Bērns grūstās un kniebj citiem

22. May 2017, 08:22 Tiima Tiima

Sveiki!

vēršos pie mammām pēc padoma, kā panākt, kādi ieteikumi pēc pieredzes  -lai bērns negrūsta citus bernus un nekniebj?

jūtos diezgan izmisusi, jo mazais uzsāka b/d gaitas (1,7) un bērnudārzā grūsta citus bērnus, protams neapzinās sekas, ka sāp, ka bērns var nokrist sāpīgi. Audzinātāja pievērš uzmanību un mēģina šādas situācijas izskaust, bet gadās, ka nepamana. Ir arī iekodis meitenītei vaigā. Mājās runājam par šīm lietām, ka nedrīkst, ka sāp -daudz runājam. Varbūt ir kādi ieteikumi no mammām. Man sāp sirds. Runājot ar audzināju, viņa apgalvo, ka tas nav protests bērnudārzam, jo bērns sabiedrisks, komunikabls, labi jūtas, ēd/guļ kopā ar visiem.

lauvinja lauvinja 22. May 2017, 12:25

Es teiktu, ka bērns cenšas sev piesasitīt pieaugušo uzmanību. Iespējams, jūtas bērnu barā apdalīts. Un vēl ieteiktu rūpīgi apdomāt un izanalizēt bērna audzināšanas paradumus ģimenē. Man zināmie bērni, kas uzvedās līdzīgi, bija pronča/princeses vietā ģimenē, un tur tika ļauts viss, ko bērns gribēja, tāpēc bērnam bija grūti b/d saprast, ka visa uzmanība no pieaugušajiem viņam netiek.

Vēl būtu bērnam jāiemāca, ka sāp un te ne vienmēr pietiek ar smuku runāšanu, ja bērns sāpes pats uz sevis nav izjutis.

Domataja_lv Domataja_lv 22. May 2017, 11:36

Sveiciens šajā skaistajā dienā😀
Audzinātāja ļoti pareizi Jums teica - bērna uzvedībai nav sakars ar dārziņu...bērns spoguļo vecākus😀 Ja mamma patiesi vēlās sev, savai ģimenei un bērniņam palīdzēt/ situāciju uzlabot - ir iespēja paskatīties uz šo situāciju no citas puses😀

Šādai uzvedībai var būt vairāki iemesli, jāmēģina noskaidrot, kas tieši ir pie vainas. To labāk ir izdarīt veicot abu vecāku dzīves analīzi, bet centīšos norādīt virzienus, kas varētu veicināt šādu uzvedību:

1. Ja vecāku starpā nav mīlestības, bērns ar šādu uzvedību mēģina piesaistīt sev uzmanību un satuvināt vecākus.

2. Ja bērnam pietrūkst vecāku mīlestības, tad viņš ar varu piesaista sev uzmanību.

3. Ja kādā no vecākiem vai vecvecākiem, brāļiem un māsām ir agresija, kura ārēji netiek izrādīta, tad mazs bērns to parāda ārēji.

4.Agresija, kas sakrājusies vecāku starpā (nepateikta, dusmīga, neapmierināta) projecējās uz apkārtējiem - ko bērns lieliski parāda - mammu, tēti, lūdzu, esiet mīļi viens pret otru un nekrājiet sevī dusmiņas😀

Bērns atbrīvo no sevis no vecākiem uzņemto negatīvo enerģiju. Ja māte grūtniecības laikā vai pēc bērna piedzimšanas ir bijusi vai vēl tagad ir uz vīru par kaut ko ļoti dusmīga, tad bērns neapzināti cenšas no šīs enerģijas atbrīvoties, un tas notiek tieši tā kā Jūs to aprakstāt.

Ko darīt? Jālūdz palīdzība Dievam. Dusmu izvirduma laikā ir jāskaita Tēvreize. Mātei jāmācās izprast savu dusmu sniegto mācību un jāatbrīvojas no savām dusmām, kuras netiek nevienam rādītas, bet tiek slēptas.

Lai veicās vecākiem stiprināt savas attiecības, mīlestību savā starpā un darīt visu ar mīlestību😀 Bet, ja kas sirsniņā sakrājies - mēģināt saprast, izrunāt un atbrīvot...pretējā gadījumā šī slēptā neapmierinātība/agresija izpaudīsies caur bērnu....un atcerēsimies, ka bērni nāk mācīt vecākus šajā pasaulē😀

Veiksmes un izdošanos😀