Attīstības dienasgrāmata: Katra diena ar jauniem sasniegumiem

Attīstības dienasgrāmata: Katra diena ar jauniem sasniegumiem

21. Jan 2013, 12:32 nosiguldas nosiguldas

Mazā četrgadniece Katrīne Keita, soli pa solim soļo pretī lielajai pasaulei. Šis laiciņš ir jautājumu un atbilžu laiks, ļoti gribās būt lielai, ar vienu ausi klausamies visu ko runā lielie. Mūsu diena parasti sākās ļoti agri 6.30, kad ceļamies lai dotos uz dārziņu. Kad esam gatavas doties laukā ir 7.00 un līdz transportam mums jāiet apmēram puskilometrs. Tas ir laiks ko izmantojam priekš sevis. Mācamies saskatīt sniedziņā spīdīgas pērlītes. Ir rīti, kad netālu no vārtiņiem aizskrien kāda stirniņā. Mēs abas runājam par pavasari un to, kas būs pēc ziemas. Viena tāda saruna beidzās ar vārdiem:

Kate, kas būs , kad pienāks pavasaris? Viņa nopietni uz mani paskatījās un atbildēja, ledus...

Tad Katrīne dodās uz dārziņu, bet es uz darbu. Divas reizes nedēļā ir dejošana, kas ļoti patīk un sestdienas svētdienas ir laiks, kad atrodam mazu brītiņu, kad atkārtot galopu, vai kustības, kas vēl neizdodas.  Tā ir iespēja attīstīt ritma izjūtu un nedaudz fiziski pakustēties.

Vakaros mūsu laiks ir tad, kad dodamies gulēt, jo tad ir obligāta pasaciņa un dziesmiņa, tagad mācamies pasaciņu stāstīt mammai. Te nu gan ir jāpielieto viltība, un jāsaka, ka mammīte ir nogurusi un tad Kate stāsta savu pasaku. Tā mēs attīstam iztēli.

Šī nedēļa nesa mums ilgi gaidītu rezultātu, jo kā jau daudzi mazuļi, mēs neizrunājam burtiņu "R ", tapēc spēlējam vārdu spēli, atkārtojam vārdiņus, iztēlojamies zvēriņus, kas rūc un šonedēļ, pirmo reizi skaidri izrunājām burtiņu R, pagaidām, gan vārdiņos, kur tas ir vidū, ar nosacījumu, ka blakus ir kāds mīkstais burtiņš.

Huggies Super Dry Attīstības dienasgrāmata: sākam otrās nedēļas atskaiti

20130109133803-18381.jpg