Bez 5ām minūtēm bērndārznieks

Bez 5ām minūtēm bērndārznieks

28. May 2014, 15:47 meiva meiva

Sveikas,

Un atkal manā mammas dzīvē gaidāms jauns, aizraujošs un nedaudz satraucošs periods. Mans Elis nupat kļuvis par - bez 5ām minūtēm bērndārznieku. :)

Vēl nesen bija 2012. gada decembris, kad Elis sevi pieteica pasaulei, tad mana atgriešanās darbā un nu jau dārziņš. Tā vien šķiet, ka nepaspēšu pat acis pamirkšķināt, kad jau būs sveika skola vai skanēs pirmais kāzu valsis. :)

Tā kā valsts dārziņā rindu varētu sagaidīt vien uz dēla 30 dzimšanas dienu, izvēle tika izdarīta par labu privātajam dārziņam. Un ja jau pieejams valsts un pašvaldības līdzfinansējums un dārziņš atrodas piecu soļu attālumā no mājām, tad kāpēc ne? Nebiju, gan plānojusi, ka tas viss notiks tik ātri. Bija doma, ka dēls vasaru pavadīs pie vecvecākiem, kur varēs dauzīties pa lauku, ēst lauku labumus un Rīgā atgriezties vien rudenī. Bet, citu mammu iedrošināta, nolēmu tomēr palaist bērnu dārziņā jau vasaras sākumā. Esot vieglāk adaptēties. Un arī man sirds mierīgāka, ka nebūs visu vasaru jāpavada bez dēla.

Pirmā iepazīšanās ar dārziņu, tā telpām un vadītāju jau notikusi. Nu sakārtoti arī nepieciešamā dokumentācija, apmeklēts ārsts, nepieciešams vien noslēgt līgumu un … aidā, 2. jūnijā uz dārziņu!

Šodien dosimies uz dārziņu, lai iepazītos ar audzinātāju, iepazītos ar iekšējās kārtības noteikumiem un man būs iespēja uzdot savu 100 un 1 jautājumu, jo ar dārziņu mammas statusā saskaros pirmo reizi. Visi jautājumi sarakstīti uz lapiņas, lai kas svarīgs nepiemirstos. :) Kā rīkoties slimošanas vai manā atvaļinājuma laikā? Cikos jāierodas dārziņā pirmajā dienā? Kas nepieciešams līdzi? ….. It kā liekas smieklīgi jautājumi, bet …

20140528154442-19028.jpg

Manas sajūtas? Interesantas ar nelielu satraukuma piedevu par to, kā būs. Likās, beidzot ir iestājies miera periods, kad tu visu atkal zini, viss tā plūstoši notiek un ikdiena iegājusi jau paredzamās sliedēs, kad atkal kas jauns un nezināms. Kā tas būs, kad nu būs dēls no rītiem jāmodina, jo šobrīd viņš paliek guļot. Kā tas būs, kad abi no rītiem dosimies katrs uz savu darbavietu. Zinu, būs interesanti. Jo tā atkal ir jauna pieredze, jauni iespaidi.

Jā, arī par mammas amatu varu teikt – mūžu dzīvo, mūžu mācies. :)

Kristīne

28. May 2014, 21:57

Ja es varētu izvēlēties tad es vismaz mēnesi vēl ļautu bērnam izbaudīt bērnību laukos, nevis privātajā, it īpaši zinot, kas pārsvarā tur notiek vasarās. Bet tas tikai mans viedoklis.

meiva meiva 28. May 2014, 16:31 MadaraK

oj, nē. 😀 laikam jau zemapziņa nostrādāja. 😀