Aukle, kurai pašai ir bērniņš, pieskata citu mazuli.Jūsu domas?

04. Nov 2014, 13:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas ir Jūsu domas kā mammām par to, ka, piemēram, Jūsu bērnu pieskatītu auklīte, kura vienlaikus auklē arī savējo? Nešaubos, ka priekšroka tiktu dota sievietēm, kuras visu 100% nedalītu uzmanību varētu veltīt tikai auklējamajam bērnam. Bet būsim reāli. Paskatījos ss.lv vakances, un lielākoties cilvēkiem ir neadekvāti augstas prasības. Piemēram, tiek nosauktas 15 rakstura īpašības, kuras ir jāpiemīt auklei, tai skaitā pieminēts arī teksts, ka jābūt smukai. Ko nozīmē smukai? Nedrīkst būt liekais svars, nedrīkst būt ne tādā krāsā mati? Tas ir subjektīvais viedoklis par jēdzienu smukums. Tad vēl viens kads-obligātais vecums 45 gadi. Kas vainas, piemēram, 30 gadniecei. Un vēl-obligātā pedagoģiskā izglītība. Atvainojiet, bet LU pedagogiem nemāca kursa ietvaros pamperus mainīt. Tad vēl atsauksmes no iepriekšējiem darba devējiem. Tā vien šķiet, ka aukles amats tiek pielīdzināts direktora amatam, kas mērķtiecīgi kāpj pa karjeras kāpnēm. Man šķiet muļķīgi tas, ka cilvēks ies studēt pedagoģiju, ņems kredītu, lai pēc studiju beigšanas mērķtiecīgi strādātu par aukli kādam mājās. Tas tomēr nav tāda veida darbs.

Protams es saprotu vecākus, jo mēs vēlamies savam bērnam tikai to labāko, bet kapēc nevar vienkārši meklēt cilvēku, kas mīl bērnus, māk par tiem parūpēties?

04. Nov 2014, 22:33

Paldies par viedokliem.parsteidzosi pozitivi.sodien palasiju ss.lv, un bail bija pat pretendet,pietam piedavat sadu variantu,jo ka jau mineju,tad prasibas citos sludinajumos bija visai interesantas😃

zacc zacc 04. Nov 2014, 20:33

Man nebūtu iebildumu pret auklīti, kas pieskatītu manu bērnu reizē ar savu. Kritizēt vecāku prasības gan nav labs iesākums, ja vēlies tādu darbu. Domāju, ka ne tuvu ne visi grib tikai pedagogus utt. Liec labāk pati sludinājumu, apraksti, kā to auklēšanu rdi iedomājusies, gan izdosies.

cecii cecii 04. Nov 2014, 15:41

Viss ir vienkārši, iedomājies sevi aukles vietā. Vai varētu sadalīt uzmanību, auklēt savu bēbi un vēl vienu? Ja šķiet, ka jā un tas ir ok. Kāpēc ne?
Mūsu gadījumā tāds variants nesanāca, jo manējie 3 bērni jau bija auklei daudz.

04. Nov 2014, 13:51 MiniAnna

Nemulsina fakts, ka auklētu arī savu bērnu?
Skatījjos sludinājumos ar domu paauklēt bērnu, piemēram, gadījumos, kad vecāki grib aiziet uz teātri, ir kādas darīšanas , pāris reizes ned. uz pusdienu vai pāris stundām. Bet tādu grafiku pie darba devēju, manuprāt, nereālām prasībām nav iespējams atrast...