Bērna veselības apdrošināšana

18. Feb 2017, 19:48 Klintasmamma Klintasmamma

Rindas pie ārstiem ir garas, bet darbu un vizīšu mums ir daudz, tāpēc aizvien biežāk izvēlamies maksas speciālistus, mēneša beigās secinot, ka reizēm pat 400 EUR ir atstāti medicīnas iestādēs. Varbūt ir vērts iegādāties veselības apdrošināšanu Klintai? Bet kura ir labākā? Varbūt kāda māmiņa var dalīties ar savu pieredzi un atsauksmēm?

Esmu arī nedaudz apkopojusi esošo informāciju un iespējas, kas varbūt noder kādai citai mammai, taču nepretendēju uz absolūtu taisnību, tāpēc labprāt dzirdēšu aizrādījumus un kritiku, ja pamanāt, ka esmu kļūdījusies.

Jāpiebilst gan, ka meitiņai ir 1 gads un 4 mēneši, tāpēc mums neder lielo bērnu apdrošināšanas:) Par cenām jāinteresējas pašiem, jo es šobrīd esmu izpētes stadijā, lai saprastu, kur/kas/ar kādiem noteikumiem Klintas vecuma bērniem apdrošināšanu vispār piedāvā
 
Ergo
Piedāvā individuālo veselības apdrošināšanu bērniņam, kas sasniedzis 3 gadu vecumu. Mums neder, taču priecē, ka šo var iegādāties tikai bērniņam vien. Un, spriežot pēc pieaugušo apdrošināšanas, esmu ar Ergo ļoti apmierināta, patīk daudz labāk par Baltu!
 
Klintas vērtējums: 0/10 (nevar apdrošināt)

Compensa Life
Apdrošina jau no 1 gada vecuma! Taču kopā ar bērnu ir jāapdrošinās kādam no bērna vecākiem, kas šobrīd mums būtu "ķēpīgi", jo darbā tiek nodrošināta cita apdrošināšana, no kuras būtu jāatsakās, pārejot uz šo. Compensa Life aprošināšana ietver gan maksas ambulatoro palīdzību, gan maksas stacionāro palīdzību. Gan pieaugušajiem, gan bērniem tiek piedāvātas 3 dažādas programmas, par kurām vairāk informācijas var uzzināt: http://www.compensalife.eu/lv/show.asp?docID=public.products.children.health
Lai pieteiktos  apdrošināšanai, ir tikai jāaizpilda minētajā interneta vietnē esošais pieteikums, nosūtot to uz e-pastu. 

Klintas vērtējums: 5/10 (var apdrošināt, bet kopā ar kādu no vecākiem)

Seesam, BTA, BAN, Baltikums, Gjensidige
Privātpersonu apdrošināšanu piedāvā vien uzņēmumiem, rūpējoties par saviem darbiniekiem. Informācijas par bērnu apdrošināšanu nav.

Klintas vērtējums: 0/10

If apdrošināšana
Privātpersonas var apdrošināt bez vecuma ierobežojuma. 
Cenu var uzzināt, aizpilot anketu šeit:https://www.if.lv/privatpersonam/apdrosinasana/veselibas-apdrosinasana
Norādītajā saitē ir arī uzskatāmi parādīti pakalpojumi, ko šī apdrošināšana sedz, limitiun apmaksas apmērs atkarībā no tā, cik ilgu laiku šī apdrošināšana jau tiek pirkta. Jāņem vērā, ka apdrošināšana stājas spējā 2 mēnešus pēc līguma noslēgšanas.

Neliels, bet patīkams bonuss: esmu manījusi, ka RIMI kartes īpašnieki uzkrāj 2% no summas, pērkot If apdrošināšanu. 

Klintas vērtējums: 9/10 (cena nav zināma, tāpēc 10/10 neliekam).

Balta
Pamatojoties uz internetā pieejamo informāciju, privātpersonām veselības apdrošināšanu nepiedāvā. Zinu, ka uzņēmumu darbinieki, kuriem ir Baltas apdrošināšana, var apdrošināt arī savus ģimenes locekļus, taču nezinu par noteikumiem attiecībā uz bērniem. 

Klintas vērtējums: 1/10

Tas arī viss, ko atrodu populārāko apdrošināšanas kompāniju piedāvājumā. Tikai viens reāls variants, kā lai apdrošina Klintu, ja vecākiem apdrošināšana netiek pirkta :(, Klinta nav 3 gadus veca vai arī nestrādā...