Bērnam ir iesnas. Vai viņš var iet uz bērnudārzu vai skolu?

Bērnam ir iesnas. Vai viņš var iet uz bērnudārzu vai skolu?

31. Mar 2016, 10:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Vai bērns skaitās slims un viņš nedrīkst apmeklēt bērnudārzu vai skolu, ja viņam ir tikai iesnas,” jautājusi kāda Māmiņu Kluba lasītāja.

Konsultē pediatre Anna Birka. 

„Tad, ja vēlamies bērnu paturēt mājās ikreiz, kad viņam ir iesnas, iznāk, ka bērnudārzu vai skolu viņš nevarēs apmeklēt teju vai pusi gada.

Tas tādēļ, ka bērnudārza vecuma bērniņam, it sevišķi, ja bērnudārza gaitas viņš uzsācis tikai šogad, iesnas ir bieži – vismaz vairākas reizes mēnesī!

Tad, ja deguna izdalījumi ir caurspīdīgi, bērnam nav paaugstināta temperatūra viņš labi jūtas, var teikt, ka viņš ir praktiski vesels un viņam nebūtu jāpaliek mājās.

Arī skolas vecuma bērniņš nevar kavēt mācības, tomēr tad, ja viņam ir vīruss un bērns dodas uz skolu, pastāv risks aplipināt arī citus skolasbiedrus. Tādēļ galvenais, kas vecākiem vienmēr būtu jāizvērtē, lai saprastu, vai bērniņš ir saslimis, ir bērna pašsajūta. Uzskatu, ka turēt bērnu mājās iesnu dēļ vien nav pareizi!

Bērnam ir nepieciešamas arī pastaigas un izkustēšanās svaigā gaisā. Vedot bērniņu ārā, noteikti jāizvēlas atbilstošs apģērbs!

Šobrīd, kad ārā vēl ir ap plus astoņpadsmit grādiem, redzu, ka vecāki savus bērnus ietērpuši vilnas cepurēs, pufīgās vējjakās un zābakos. Kā tad viņš neslimos? Jāatceras, ka esot ārā, bērniņš nemitīgi kustās, tādēļ viņam jāapģērbj tādas drēbītes, kas atbilst laika apstākļiem, izvairoties no pārāk silta apģērba," skaidro pediatre. 

Māmiņu Klubs

Vai tu savu bērniņu ved uz bērnudārzu vai skolu, ja viņam ir iesnas?