Bāžam vasaru burciņā.

Bāžam vasaru burciņā.

19. Sep 2013, 14:32 meiva meiva

Nepielūdzami, straujim soļiem tuvojas rudens. Vēl jau it kā esot vasara, astroloģiskais rudens nav iestājies, bet laiks aiz loga liecina par pretējo. Nozied pēdējie rudens ziedi, krāsojas lapas un kaimiņu dārzos krīt āboli. Un mūsmājās turpina gatavoties zimai. Mēs bāžam vasaru burciņās. :) 

Kas man patīk mazpilsētās? Tas ka kaimiņi draudzīgi un padalās ar Tevi tajā, kas pašiem par daudz. Tā nu šogad mūsu dārzā nav ābolu gads, bet kaimiņam ābelei zari vai lūzt no labumiem. Nu, tad es arī izmantoju šo došanas - ņemšanas prieku. :)

Kad nomira mana vecmāmiņa, tad zaptes vārītājas amatā tiku iecelta es. Nepatika nevienam ar to lietu ķēpāties. Man gan! Es parasti stāvēju vecmāmiņai blakus un biju viņas labā roka. Tā nu es pārņēmu vecmāmiņas vārīšanas manieri. Visvairāk man patīk ābolu zapte ar un bez piedevām. Mūsu mājas ābolu zapte raksturīga ar to, ka tajā ir palikuši ābolu gabaliņi. Brīdī, kad ābolīši sāk šķīst pieliek cukuru un tajā brīdī šķīšana apstājas, atstājot mazos gabaliņus, kas pēcāk tik patīkami kraukšķ. 

20130919141759-18658.jpg

Šogad izmēģinājām savārīt arī pīlādžogu zapti. Mums ir savs pīlādžkoks, tad nu izdomājām, ka nevar taču laist postā tik skaistas ogas. Rūgtena, bet patīkama. Pirmais kas ienāca prātā - būs laba tortēm! 

Un tā kā kaimiņa dārzā ābolu vēl ir gana, izdomāju, ka tie jāsažāvē. Ir taču tikpatīkami ziemas vakarā iekārtoties dīvānā, ieslēgt TV vai paņemt grāmatu, nolikt blakus bļodu ar žāvētiem ābolīšiem un baudīt vasaru ziemā! Vai arī, dzert ābolu tēju. Atceros, kādreiz kad mājās bija plīts, tad āboli tika žāvēti uz tās. Nu laiki mainījušies, modernās tehnoloģijas dara savu un plīts vietā ir radiatori. :) 

Bet tas jau nemazina vēlmi mēģināt. Mizoju, lieku uz avīzēm, cīnos ar skābuma mušiņām, kuras šogad ir neredzēti daudz un uzmācīgas. Kad tētim apnika skatīties uz mums un mūsu nebeidzamo cīņu par pāris kaltētām ābolu šķēlēm, viņš savām ģimenes sievietēm ņēma un uzdāvināja modernu "plīti" jeb žāvējamo aparātu. Un nu darbs iet no rokas. :)

20130919142539-30466.jpg

Es jau tagad, gara acīm redzu, kā ziemā, mēs abi ar dēlēnu ielīdīsim gultā, skatīsimies multenes un grauzīsim vasaru. :) 

Kristīne

meiva meiva 19. Sep 2013, 23:18 Tisha_

lai piedalītos konkursā tādi tagi jāliek 😀

19. Sep 2013, 18:53

Malači! Kā tik tas iet kopā ar ādas kopšanu?😀

tā jau arī ir bērnība, mana un tagad arī dēliņa 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 19. Sep 2013, 14:40

Paldies, ka padalījies! Šīs sajūtas atgādina bērnību- vasaru atgādinoši ābolīšu un pankūku smarža ar ābolu zapti! Ņammmm!