Bērnu slimnīcas labdarības akcijā Rimi un Supernetto apmeklētāji rehabilitācijai saziedojuši vairāk nekā 29 000 eiro!

Bērnu slimnīcas labdarības akcijā Rimi un Supernetto apmeklētāji rehabilitācijai saziedojuši vairāk nekā 29 000 eiro!

06. Oct 2015, 09:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šī gada 1.augusta līdz 30.septembrim ikviens Rimi un Supernetto veikalu apmeklētājs varēja palīdzēt Bērnu slimnīcas mazo pacientu atveseļošanos padarīt priecīgāku un veiksmīgāku. Līdzekļi, kas šajā laikā tika ziedoti pie kasēm esošajās ziedojumu kastītēs, palīdzēs iegādāties rehabilitācijai nepieciešamos trenažierus un ierīces Bērnu slimnīcā. Divu mēnešu laikā sabiedrība bijusi atsaucīga aicinājumam, saziedojot pat vairāk līdzekļu nekā cerēts, kopumā bērnu rehabilitācijai veltot vairāk nekā 29 000 eiro. 

Sākotnēji par sarūpētajiem līdzekļiem bija plānots sarūpēt četrus trenažierus, vertikalizācijas palīgierīci un trīs krēslus ar maināmu augstumu. Tā kā saziedotā summa ir vairāk nekā divas reizes lielāka kā cerēts, Bērnu slimnīcas speciālistiem būs iespēja iegādāties vēl citas nepieciešamās rehabilitācijas ierīces, kas atvieglos mazo pacientu atveseļošanos. Tādejādi sabiedrība būs palīdzējusi ļoti daudziem bērniem būtiski uzlabot rehabilitācijas procesu, padarot to kvalitatīvāku, interesantāku un priecīgāku.

Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja:

“Kopā ar Rimi un Supernetto veikalu apmeklētājiem Bērnu slimnīcā esam paveikuši ļoti daudz, un liels prieks, ka arī šoreiz mērķis ir sasniegts, un mēs varēsim mazajiem pacientiem nodrošināt veiksmīgāku un labāku rehabilitāciju. Šādas labdarības akcijas parāda, ka kopīgiem spēkiem varam paveikt to, ko katram atsevišķi varbūt neizdotos. Sirsnīgs paldies ikvienam ziedotājam, jūsu ieguldījumam būs brīnišķīgs rezultāts, un ceru, ka jau šī gada beigās kopā ar mūsu pacientiem varēsim jums to parādīt!”

Anda Čakša, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja:

“Akcija saziedotā summa ļaus mums spert nozīmīgus soļus, lai skaidri iezīmētu pacientu rehabilitācijas plānu, paplašinot iespēju klāstu turpmākai ārstēšanai dienas stacionārā un ambulatori. Mūsu uzdevums ir kvalitatīvi nostiprināt akūtās rehabilitācijas fāzi, proti, efektīvu ārstēšanu uzreiz pēc gūtās traumas vai operācijas, palīdzot pacientiem ar kustību traucējumiem efektīvāk atgūt veselību. Sakām lielu paldies visiem, kas dod savu artavu un palīdzīgu roku tiem, kas nonākuši grūtības un kuriem ceļš uz atlabšanu nebūs vienkāršs.”

Asoc. prof. Anita Vētra, Rehabilitācijas klīnikas vadītāja:

“Rehabilitācijas procesa norise ir ļoti daudzveidīga, tādēļ bez labi sagatavotiem speciālistiem ārkārtīgi svarīgi ir izmantot mūsdienīgu tehnisku aprīkojumu atbilstoši pielāgotā vidē. Ieguvēji būs mūsu pacienti, par ko priecāsimies mēs – pakalpojuma sniedzēji, un ko noteikti novērtēs arī bērnu ģimenes. Paldies par jūsu atbalstu šajā projektā, un ceram uz to arī turpmākajos.”

Inga Bite, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja:

“Kā ilggadējs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas partneris esam bijuši blakus daudzos nozīmīgos brīžos, tajā skaitā, vācot līdzekļus Hemantoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai, kā arī vēl nesen šajā pavasarī kopīgi atklājām Latvijā pirmo svara korekcijas programmu bērniem.  Arī šobrīd mēs redzam, ka varam palīdzēt Latvijas bērniem atveseļoties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, tāpēc kopā ar Rimi un Supernetto veikalu pircējiem palīdzēsim mūsu mazajiem pacientiem kļūt veselākiem un laimīgākiem!”

Kā liecina speciālistu novērojumi, vajadzība pēc bērnu rehabilitācijas Latvijā pieaug ar katru gadu, un tas ir arī viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Pēc pašreizējām aplēsēm dažādu vajadzību dēļ rehabilitācija kopumā būtu nepieciešama gandrīz katram piektajam bērnam Latvijā.

Bērnu slimnīcā rehabilitācijas pakalpojumi bērniem tiek sniegti stacionārā, dienas stacionārā un ambulatori. 2014.gadā rehabilitācijas programmā stacionārā ārstējās 413 mazie pacienti, dienas stacionārā – 745 bērni, savukārt 18 377 bērniem tika nodrošināti ambulatori rehabilitācijas pakalpojumi.

Pavisam nesen Bērnu slimnīcā pabeigti atjaunošanas darbi Rehabilitācijas klīnikas telpās Gaiļezera novietnē, kur tiek sniegti rehabilitācijas pakalpojumi dienas stacionāra un ambulatorajiem pacientiem.  Vienlaikus atjaunotas arī dienas stacionāra telpas, kas atradīsies turpat blakus rehabilitācijas klīnikas telpām, lai pacientiem, kas ieradušies uz procedūrām un nodarbībām, būtu ērti. Savukārt Bērnu slimnīcas novietnē Torņkalnā norit vērienīgi Rehabilitācijas klīnikas renovēšanas darbi, kurus plānots pabeigt pēc dažiem mēnešiemTādejādi Bērnu slimnīca kopā ar atbalstītājiem un ziedotājiem veic nopietnus ieguldījumus bērnu rehabilitācijas jomā, lai uzlabotu un attīstītu rehabilitācijas pakalpojumu, jo īpaši attiecībā uz bērniem ar smagiem funkcionāliem un uztveres traucējumiem, kuru rehabilitācijai nepieciešamas modernas tehnoloģijas. Lai pacientam nebūtu palīdzība jāmeklē citās iestādēs, tostarp, ārpus Latvijas, ir būtiski, lai šie pakalpojumi būtu pieejami iestādē, kurā bērns uzsācis ārstēšanos.