Fizioterapeite: Bērni līdz 2 gadu vecumam var nesaprast podiņa jēgu

Fizioterapeite: Bērni līdz 2 gadu vecumam var nesaprast podiņa jēgu

06. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, ja podiņmācība bērniem vecumā no 1 gada un 4 mēnešiem līdz pat diviem gadiem nevedas? Varbūt, ka ir vērts šī svarīgā procesa apguvi atlikt uz laiku? Skaidro fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Bērni šajā vecumā ir ļoti neatkarīgi un tad viņi reāli nesaprot, kāpēc vispār būtu jāsēž uz poda. Bērnam šķiet, ka mamma ierobežo bērna brīvību. Šis ir kā protests nevis pret podu, bet konkrēti pret mammas rīcību. Es nerekomendētu ar varu spiest bērnu sēdēt uz poda, jānogaida laiks, kad bērnam pašam parādīsies interese.

Droši var ieturēt pauzi un biežāk atstāt ar pliku dupsi vai podiņmācības biksītēm, lai izprastu atšķirību sauss- slapjš. Biežāk atstājiet durvis vaļā, kad pieaugušie iet uz tualeti un noteikti nespēlējieties ar podiņu, bet tajā pašā laikā, lai podiņs būtu pieejamā vietā.

"Ar laiku bērnam parādīsies interese un dabiskā vajadzība!" mierina fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Arī 1,10 mēnešos bērns var nebūt gatavs podiņmācībai. Pirmā pazīme, kas liecina, ka bērns ir gatavs- viņš ļoti labi staigā, otrā pazīme - bērnam jāsaprot, kādi procesi notiek ķermenī. Bieži, kad bērni grib čurāt viņi paslēpjas, piečurā un aizmūk no vietas, kur pačurāts. Tā ir pirmā pazīme, ka bērns sāk meklēt sakarību,kas notiek un ko vēlas.

Iespējams, bērns vienkārši vēl nesaprot lietas būtību.

Veiksmi un izturību!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130711100041-71345.jpg

Fizioterapeites Kristīnes Stalīdzānes atbildes uz māmiņu jautājumiem par podiņmācību