Šodien aizdedzam pirmo Adventes sveci: par cerību!

Šodien aizdedzam pirmo Adventes sveci: par cerību!

03. Dec 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sākoties Adventes laikam, ik nedēļu Māmiņuu Klubs kopā ar tevi aizdegs pa svecītei Adventes vainagā un mudinās padomāt par tās simbolisko nozīmi tavā dzīvē. Šonedēļ iededzam pirmo Adventes sveci. Par cerību! 

Pagatavo savu Adventes vainagu!

Adventes vainagam nav tikai dekoratīva, bet arī dziļi simboliska nozīme. Tas pasludina, ka Bērns, ko visas tautas gaida, ir karalis, kurš ar savu gaismu uzveic tumsu!

Savukārt četras sveces vainagā simbolizē gaidīšanas laiku un četrus gaidpilnus gadsimtus starp pravieti Maleahiju un Kristus piedzimšanu. Tās ir kā četri pakāpieni ceļā uz Ziemassvētkiem.

Izrotā arī savas mājas ar krāšņu priežu vai egļu zaru vainagu – šie mūžzaļie augi simbolizē jauno un mūžīgo dzīvi, arī cerību.

Vainagu vari izrotāt ar violetām svecēm, kas ir Adventes laika krāsa un simbolizē grēku nožēlu vai arī sarkanām svecēm, kas ir simbols Jēzus mīlestībai pret cilvēkiem.

Iededz pirmo sveci

Pirmā – pravieša – svece tradicionāli ir gaidu jeb cerību svece. Iededz to un klusībā padomā, ar kādām cerībām pēdējā laikā saistās tava dzīve. Pēc kā alkst tava sirds un kāda sava sapņa piepildījumu patiesi alksti?

Advente ir klusēšanas un pārdomu laiks pirms lielā brīnuma un prieka vēsts – Kristus piedzimšanas.Tādēļ šis arī ir lielisks brīdis, lai pie sevis klusībā pārvērtētu dzīves vērtību skalu un godīgi sev pajautātu: vai dažkārt neceru, ka viss atrisināsies pats no sevis vai arī kāds problēmas atrisinās manā vietā.

Padomā, vai visu cerību un gaidu piepildījums tev patiesi sniegtu laimi? Man šķiet, ka tad, ja cerības nepiepildās, tas nozīmē, ka mums jārod jaunas, lai rezultātā mēs katra uzmeklētu savas dzīves pareizo ceļu – to, kuru ejot, būsim laimīgas...  

Kā tu plāno pavadīt pirmās Adventes svētdienu?