Bērniņš slims. Atkal jāpaliek mājās

Bērniņš slims. Atkal jāpaliek mājās

02. Jun 2014, 20:07 FejuFeja FejuFeja

Domām ir liels spēks. Vēl aizvadītajā nedēļā priecājos, ka bērns ir iedzīvojies dārziņā, es esmu atgriezusies darbā uz pilnu slodzi un visi ir laimīgi. Tomēr lika pagaidīt. Piektdien bērnudārzā audzinātāja norādīja, ka bērnam sākušās iesnas. „Ok, iesnas, gan jau ar to tiksim galā,” nodomāju es. Tomēr sestdienas rīts nesa nepatīkamu pārsteigumu. Bonusā tam, ka bērns visu nakti bija gulējis ļoti nemierīgi, no rīta mazais pamodās ar aizlipušu vienu actiņu. Protams, ka steidzu gatavot kumelīšu tēju, cītīgu kopu actiņu, tomēr jau svētdien aizlipušas bija abas actiņas. Ģimenes galvu sūtījām uz aptieku pēc homeopātiskajiem pilieniem, turpinājām kopt actiņas ar kumelīšu tēju un cerēt uz to labāko, tomēr, aizvadītās divas dienas nav nesušas nekādus uzlabojumus, jo šorīt viss ir pa vecam.

Tādēļ, palaiduši tēti uz darbu, sēžam mājās un gaidām ziņu no dakteres. Pa šīm dienām, šķiet, esmu izlasījusi visu internetā atrodamo informāciju par konjunktīvu, centusies saprast, kur gan tādu briesmoni esam noķēruši un nupat jau pašai šķiet, ka skatiens sāk migloties un acis grauž.

Jāteic, ka sarunāt ar mazo slimnieku patlaban kaut ko ir praktiski neiespējami, jo iestāstīt mazam bērnam, ka nedrīkst berzēt actiņas, ir neiespējami, arī ļauties actiņu mazgāšanai un pilieniem bērns vairs negrib. Naivi ceru, ka rītdien pamodīsimies un mans bērns atkal būs laimīgs un smaidīgs, bet, šķiet, ka tā ir pārāk naiva cerība

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 20:04

Mums izrakstīja Tobrex

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 17:11 lauvinja

Protams, tādēļ arī ar bērnu esam mājās, uz dārziņu un sabiedrībā neejam, piedevām, kopš brīža, kad izlasīju, ka tas ir lipīgs, pašai nepārtraukti šķiet, ka acis sāp, grauž un skatiens sāk migloties (iedomu spēks) 😃

lauvinja lauvinja 02. Jun 2014, 17:04

Konjuktivīts vienā dienā nepāriet.

Bez tam, tas ir ļoti, ļoti lipīgs.

princesemince princesemince 02. Jun 2014, 16:47 FejuFeja

Var gan maisiņu, gan beramo melno tēju.

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 16:44 GitaT.

Lieto parasto melno tēju, kas nopērkama maisiņos? Saprotu, ka jābūt melnajai tējai, bez nekādiem apelsīnu un citu brīnumu piejaukumiem, bet īsti neesmu pārliecināta, vai maisiņu, vai beramā?

02. Jun 2014, 16:15

Sveika! Mana acu ārste ieteica acis labāk netīrīt ar kumelīšu tēju, bet gan ar melno tēju, jo kumelīšu tēja vairāk kairina acis nekā ārstē...
bet lai vai kā - veseļojaties! 😀

princesemince princesemince 02. Jun 2014, 16:12

Protams, nav mans bērns, bet es konjunktivītām antibiotikas noteikti nelietotu. Vīrusus vispār ar antibiotikām īsti neārstē, bet nu labi - tas ir ārsts viedoklis, ko tur daudz komentēt.

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 15:59 e.r.i.c.a

Viena actiņa ir arī (augšējais plakstiņš) patlaban ir sapampusi. Žēl jau ļoti bērna. Līdz šim antibiotikas neesam lietojuši.

02. Jun 2014, 15:54

Un kā KRISTINY var lietot arī tobradex acu pilienos, bet tos mēs pilinājām degunā, uzreiz viss pārgāja.
Nezinu kapēc ārsts tik mazu liek uz antibiotikām, jo es pēc pieredzes, antibiotikas lietotu pašā pēdējajā gadījumā, jo es vēl joprojām (4 mēn.) cīnos ar antibiotiku atstātajām sekām bērna organismā. Un pēc tā, kā uzrakstīji, ka acis tikai aizlipušas, šķiet ka tik traki nemaz nav.

02. Jun 2014, 15:50 FejuFeja

O jopčik, pat ar antibiotikām jāārstē. Nu nez... Jo manam puikam arī bija šitais draņķis kopā ar iesnām, viņam pat acis nebija tikai aizlipušas, bija uzpampušas un sarkanas, bet tikām galā ar kumelīšu un melno tēju, un acīs pilinājām recepšu pilienus OFTAN AKVAKOL... trīs dienas un viss bija perfekti.

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 15:43

Sagaidījām ārstes slēdzienu. Mazais tiešām saslimis ar konjuktīvu, tādēļ no šodienas jāsāk lietot antibiotikas. Ceru, ka ātri tiksim uz kājām.

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 13:29

Cik ilgu laiku, meitenes, jūsu bērni mocījās ar šo kaiti?

aab aab 02. Jun 2014, 12:24

būs viss labi. manai jaunkundzei 2x bija. pirmajā reizē ar negantām iesnām. dabūju zāles. nesen bija otru reizi, tad gan bija noteikti saberzējusi, jo iesnu nebija. uzreiz pilināju zāles un viss ok.
jā, ir riebīgi, ka ir lipīgs, bet, ievērojot higiēnu, viss ir labi.

FejuFeja FejuFeja 02. Jun 2014, 11:36

Paldies, meitenes, par pieredzes stāstiem un padomiem. Gaidām ārstu un ceram, ka diagnoze būs saudzīgāka nekā pašas "izdomātā".

princesemince princesemince 02. Jun 2014, 11:05

Man neizdevās tādu mazu pierunāt uz pilienu pilināšanu vaļējā acī, tad nu pilināju ar aizvērtu plakstiņu. Bija tikai tik daudz, kā jāpielauž apgulties. Tad nu, kad vēra aci vaļā, tad šķīdums ietika arī acī.
Melnā tēja dod labākus rezultātus pie acs skalošanas. Un vēl - pie iesnām (kas nāk no b/d) ļoti bieži mēdz pūžņot arī acs, jo kanāli savienoti. Tikpat labi tas var nebūt konjunktivīts.