Brīvdienās KIDDING Zinātkāres klubs aicina ģimenes ar bērniem gūt pozitīvo pavasara lādiņu

Brīvdienās KIDDING Zinātkāres klubs aicina ģimenes ar bērniem gūt pozitīvo pavasara lādiņu

20. Mar 2017, 12:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai arī elektrība mums ikdienā palīdz ik uz soļa un bieži vien savu dzīvi nevaram iedomāties bez tās, nereti neko daudz par to nezinām. Tāpēc KIDDING Zinātkāres klubs aicina ģimenes ar bērniem kopā izzināt elektrības noslēpumaino dabu un piedalīties izglītojošās spēlēs eksperimentu sērijā “Pavasara pozitīvais lādiņš”. Pasākums notiks šo sestdien un svētdien, 25. un 26. martā, no plkst. 12.00 līdz 17.00 tirdzniecības centrā Domina Shopping.

KIDDING Zinātkāres kluba ietvaros kopā ar ekspertiem ikviens interesents varēs ieskatīties priekšnesumā “Elektrības daba”. Tajā eksperti iepazīstinās tuvāk ar elektrību un palīdzēs piedzīvot drošus eksperimentus.

Vai zini, ka elektrība pārvietojas ne tikai elektrības vados, bet ikvienā atomā un molekulā mums visapkārt? Piedaloties “Kartupeļu baterija” laboratorijā, varēsi uzzināt, kā iegūt elektrību no kartupeļiem. Kā tu domā, vai šis ir ekoloģisks elektroenerģijas iegūšanas veids? Piedalies un uzzini pats!

Mazajiem zinātniekiem interesi raisīs “Elektrības atklājumi”. Ikviens varēs iepazīties ar elektrības vēsturi jau no Senās Grieķijas un sekot līdzi interesantiem atklājumiem līdz pat mūdienām. Savukārt, ja vēlies uzzināt, kā rodas elektrība, apstājies “Elektrības iegūšanas” stendā, kur izpētīsim, kā darbojas ģeneratori un kas tad īsti notiek baterijās.

KIDDING Zinātkāres klubs ir izglītojoši-izklaidējošu pasākumu sērija ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem, kas šogad t/c Domina Shopping notiek reizi ceturksnī. Tā mērķis ir radīt un veicināt bērnu interesi par eksaktajām zinātnēm, piesaistot viņus pasaules izziņai ar dažādu darbnīcu, interaktīvu risinājumu un šova programmu palīdzību.