Biezenītis ar zivtiņu un ne tikai

Biezenītis ar zivtiņu un ne tikai

10. Feb 2014, 11:42 nosiguldas nosiguldas

Katram mazulītim pienāk laiks, kad viņš pamēģina savus pirmos dārzeņus. Dārzeņu biezeņu dažādība man liekas ir neizsmeļama. Šoreiz pastāstīšu ne tikai par biezeni, bet par maziem sīkumiem, kas var noderēt, gatavojot biezenīšus.

Šoreiz par dārzeņu biezenīti, kas tiek gatavots uz zivs buljona bāzes. Mēs visas zinām, ka mazulim bez gaļas, viņa attīstībai, ļoti nepieciešama arī zivtiņa. Es izvēlos saldētu zivs fileju, kuru uzreiz pēc atvešanas sadalu pa porcijām.

  • Lai vieglāk gatavot mazulim, zivtiņu, vistiņu sadalam pa porcijām un ietinam katru atsevišķā plēves gabaliņā, kas atsevisšķā trauciņā glabājas saldētavā. Pirms gatavošanas gabaliņu iztinam un liekam katlā. 
20140210112447-44908.jpg

Buljons:

200. gr. ūdens

1. porcija zivs (fileja)

sāls, vidēja ķiploka daiviņa. 

  • Ķiploku gan Katrīne, gan Gustavs pārtikā lietu katru dienu, tā ir laba profilakse pret vēdera vīrusiem.

Liekam vārīties, kad ūdens sāk burbuļot noslēdzam mazāku uguni. Kamēr gatavojas buljons, sagatavosim dārzeņus.

20140210112613-15867.jpg

Ar kartupeli viss skaidrs, bet ar burkānu darbosimies sekojoši. Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves. Es rīvēju burkānu uzreiz uz šķīvja, kam uzklāta marlīte.

20140210112754-67088.jpg

  • No burkāna izspiežam sulu, kam pievienojam pāris pilītes eļļas un gatavs garšīgs dzēriens mazajam Gustavam. To kas paliek pāri no burkāniem, beram klāt buljonam. Bet lielajam bērnam apcepam burkānu čipšus. Nedaudz eļļas sakarsējam pannā un uzberam plānās šķēlītēs sagrieztus burkānus. Uz burkāniem uzberam cukuru un viegli

apcepam. 20140210113041-53775.jpg

Te nu būs burkānu deva lielākajam, kam vairs sula negaršo.

Pie biezenīša pievienosim kāli.20140210113335-36930.jpg

  • Kāli griežam šķēlēs un tad mizojam, pēc kā atlikumam atrodam vietu ledusskapī. Kālis parasti ir nelīdzens, šķēles būs parocīgāk mizot un vesels, tas ilgāk būs saglabājams.

Buljonā savāram kāli, burkānu un kartupeli, pēc kā visu sablenderējam. Pasniedzam kopā ar krējumu.