Burciņu maltīte un HIPP biezputra – laba alternatīva veselīgai maltītei svētku skrējiena laikā

Burciņu maltīte un HIPP biezputra – laba alternatīva veselīgai maltītei svētku skrējiena laikā

22. Dec 2017, 08:42 FejuFeja FejuFeja

Pirmssvētku skrējienā, kad jāpagūst uz dažādiem psākumiem, ir reizes, kad neizdodas atlicināt pietiekami daudz laika pilnvērtīgas maltītes sagatavošanai. Tāpēc, lai mazā Fejiņa nepaliktu ar tukšu vēderu, pa rokai turu gatavo burciņēdienu, kas, analizējot to sastāvu, manuprāt, ir pat ļoti teicama izvēle.

Arī mēs šogad apmeklējām Māmiņu Kluba Ziemassvētku pasākumu, pēc kura pārbraucot mājās bija jau gana vēls. Bet ēst grib gan lieli, gan mazi! Tad nu Fejiņai piedāvāju HIPP gatavo maltīti burciņā ar jūras zivi, makaroniem un brokoļiem. Protams, vispirms to pirms došanas meitai nogaršoju arī pati.

Jau atverot burciņu, no tās uzvēdī zivs aromāts un, palasot sastāvu, redzams, ka tās veido 12% no kopējā maltītes apjoma. Ceturtā daļa burciņā ir nūdeles un ūdens, taču pārējais, vēl bez zivs, – burkāni, brokoļi, krējums, sīpoli, rapšu eļļa, kviešu milti, rīsu ciete un citronu sula. Manuprāt, sastāvs ir ļoti labs, jo sevišķi, ņemot vērā, ka absolūti lielākā daļa no visām sastāvdaļām ir ražotas saskaņā ar bioloģiskās lauksaimniecības principiem.

20171222084158-91581.jpg

Protams, tas man kā mammai ir svarīgi, tāpat kā apzināties, ka burciņas ēdiens nesatur dažādas piedevas, bez kurām patiesībā varētu pat ļoti labi iztikt.

Fejiņai HIPP maltīte ar jūras zivīm, nūdelēm un dārzeņiem garšoja, jo viss burciņas saturs tika ar gardu muti notiesāts vienā piegājienā. Domājams, ka tas ir labākais apliecinājums tam, ka ēdiens bija garšīgs.

Tāpat kā rīsu putra, kura mazajai pie sirds gājusi vienmēr. Patiesībā, rīsu putra bija viena no manām pirmajām izvēlēm, jo simpatizēja to vienkāršais sastāvs – tikai rīsi. Un tas arī viss, nekādu citu piedevu, saldinātāju. Lai gan tagad, kad pārkāpts jau pirmā gadiņa slieksnim, bieži vien brokastīs mēdzam ēst auzu pārslu biezputru no vienas bļodas (vārītu ūdenī bez pievienotiem saldinātājiem), reizi pa reizei, lai dzīvi padarītu interesantāku, mazajai piedāvāju arī kādu citu putru. Šonedēļ atkal atgriezāmies pie pirmsākumiem – HIPP rīsu biezputras.

20171222084230-10843.jpg

Vienkārši un ātri pagatavojama, krēmīgi biezas konsistences un no bioloģiskās izcelsmes graudiem. Manuprāt, laba izvēle. Tam piekrīt arī Fejiņa, vienmēr pilnībā izēdot visu putras bļodiņu.

20171222084249-16828.jpg

mamma88 mamma88 22. Dec 2017, 23:41

Es arī savā laikā esmu šos pirkusi, jo steidzīgā ikdienā nesanāk tik daudz gatavot. Un nekas slikts specializētajā zīdaiņu pārtikā nav. Laba alternatīva ir tie ar korķīti, ērti mašīnā paņemt līdz.