Mammu Bizness: Atmiņu grāmata – no dzimšanas līdz pilngadībai

Mammu Bizness: Atmiņu grāmata – no dzimšanas līdz pilngadībai

14. Nov 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atmiņu grāmata – no dzimšanas līdz pilngadībai

Šis ir ļoti neparasts, aizraujošs, emocionāls stāsts par to, kā radās www.atminugramata.lv! Izlasiet, un viss taps skaidrs! Iepazīsimies ar vēl vienu Mmammu Biznesa projekta dalībnieci! Tā nav intervija, tas ir dzīvesstāsts! 

Man ir pati foršākā un čaklākā mamma! Kad piedzimu, dzimtsarakstu nodaļā varēja dabūt mazuļa grāmatiņu, kurā piefiksēt būtiskāko par bērnu – dzimšanas datumu, laiku, svara un auguma tabulu, ierakstīt vēlējumus un ielīmēt pirmās līdz trešās, kā arī piektās, septītās dzimšanas dienas foto un vēl šo to. Bet manai mammai ar to bija pa maz – viņa vēlējās saglabāt šajā grāmatiņā foto no katras dzimšanas dienas un lūdza, lai viesi zem tās parakstās. Lai to izdarītu, bija jāiešuj papildu lapas. Grāmatā pierakstīti arī panākumi, vaļasprieki, koncerti, pirmie teikumi, sarunas, ielīmēts arī mans zīmētais zaķis 3 gadu vecumā.

20161113154356-89390.jpg

Mana grāmata – mana bērnība – beidzas ar kāzu foto 21. dzimšanas dienas gadā!

2015. gada decembrī sagaidījām savu dēlu Ralfu. Saņēmu Rīgas dzemdību nama dāvināto grāmatu Mūsu bērns un jau tad zināju, ka arī man ar to būs par maz. Gribu, lai manam Ralfam arī būtu tāda superforša atmiņu grāmatiņa, kāda ir man! Pildīju grāmatu Mūsu bērns, kurā ir tikai pašas pirmās lietas – pirmā vanna, pastaiga, sēžu, rāpoju, staigāju, u.c., Pārējos, manuprāt, nozīmīgos faktus un sasniegumus pierakstīju visparastākajā līniju kladē. Jo viss taču tik ātri aizmirstas! Zināju, ka veikalu plauktos neatradīšu tādu grāmatu, jo visas šāda tipa grāmatas paredzētas pirmajam dzīves gadam – labākajā gadījumā – līdz 3 vai 5 gadu vecumam. Arī tas man neder, jo vēlos, lai vienkopus ir arī bildes no skolas gaitām, ceļojumiem, vaļaspriekiem un citiem svarīgiem dzīves notikumiem. Lai, pāršķirot ik lapu, būtu daudz atmiņu, notikumu, piedzīvojumu, sasniegumu!

Sāku meklēt alternatīvas. Pirmais variants: atrast skaistu kladi cietos vākos ar baltām lapām un pašai censties to piepildīt. Taču šī ideja tā īsti neiepatikās. Meklējot citu variantu, nonācu pie picturehappy.lv sagatavotajām formām. Bet arī tas nederēja, jo nevar sagataves mainīt pēc saviem ieskatiem. Tad arvien nopietnāk sāku apsvērt domu par savas grāmatas izveidi. Sākumā gribēju izmēģināt, kā tas būtu – nodrukāt vienu un tad skatīties, kas labojams, vai vērts pasūtīt vairumā?! Bet tā taču neviens nedara! Vai arī tā būtu viena, bet ļooti dārga grāmata! Sāku konsultēties tipogrāfijās, cik man šāda grāmata varētu izmaksāt. Ņemot vērā, ka šī ir mana pirmā nopietnā pieredze izdevējdarbībā, sākumā tipogrāfijas uzdotie jautājumi bija nesaprotami. Tad jāizmanto – zvans draugam! Mana draudzene Ketija Grūbe nodarbojas ar dažāda veida reklāmas materiālu, tajā skaitā, žurnālu izstrādi, un ir izveidojusi savu reklāmas aģentūru MASTER AD Ltd. Dzīvo un strādā Lielbritānijā, bet mūsdienās jau attālums nav šķērslis. Izstāstīju savu ideju – bērnu grāmatas izveidi no dzimšanas līdz 18 gadu vecumam – un viņa bija ar mieru uztaisīt maketu.

20161107105350-12679.jpg

Veicu mazuļu grāmatiņu izpēti..

Skatījos, kas labs, kas lieks. Ko es gribētu pierakstīt par savu bērnu. Slimības un potes lai uzskaita ģimenes ārsts. Es gribēju piefiksēt neiztrūkstošos pirmā gada panākumus, kā arī bērnudārza, skolas gaitas, izlaidumus, ceļojumus, dzimšana dienas un citus svarīgus notikumus. Kad saturs bija gatavs, sākās maketēšanas darbi. Man būtiskākais – lai grāmata nav bērnišķīga, lai piestāv gan puikām, gan meitenēm un bildes ir ne mazākas kā 10x15 cm. Izvēlētās krāsa – pelēks, zaļš. Jo man vienkārši likās, ka tā vajag! Apmēram šādas norādes devu Ketijai. Viņa pilnībā uztvēra manu domu un grāmatas dizainu uztaisīja daudz labāku, kā biju iedomājusies! Par to liels paldies!

Kad makets bija gatavs, turpināju sarunas ar tipogrāfijām. Veicu cenu aptaujas un mēģināju saprast, kā veidojas izmaksas. Līdz sīkumiem to uzzināt neizdevās, tomēr izvēlējos tipogrāfiju EVEKO SIA. Braucu izvēlēties papīrus, skaitīt priekšlapas, iekšlapas, muguriņas biezumu un noskaidrot citas drukas lietas. Labi, ka Ketija šīs lietas pārzina un vienu brīdi pat pārņēma komunikāciju ar tipogrāfiju, lai grāmata būtu tāda, kādai tai jābūt! Nemitīgi pārlasījām, vai nav kādas drukas kļūdas. Saskaņošanas darbi un pēdējās pārbaudes ilga gandrīz 2 nedēļas.

20161107105520-69108.jpg

Kad beidzot viss bija gatavs un pienāca brīdis apstiprināt maketu drukai, uznāca bailes un arī šaubas, vai viss būs kārtībā?

Vai šādu grāmatu kāds gribēs iegādāties? Bet ir jau viegli nedarīt neko! Nepilnas 2 nedēļas pēc maketa apstiprināšanas grāmatas tika piegādātas. Izvēlējos riskēt un esmu ļoti apmierināta ar rezultātu!

Pašai prieks, ka ātri nonācu pie vienkārša grāmatas skaidrojuma: Atmiņu grāmata – no dzimšanas līdz pilngadībai! Tas ļoti labi raksturo grāmatas pievienoto vērtību. Atmiņu grāmatā ir vieta gan dzimšanas datu un pirmā gada sasniegumu piefiksēšanai, gan bērnudārza un skolas gaitas, izlaidumu un ceļojumu atspoguļošanas sadaļa, kā arī visas dzimšanas dienas no pirmās līdz pat astoņpadsmitajai. Katrā dzimšanas dienā paredzēta 1 fotogrāfija, lai varētu sekot līdzi vizuālajām pārmaiņām. Zem bildes ir vieta viesu parakstiem. Bet blakus lapā – citiem nozīmīgiem gada notikumiem – faktiem vai foto.

Dienā, kad saņēmu grāmatas, aktivizēju gan Facebook/atminugramata kontu, gan mājaslapu www.atminugramata.lv

Pirmajā dienā pārdevu 2 grāmatas! Šobrīd grāmatas popularizēšanas procesā iesaistījusies visa ģimene. Tiek apzvanīti radi, draugi un paziņas. Mājaslapā ir iespēja arī grāmatu virtuāli izšķirstīt. Sākumā baidījos to tik atklāti publicēt. Bet arī veikalos taču grāmatas izšķirstām pirms iegādes. Protams, virtuālajā pasaulē visu var izdrukāt, nokopēt, utt. Bet nevar mūžīgi baidīties – ir jāriskē, lai virzītos uz priekšu. Ejot uz Momyfit vingrošanu, Orff mūzikas skolu vai garākās pastaigās, grāmata vienmēr ir līdzi. Esmu izveidojusi arī daļēji aizpildītu grāmatas paraugu, lai tā būtu saistošāka un potenciālajam pircējiem interesantāka.

Ralfam ir 11 mēneši un viņa grāmatiņa jau aizpildīta tik tālu, cik iespējams. No brīža, kad radās pārliecība, ka grāmata jāveido, līdz piegādes brīdim pagāja 4 pilni mēneši, kas vienlaikus ir gan daudz, gan maz.

20161107105542-37266.jpg

Kas mani iedvesmoja vairāk – mamma vai dēls!? Pat nemāku atbildēt!

Nebūtu mammas grāmatas, nebūtu, kam līdzināties. Nebūtu dēla – nevajadzētu grāmatu :)

Vienmēr esmu gribējusi savu biznesu. Nekad gan nedomāju, ka izdošu grāmatu. Bet esmu ļoti priecīga par šādu pavērsienu. Tā jau notiek ar daudzām mammām, ka līdz ar bērna piedzimšanu rodas jaunas vajadzības, idejas un motivācija darboties, iespējams, pat mainīt profesiju. Ir idejas vēl līdzīgiem projektiem, bet šobrīd aktīvi darbojos, lai Atmiņu grāmata atrastu ceļu pie saviem mazajiem saimniekiem.

Ralfs mūsu ģimenē ir pirmais bērniņš. Pirms gandrīz 2 gadiem viena maza sirsniņa 10. grūtniecības nedēļā beidza pukstēt un tas lika pārvērtēt daudzas lietas! Tāpēc Ralfs bija īpaši gaidīts! Cilvēki par to nerunā. Pat nezinu kāpēc, jo tieši izrunāšanās ar ģimeni, kas tam gājuši cauri, palīdzēja to pārvarēt. Un šādu ģimeņu, kā izrādās, ir pat ļoti daudz! Tagad vienmēr paturu prātā, ka darbs ir tikai darbs, naudu vienmēr gribēsies vairāk, bet veselība un nervi ir jāsaudzē!

Ralfs ir aktīvs, smaidīgs un pacietīgs puika. Viņš mums ir liels malacis! Arī tagad, kad Ralfam ir 11 mēneši, brīžiem vēl apstājos un nespēju noticēt, ka tas ir MANS bērns! Kopā vingrojam, muzicējam, lasām grāmatas. Cenšos Ralfa nomoda laiku pavadīt kopā, nevis sēžot pie datora. Tāpēc visi Atmiņu grāmatas darbi pārsvarā tiek atlikti uz vakaru, kad Ralfs jau guļ. Esmu pieradusi, ka ir daudz darāmā. Skolas laikā pēc stundām gāju vēl uz tautiskajām dejām, mūzikas skolu, kori, orķestri un vēl citām aktivitātēm. Un to visu izdevās paveikt. Tāpēc arī tagad Atmiņu grāmatas projektam atrodu laiku un uztveru to kā lielisku ikdienas papildinājumu – jaunu izaicinājumu.

Zināju, ka bērna ienākšana ģimenē mainīs manu ikdienu, bet nenojautu, ka novedīs pie sava biznesa

Uzskatu šo par sākumu – izmēģinājumu. Daudz jāmācās – rēķini, pavadzīmes, piegādes, konta izraksti, atskaites un vēl daudz nezināmo un šķēršļu, kas būs jāpārvar. Tāpēc esmu pateicīga par atbalstu no ģimenes – vecākiem un vīra, bez kuriem Atmiņu grāmatas projekts nebūtu iespējams!

Par laimīgiem bērniem un uzņēmīgiem vecākiem! Lai izdodas nenobīties un īstenot savus mērķus!

Ieskaties, uzzini vairāk:

20161107110133-70658.jpg

Facebook/atminugramata

www.atminugramata.lv

MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg