Attīstošo mantu pasaulē

Attīstošo mantu pasaulē

19. Dec 2017, 16:12 Runner Runner

 Pati pirmā attīstošā manta mūsu mājās bija „lupatiņa”. Šo ideju smēlos lasot E. Pikleres grāmatu par to kā rotaļāties ar mazuļiem. Lupatiņa bija viegli paceļama, apčamdāma, nebija sāpīgi to uzmest uz sejas kamēr mazais guļot uz muguriņas pēta mantiņu, vēlāk ar to spēlējām paslēpes. Lupatiņas uzšuvu pati – no krāsaina auduma, kuram gar maliņām piešuvu mazas lentītes, lai ir ko apčamdīt un skrubināt.

Šobrīd mazajam ir gads un 2men un iecienītākā attīstošā rotaļlieta ir koka mājiņa, kur pa jumtu ar āmuru iesit iekšā bumbiņas. Noteikti ieteiktu šo mantu, jo ļoti koordinē bērna rociņas, kā arī ieteiktu to spēlēt kopā ar manu, citādāk koka bumbiņas nereti mēdz lidot dažādos virzienos. :)

Es noteikti izvēlos attīstošas rotaļlietas, kas aug kopā ar manu bērnu, kā arī seko tam, ko tā sēj iemācīt un cik sasitoša ir bērnam. Šobrīd mūsu mājās praktiski visas ir attīstošās rotaļlietas, protams, daļa no tām ir manis izveidotas, piemēram, dažāda izmēra bļodiņas ko krāmēt vienu otrā, pudeles ar dažādiem pildījumiem ko grabināt.

Bieži jaunas rotaļlietas pērku lielveikalos, kad tām ir kāda saistoša akcija, dažkārt arī pasūtu internetā. Manuprāt, pērku biežāk nekā vajadzētu, mēnesi vismaz 3-4 jaunas mantas atnesu mājās. :)

Noteikti sekoju bērna attīstībai un tad ejot caur veikala plauktiem piemeklējot ko tādu, kas bērnam varētu būs saistošs un interesants, lai veicinātu jaunas iemaņas.

Tuvākajā laikā plānojam papildināt mantu kasti ar kādu lielo Lego kluci, jo nu rociņas ir sākušas klausīt un sāk izdoties klučus savienot.

 

Photo: google