Attīstības dienasgrāmata: Katrīne Keita mācās burtiņus

Attīstības dienasgrāmata: Katrīne Keita mācās burtiņus

29. Jan 2013, 20:41 nosiguldas nosiguldas

Mazā četrgadniece Katrīne Keita paspēja paslimot ar gripu un tapēc abas sēžam mājās. Mums gan nav mājās fotoaparāta un tapēc nevarēšu parādīt vizuāli par to, kā mēs mācamies burtiņus.

Tā kā Katrīnei ļoti interesē burtiņi, devos uz grāmatnīcu, lai atrastu Stārastes " pasaku ābeci". Man liekas ka Stārastes attēli ir ļoti saprotami , mīļi un mazulim piemēroti.

Ar to arī sākām mūsu mācības. Katram burtiņam ir nekaitāmi vārdiņi. Lai nostiprinātu zināšanas, mums ir liela kaste ar plastalīnu un burtiņus mēs veidojam no plastalīna. Bet tad, kad sēžam divatā un klusiņām sačukstamies saucu vārdiņus un mēs mēģina izdomāt ar kādu burtiņu sākās vārdiņš.

Es noteikti nemelošu stāstot , cik ļoti daudz veidoju dažādas rotallietas bērnam, man patiesi vienkārši tam nav laika. Bet tā vietā es ieklausos katrā mazuļa vārdā un katru viņa interesi mēģinu attīstīt man pieejamiem līdzekļiem. Galvenais šādu nodarbi nepadarīt par pienākumu, un pabeigt brīdī, kad vēl nedaudz gribās turpināt, jo tad mazulīte gaida nākošo reizi , kad spelēsim burtu spēlītes.