Atpūta Siguldā tilta otrā pusē.

04. Jul 2013, 12:06 nosiguldas nosiguldas

Par to, ko jauku redzēt Siguldā Jūs jau zināt, bet kā to paspēt vienā dienā?

Es gribu Jums parādīt dažas man pievilcīgas iespējas kā pavadīt nedēļas nogali Siguldā un paspēt gan visu ieraudzīt, gan atpūsties un palutināt sevi.

Es Jums pastāstīšu par Siguldu, kas atrodas Gaisa troses ceļa otrā pusē.

Man ar šo vietu ir īpašas attiecības, te pagāja visa mana bērnība un ar vagoniņu es braucu uz skolu, ar ratiņiem vedu Kristiānu, tas tagad ir tikai izklaides objekts, agrāk tas bija vienīgais transporta veids, kā iedzīvotāji varēja nokļūt mājās. 

20130704111158-11795.jpg

Izbrīvējiet sev trīs dienas un ceturdienas vakarā startējat Siguldas virzienā. Ja brauksiet ar mašīnu, vieglāk atrast šo vietu būs braucot caur Siguldu- Turaidu līdz pagriezienam uz Krimuldu, labajā pusē paliks Reiņa Golfa laukums, ko ņem vērā tie kungi, kam patīk Golfs. griežaties pa kreisi un brauciet pa asfaltēto ceļu līdz nonāksiet senu māju ielokā, paskatoties pa kreisi, Jūs ieraudzīsiet Krimuldas pili, agrāko Krimuldas sanatoriju, tagad tā apvieno, viesnīcu un rehabilitācijas centru. 

20130704111815-59711.jpg

www.krimuldaspils.lv.

20130704115646-29737.jpg

Izpētot mājas lapu ir redzams, ka istabiņas ir dažādas un cenas arī no mazām līdz lielā, tas atkarīgs no maciņa biezuma. 

Kas gan Jūs sagaida pašā pilī:

  • Ekskursija pa pili, kurā Jums pavēstīs tās vēsturi.
  • Dažādas SPA procedūras, kuras varat jau laicīgi ieplānot, piemēram pēc kārtīgas dienas pastaigas.
  • Patīkama senatnīga atmosfēra tālu prom no ikdienas burzmas.

Ieteikums: pēc iekārtošanās doties pastaigā pa Krimuldas teritoriju. Klusa, nedaudz visu piemirsta , bet jauka vieta, kur veldzēties pēc smagas darba nedēļas. Parkā ir vieta, kur spēlēt bumbu, ir vieta, kur bērni var spēlēties.

Kad sāks krēslot dodaties uz slaveno Serpantīna ceļu, tas piedos Jūsu pastaigai romantismu un noslēpumainību.

Serpentīna ceļscaron kas... Autors: keda11 Sigulda..

Pēc atgriešanās no pastaigas ieslīgsiet patīkamā miegā.

1. diena  es ieteiktu iepazīties ar pašu Siguldu. Automašīnu atstājam un dodamies ar kājām uz gaisa troses ceļu. cenas ir 2-2.5 Ls, atsķirība cenā ir brīvdienās. Pārbraucot pāri Gaujai ar vagoniņu nonāksiet gandrīz blakus panorāmas ratam un no šīs vietas arī sāksies Jūsu iepazīšanās ar Siguldu. 

Ieteikums: Iepriekš ieplānojiet vietas, kuras vēlaties paskatīties un noteikti nopērciet karti, tas ļoti atvieglos pastaigu.

Šī diena Jums paies apskatot Siguldu un atpakaļ Jūs varat braukt ar 12. maršruta autobusu, kas arī Jūs aizvedīs līdz Krimuldas sanatorijai. Vakara pastaigai, ja ir spēks ieteikšu apskatīt Krimuldas pilsdrupas

Scaronīs ir Krimuldas... Autors: keda11 Sigulda..

Manā bērnībā tā bija iemīļota vizbulīšu un maijpuķīšu vieta. Ja nokāpsiet pa trepēm, nokļūsiet pie Gūtmaņalas, kas slavena ar savu leģendu par meiteni Maiju, kas savas mīlestības dēļ ziedoja savu dzīvību.

Atpakaļ varat atgriezties pa serpantīna ceļu.

2.diena Pārgājiens

Saliekam visu nepieciešamo garai pastaigai un dodamies ceļā. Šodien Jūs visu dienu pavadīsiet pie dabas.  Sanatorijas kreisajā pusē ir grava un Jums ir jādodas ceļā, pa diezgan aizaugušu ceļu, visu laiku turoties pie gravas malas, ne burtiskā nozīmē, bet tā lai grava Jums ir blakus, kad dosieties, pajautājiet, ka var aiziet uz Mednieku namiņu. 

Ceļš būs garš, kopā kādi seši km. Iesaku neizvēlēties ceļu pa kuru brauc mašīnas, ceļš, kuru Jums iesaku būs patīkamāks, Jūs visu laiku iesiet gar gravas malu un redzēsiet pilsētas otru krastu, Turaidu.  Pavisam drīz nonāksiet pie mednieku namiņa, iegaumējat to, jo tā ir otra iespēja, šo mājiņu var noīrēt uz nedēļas nogali visai ģimenei, vai kopā ar draugiem. Tātad vēl viena iespēja, labi pavadīt nedēļas nogali. (http://www.booking.com/hotel/lv/mednieku-namiaa.lv.html?aid=331511;label=mednieku-namiaa-9niM0FGrXLC9av71c6__TQS15936458952:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;ws=&gclid=CMKJhtu9lbgCFdF6cAodZnQAxQ

Dodieties tam droši garām un tur būs norādes, pa kreisi ies ceļš gar gravu tālāk, tas būs īstais, norāde var rādīt arī citu ceļu, bet lai tas Jūs nemulsina, es Jūs vedu uz velna alu. Šis ceļš būs pietiekoši plats, lai bērni varētu izskrieties un iztrakoties un arī izdziedāties vai vienkārši izkliegties pēc sirds patikas. 

Nekur nenogriežoties Jūs nonāksiet pie Siguldas velna alas. 

20130704114901-27752.jpg

Apskatot šo jauko dabas fenomenu, dodieties lejā uz gājēju tiltu un pārejot tam pāri, Jūs sagaidīs jauka piknika vieta, kur blakus Gaujai ar skatu uz alu varēsiet ieturēt maltīti.

20130704115728-93690.jpg

Pēc atpūtas dodieties atpakaļ, to var darīt arī pa lielo ceļu, tad ietaupīsiet kādu puskilometru. Ceļš ies gar viesu namu "Brūveri",( neko pateikt nevaru, nav informācijas.)

Kad atgriezīsieties, te būs vietā kāda sevis palutināšanas procedūra un tādas pēc sirds patikas varēsiet atrast sanatorijas piedāvājumā. (Pirts, sauna,baseins).

Pastaigu nepiedāvāju, zinu, ka gribēsies vienkārši pasēdēt uz terases pie vīna glāzes.

3.diena Lēnām pakojamies un ar mašīnu braucam uz Turaidu.

Šodienas izklaides paredzētas tikai te, muzejs, izjādes ar zirgiem, Golfs, blakus ir jauka kafeinīca, kur paēst vai muzeja teritorijā krodziņš, kur noteikti pamēģiniet pelēkos zirņus ar speķīti.  Kad esat no sirds izpriecājušies laiks doties mājās , lai gatavotos jaunai nedēļai.

Jauku atpūtu vēlot 

no siguldas

 

 

nosiguldas nosiguldas 04. Jul 2013, 14:42

Tie kas baidās braukt ar vagoniņu var izmantot 12. maršruta autobusu, ja nav savas automašīnas uz šo vietu var atbraukt no Rīgas ar autobusu Rīga- Ragana-Sigulda, pietura Krimuldas sanatorija.