Bēbīšu Klubs: Kā ģērbt bērniņu vasarā?

12. May 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazais Kristians ar nepacietību gaida savu pirmo vasaru. Lai tai pienācīgi sagatavotos, māmiņa Santa konsultējas ar fizioterapeiti, lai ieklausītos padomos, kā pareizāk mazo pasaules pētnieku ģērbt gada siltākajā periodā.

Līdz viena gada vecumam mazulim visērtākais apģērbs ir bodijs. “Tas nesaraujas uz augšu, labi aptver autiņbiksītes,” skaidro Māmiņu Kluba fizioterapeite Jana Parfjonova, piebilstot, ka vasarā ieteicams izvēlēties plānākus, gaišu krāsu bodijus, kas šūti no kokvilnas, kas ļaus mazuļa ādai labāk elpot.

Situācijās, ja paredzēts doties ārpus mājām, vasarā ieteicams ņemt līdzi vairākus apģērbu komplektus – gan ar īsām, gan ar garām piedurknēm. Tas tāpēc, ka vasarā laikapstākļi mēdz būt ļoti mainīgi – ja pirms brīža bija karsts, tad jau pēc pāris stundām laiks krasi var mainīties.

Obligāti bērnam galvā jābūt cepurītei, lai mazuli pasargātu no saules.

Ja karsto vasaras dienu iecerēts pavadīt mājās, fizioterapeite mudina vecākus ļaut bērnam baudīt gaisa peldes, kas ne tikai patiks mazuļa ādai, bet ļaus arī bērniņam izbaudīt savu kustību brīvību.

Fizioterapeite Jana Parfjonova atgādina, ka vienmēr, pirms sāc mazuļa pārģērbšanu, bērns par to ir jāpabrīdina, kā arī viņam jāparāda apģērbs, kas tiks vilkts mugurā. Piedāvā to bērniņam arī aptaustīt!