietu, ja kāds laistu, jo ļoti patīk cilvēki, taču tas ir pārbaudīts 2-2,5h lidojumos, ilgākiem jāsaņemas

lauvinja lauvinja 24. Jan 2018, 16:48 Klintasmamma

Kamēr pati ar bērnu nelidosi, neuzzināsi, kā tavs bērns uz to visu reaģē - ir bērni, kas iemieg un paguļ, ir tādi, kas visu ceļu noaurē un nelīdz nekas.

Klintasmamma Klintasmamma 24. Jan 2018, 16:22 kintijad

Izklausās jauki! Noteikti padalieties MK par to, kā patika ceļojums. Mani vilina Azoru salas, bet šķiet, ka pārāk ilgi jālido, tāpēc labprāt dzirdētu atsauksmes par 4h garu lidojumu

kintijad kintijad 24. Jan 2018, 16:11

Mes pec nedelas ar 10 men. un 4 g.veciem berniem lidosim apm 4 h gara lidojuma uz Tenerifi. Celojums ir apdomats ta lai berniem labi. Dels priecasies ka vares buvet smilsu pilis, bet bebim izveletais laiks bus ideals jo vel nav pa karstu. Esmu jau ieladejusi telefona paris multenes, vel jasagada ar ko parotalaties, pazimet utt lidmasina. Un protams ari ceru ka pagules. 😃

Brīve Brīve 24. Jan 2018, 13:38

Jebkura galējība man neliekas ok, bet ja tie nav mani bērni, tad tā nav man darīšana. Mēs pēc pāris dienām ar trīs maziem bērniem pirmo reizi lidosim - 4,5h. Nezinu kā būs, nedaudz satraucos, domāju, ka esmu apvienojusi bērnu un vecāku vēlmes, es gribu izrauties no aukstuma un rutīnas, bērni grib sauli un ūdenī katru dienu, pagājušā vasara nebija silta, arī Spānija pavasarī mēdz nebūt tik silta. Ceru, ka mēs lidmašīnā brrnus nenomocīsim, rūpīgi gatavoju izklaides, kas viņus nodarbinātu uz ilgāku laiku, ceru, ka mazliet pagulēs.

Zaiga77 Zaiga77 24. Jan 2018, 12:18

Ok, iepirkšanās brauciens uz Ņujorku ar zīdaini varētu būt nepiemērots, jo iepirkšanās ar maziem bērniem vispār ir sarežģīta. Bet normāli ceļojumi - kāpēc ne?

lauvinja lauvinja 24. Jan 2018, 11:13

Katrs dara tā, kā uzskata par pareizu. Kamēr galīgi bērnu nemušī nost, īsti nav citu darīšana. Cik nav vecāku, kas tikpat kā neiet laukā ar maziem bērniem, jo redz LV gandrīz vienmēr var atrast nepiemērotus laika apstākļus - sniegs, lietus, karsts, auksts, migla, nemaz nerunājot par ceļošanu!

Bērnam vecumā līdz gadiem 3, pa lielam pietiek ar vecāku klātbūtni, pastaigām un mazu rotaļlaukumu, līdz ar to ceļojot šādā vecumā bērnu izklaides diži nav jēgas plānot. Protams bērnam patīk ūdens atrakciju parks un zoo, bet viņam būs gluži vienalga vai tas zoo ir Rīgas zoo vai mini zoo tepat LV vai liels zoo Berlīnē vai safari parks, tāpat būs vienalga vai ūdens atrakciju parks ir tepat LV vai kaut kur plašajā pasaulē. ....

Vai tas nozīmē, ka ar mazu bērnu jasēž mājās - protams, ka nē! Ceļo un baudi - ikviena ceļotāja vajadzības ir jāsabalnsē, ja ceļo kopā kā veca, tā jauna un jā, viss ir tieši tik vienkārši!