Aug buciņš, aug radziņi

Aug buciņš, aug radziņi

24. Sep 2017, 11:01 Runner Runner

Pirms man pašai bija bērns, biju iztēlojusies, ka mazais raksturiņš parādīsies ne ātrāk kā ap divu gadu vecumu un ka tak pratīšu to savaldīt, realitāte izrādījās nedaudz citādāka. Mājas tagad aug desmitmēnešnieks un man par lielu izbrīnu aug arī raksturiņš. Spiegšana un kliegšana, ja netiek pie kārotās mantas, kas ir mammas rokās. Ja, tiek aizrādīts par elektrības kontaktu bakstīšanu, tad saņemu kliedzienu un rokas vicināšanu. Pusdienu ēšanas laikā tiek parādīti daž ne dažādie triki kā ir iespējams izlocīties barošanas krēsliņa un mēģināt no tā izmukt. Pamperu maiņa bieži vien izvēršanas par mēģinājumu apģērbt taisnu zaldātiņu vai pilnīgi ļenganu „slieku”. Protams, drēbju uzģērbšana arī ir vesels notikums, ka mēģinu sarunāt saliek taisno roku vai kāju, ko spītīgi izstiepis un nesaliec.

Nekad nebiju iedomājusies, ka to visu jau piedzīvosim tik agri. Un tagad man rodas dažādi jautājumi. No kuries tas mazais cilvēciņš ir apguvis iemaņu kliegt uz mammu, ja mājās neviens tā nedara? Vai no kurienes ir tāda dusmošanās par pamperu maiņu? Un kā ar to cīnīties? Saprotu, ka tiek testētas jaunas robežas, bet kā man reaģēt, lai atrastu līdzsvaru starp sabiedrībā pieļaujamo un bērnam tīkamo?

Kādi ir jūsu ieteikumi? Rīcība ar mazajiem robežtestētājiem?

 

Foto avots: google

Runner Runner 25. Sep 2017, 22:30 lauvinja

Paldies par komentāru.
Kontakti jau man aiztaisīti ar drošības slēdžiem, bet tomēr neļauju skrubināties, lai esot ārpus mājas zina, ka tur nagus klāt likt nedrīkst.
Pagaidām mans bērns jau pēc minūtes kliegšanas met mieru un dara ko citu, ceru, ka tā arī tas paliks un nebūs liels spītnieks. 😀

lauvinja lauvinja 25. Sep 2017, 14:19


Tā kā bērns šajā vecumā vēl nerunā pilniem teikumiem, ir gana grūti savas vēlmes un ieceres izstāstīt vecākiem, tāpēc tiek likts lietā viss arsenāls, kas ir bērna rīcībā - kliekšana, spiegšana, sišana, mukšana un taml. pamēģini pati bez vārdiem paskaidrot vīram, ka vēlies jaunas konkrēta zīmola smaržas piem. 😃 Tā nu bērns testē, kuras metodes dod rezultātus un kuras nedod. Bērnu pacietība testos ir dažāda, dažs pamēģinās 1-2-3 reizes bez rezultāta un metīs mieru, citam ir lielāka izturība, piem. viens no maniem bērniem piekopa zemē krišanas metodi, lai dabūtu ko vēlas, kādus mēnešus 3 ar pārtraukumiem, lai gan nekad šī metode neveda rezuktātus. Ilgākais laiks 20 min. koridorā uz grīdas, ja es aizgāju uz citu telpu, bērns tipināja pakaļ (kāds 1,5 gads bija) un krita zemē man pie kājām.

Katrs bērns ir citāds, tāpēc tev pašai jāsaprot kuras metodes darbojas un kuras ne. Piem. pamperu likšanu vare padarīt vienkāršāku lietojot pamperbikšeles ar gumiju, ko velk kā parastās bikšeles, var ieviest īpašo mantu, kuru bērnam kārojas, bet ko dod tikai uz pamperu maiņu, tas novērš uzmanību un bērns ir mierīgāks, bonusā zin, ka pamperu maiņa nāk kopā ar bonusu.

Elektrības kontaktu iekarošanu es apkaroju ar stingru nedrīkst un bērna evakuēšanu + kontaktiem bija sargi. Par labākaiem un efektīvākajiem tika atzīti šādi http://emoda.lv/clippasafe-70-2-eu-shutter-style-plug-socket-covers-kontaktligzdu-aizsargi-6-gab-cl702.312847.pd - ērti lietojami pielīmē un aizmirsti, pa tiešo neko iebāzt nevar, bet nav jāizņem, lai kontaktu lietotu pieaugušais, tie ar atslēdziņām man šķita murgaini.

Runner Runner 24. Sep 2017, 21:37 Ilvija82

Šī doma mani nedaudz satrauc, tāpēc prasu jau laicīgi padomu 😀

Ilvija82 Ilvija82 24. Sep 2017, 21:00

Tas ir tikai sākums.......

SauleDace SauleDace 24. Sep 2017, 15:28

Man 9menesnieks ar sācis rādīt raksturiņu,ja kaut ko neļauju. Saģērbt vēl varu OK, dažreiz pamperu mainot arī kļūst par zaldatinu