Brīvdiena Valmierā - kur paēst?

Brīvdiena Valmierā - kur paēst?

02. May 2018, 16:09 Mamm.mamm Mamm.mamm

Ir pienācis pavasaris un jūtama vasaras tuvošanās. Īstais laiks lai nedaudz atpūstos. Ar mazu bērnu neuzņemos ceļot ļoti tālu. Domāju, ka vēl daudzas citas ģimenes labprāt brīvo laiku pavada "tepat", apbraukājot Latviju vai izvēloties kādas "tuvās ārzemes". :) 

Viens no gala mērķiem varētu būt Valmiera. No Rīgas nedaudz virs 100km, kurus var nobraukt "viena miedziņa laikā". :) Ko Valmierā? Ar lielākiem bērniem, kas labprāt kustās un mēro lielākus ceļa gabalus varu ieteikt Valmieras sajūtu taciņu. Tētim varētu patikt iespēja apciemot Valmiermuižas alus darītavu. Mammām varētu patikt iepirkšanās iespēja Straupes tirdziņā (svētdienās, vienā svētdienā Straupes Zirgu pastā, otrā - Salbē (pa ceļam no Rīgas uz Valmieru)). Protams, Valmierā (līdzīgi kā citās pilsētās) ir tematiskie, kā arī dažādu iestāžu organizētie pasākumi. Piemēram, nesen Valmieras koncertzālē viesojās AHHA centrs no Tartu un visas dienas garumā piedāvāja dažādus eksperimentus bez maksas. Par pusotrgadniekiem... Valmierā, cik man zināms, nav īpašas atrakcijas tieši šai mērauditorijai. Bez tam, skatoties uz mūsu pusotrgadnieku kuram, šūpoles sagādā vislielāko prieku, domāju, ka Valmieras spēļlaukumi spēs apmierināt arī jaunāko paaudzi. Lielākie laukumiņi ir centrā pie dīķīša (blakus 5.vidusskolai) un pie Daliņu stationa (netālu no Sajūtu taciņas). Protams, ir vēl citi. :) Piebildei - superīgas ir šūpoles, kurās bērnu var iesēdināt un viņš nevar izkrist ārā. Tādas mazajiem ķipariem ir pieejamas Valmieras spēļlaukumos.

Un, ko darīt, ja sagribas ēst? :) Galvenais, ko gribēju pastāstīt par ģimenēm draudzīgu vietu, kur paēst Valmierā - restorāns Vecpuisis. Svētdien nejauši iegājām un tikām uz branču. Superīgi pavadījām laiku, paēdām un bērns paspēlējās. Jā! Tieši tā! Retais resotorāns, kurā ir rotaļu iespējas bērniem (arī gadu, pusotru veciem). Parasti telpas stūrī stāv papīra lapas un zīmuļi. Pēc manas pieredzes, gada vai pusotra vecumā tie neinteresē. Savukārt, mašīnas, piramīdas, u.c. mantas gan. :) Iepriekšējā vasarā restorāna āra zonā bija pieejami arī braucamie (bez papildu maksas), ar kuriem bērni tad varēja braukāties. Šoreiz ēdām iekšā un es braucamos nemanīju. Bet, vēl jau vasara tikai lēnām sākas. :)  

20180502160638-58597.jpg (Dažas mantas restorānā. Foto: pašu uzbildēta.)

Uzreiz jāpiebilst, ka restorāns atrodas Vecpuišu parkā, tieši blakus nav intensīva satiksme un pēc maltītes var vēl izstaigāties pa parku. :) 

Nesen "sastapos" ar vienas mammas prasībām labai ēdināšanas iestādei:

1) Vai ir bērnu barošanas (ēšanas) krēsliņi?   Šajā vietā ir.

2) Vai ir iespēja nomainīt autiņus?   Speciāla telpa barošanai un autiņu maiņai nav, taču ir lielā WC telpa (invalīdiem un bērnu pārtīšanai), kurā, ja nemaldos, ir pārtīšanas galds. Jebkurā gadījumā, tur var iebraukt ar lielajiem ratiem, tos nolikt tā, lai bērns nevar pieskārties sienām (kuras man šķiet nav tas, ko mazam bērnam aiztikt), nokārtoties gan pašai, gan arī autiņu nomainīt. Par barošanu - domāju, ka klusāka vietiņa tam noteikti atradīsies. 

3) Vai ir rotaļu iespējas?   Par šo varu droši teikt, ka ir. :)

4) Vai ir bērnu ēdienkarte? Vai ir iespēja sarunāt īpašu ēdienu? Bērnu ēdienkarte ir. Arī brančā atradu gana daudz, ko piedāvāt mūsu mazulim. Īpašos ēdienus (kaut ko no ēdienkartes īpašāk pagatavotu, bez alergēniem, utt) var sarunāt. Ja ejat uz branču, noteikti atradīs ko ēst gan "piena neēdāji", gan vegāni, gan citi, kas kaut ko nedrīkst vai negrib. :)

5) Vides pieejamība: Vai ir iespēja piebraukt ar auto? Atnākt ar kājām? Iekļūt ar ratiem?   Autobraucējiem restorāns ir viegli sasniedzams un pie tā ir autostāvvietas (jā, divas dažādas (kopā vietas padsmit un mašīnām), no kurām restorāns ir sasniedzams minūtes vai divu laikā). Ar kājām var piekļūt ērti. Manurpāt, ar ratiem var iekļūt (pat ar mūsu super platajiem un lielajiem iebraukt var), ratus ir kur nolikt, ja ļoti grib var arī pie galdiņa piebraukt. Kā jau minēju, arī labierīcības ar ratiem var apmeklēt. 

6) Cenas? To laikam lai katrs vērtē no savas perspektīvas! :) Manuprāt, normālas. Ikdienā jau tur neēdam. :) Brančs mums trim izmaksāja 24EUR. Parastajā ēdienkartē lūkojoties skaidrs, ka pa 10EUR otro var dabūt (lai gan garšīgas ir pastas, kas maksā 6 līdz 8,50EUR). Bērnu sadaļā protams cenas ir zemākas. 

Ceru, ka kādiem noderēs domājot, ko darīt brīvdienās. ;) 


Titulbilde: tripadvisor.com