Pārdomas par Bērnu slimnīcu

Pārdomas par Bērnu slimnīcu

07. Jan 2013, 17:15 lauvinja lauvinja

Gan jau pamanījāt, ka vēl vecajā gadā meita nonāca Vienības Gatves bērnu slimnīcā. Par ārstu attieksmi un vispār operativitāti es varu likt visaugstāko novērtējumu. Ātri un korekti!

Tas, kas mani samulsināja – slimnīcā tualetē nodaļā nav pieejams tualetes papīrs. It kā jau zinu, ka viss jāņem līdzi pašam, bet ko darīt līdz brīdim, kad ierodas kāds ar šo dārgumu no mājiniekiem, ja stacionēšanās ir neplānota? Pamest bērnu un skriet meklēt tuvāko vietu, kur to iepirkt? Vai varbūt slaucīt ar roku, nomazgāt to un nosusināt palagos? Katrā ziņā šis man īsti lāga nelikās! Šis jautājums tomēr pieder pie higiēnas un īsti nav brīvas izvēles.

Varbūt vajag pirmajā stāvā ierīkot tualešu papīra automātu blakus kafijas un našķu automātam, ja reiz slimnīcā to nevar nodrošināt?

Skumjš paskats pavērās rotaļu istabā – pustukši plaukti, dažas grāmatas, pāris vecu žurnālu, dažas puzles un strēķītis ar aizslēgtiem plauktiem un skapjiem. Šis gan ir saprotams un ne gluži prioritāri risināms jautājums. Galu galā nekas netraucēja spēlēt pašu sanestas galda spēles palātā!

Visbeidzot par izrakstu no stacionāra. Visi, kas ir pabijuši šajā slimnīcā zina, ka pēc izraksta ir jāierodas slimnīcā uz vietas dažas dienas pēc izrakstīšanas, lai saņemtu apzīmogotu un parakstītu izrakstu. Tas ir jāizveic darba laikā un , manuprāt, tiek pilnīgi nelietderīgi tērēts bērnu vecāku laiks un līdzekļi!

Slimnīcas mājas lapā atradu šo: : Vai izrakstus par ārstēšanos slimnīcā var saņemt elektroniski pa e-pastu?

Nē, izrakstus par ārstēšanos slimnīcā (kuros atspoguļotas noteiktās diagnozes, veiktie izmeklējumi, saņemtā ārstēšana, rekomendācijas) var saņemt tikai papīra formātā, jo uz tiem nepieciešams ārsta paraksts. Elektroniski tos būs iespējams saņemt, kad valstī tiks attīstīta un apstiprināta E-medicīnas sistēma.”

Neviens jau šobrīd neliedz izmantot e-parakstu! Un izrakstu nosūtīt pa epastu ar eparakstu gan ģimenes ārstam, gan bērnu vecākiem! Un tas ir lētāk nekā trenkāt bērnu vecākus nez no kurienes!

Mazliet cipari: elektroniskais paraksts visdārgākajā variantā ar laika zīmogu izmaksā 45 santīmi, savukārt ja vien Bērnu slimnīca nav dažu minūšu gājienā no mājām, nokļūsāna/atkļūšana un samenidžēšana ar darbu izmaksā daudz vairāk gan naudiski, gan laikā!

Es būtu ar mieru maksāt par šādu pakalpojumu saprātīgu maksu – teiksim līdz 2LVL, kā ar jums?

 

lauvinja lauvinja 09. Jan 2013, 09:11 pepiite

Tieši tā, sistēmai IR jāmainās iedzīvotāju vēlmju virzienā (caur atgriezenisko saiti).

Ierēdņiem IR iespējas ietekmēt izstrādājamo politiku, tās nianses un virzienu (lai arī lielo virzienu nosaka deptutāti). Nu nav ierēdņi robotiņi, kuri nevar neko ietekmēt! Protams, ja paši nevēlas par tādiem būt! 😉

lauvinja lauvinja 07. Jan 2013, 19:24 pepiite

Sūtīšana pa pastu, kā norādīts web lapā ir ekstra, ja atstāj aploksni ar marku! Tā ka....

E- paraksts ir pieejams jau šobrīd, tas sekmīgi darbojas (sīkāk skat. https://www.eparaksts.lv/lv/) un nevajag nekādu E- veselības sistēmu un vēl nez kādu E-sistēmu! Protams, tad kad būs E-veselības sistēma, varbūt dokiem nevajadzēs vairs normālu parastu e-parakstu, bet tas nav attaisnojums slinkumam un neizdarībai!

Tā kā man izrakstu paplašināto vajadzēja, protams, braucu pakaļ! Ko gan citu man bij darīt? Mest kašķi?

Un sistēmas, cienījamā ierēdnes k-dzīte, ir domātas iedzīvotājiem, nevis otrādi! Un ja tā nedarbojas kā nākas, tad ir nevis jātrenkā iedzīvotāji, bet jāmaina sistēma!

PS es pati esmu ierēdne ar cienījamu stāžu, bet man nekad (!) neienāktu prātā kaut kas tāds.....

07. Jan 2013, 17:20

Manam mazajam bija 1 mēnesītis, kad tikām slimnīcā, es pat nevarēju domāt par iešanu uz wc, jo atstāt tādu zīdainīti ar trakulīgiem 6 gadniekiem bija neprāts. Tā nu cietos un pa naktīm lavijos ārā. WC papīra trūkums tur ir mazākā problēma.

lauvinja lauvinja 07. Jan 2013, 14:29

Var jau būt, ka tualetes papīru ieliek pirmdienā, bet no trešdienas līdz pirmdienai tādu tur nemanīju.

princesemince princesemince 07. Jan 2013, 14:26

Zinu, ka dažās ārstu praksēs izraksti tiek sūtīti pa pastu. Protams, praksēs ir savādāk, jo pakalpojumu izmaksas nosedz pasta izdevumus visai noteikti, taču varētu mierīgi vecākiem par papildu izmaksām pasta izdevumu segšanai + administratīvajiem izdevumiem šādu pakalpojumu ieviest, lai nebūtu lieki jātērē pacientu laiks jebkurā ārstniecības iestādē.