Atklāj labdarības akciju trūcīgu māmiņu jaundzimušo pūriņa atbalstam Latvijas dzemdību nodaļās

Atklāj labdarības akciju trūcīgu māmiņu jaundzimušo pūriņa atbalstam Latvijas dzemdību nodaļās

17. Feb 2017, 10:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TV3 raidījums un vecāku apvienība “Māmiņu Klubs” sadarbībā ar tirdzniecības kompleksu “Spice” 16. februārī atklāj labdarības akciju “Dalies un Samīļo!”, kas veltīta trūcīgu māmiņu jaundzimušo pūriņu atbalstam  dzemdību nodaļās.

Labdarības akcijā ģimenes tiks aicinātas ziedot pirmās jaundzimušā bērniņa lietiņas, lai atbalstītu pūriņu kastu izveidi, kas tiks nogādātas dzemdību nodaļās visā Latvijā. “Dalies un Samīļo!” labdarības kampaņu “Māmiņu Klubs” organizē ar mērķi atbalstīt tieši trūcīgās māmiņas, kas ierodas uz dzemdībām nereti bez jebkāda pūriņa savam jaundzimušajam. Vidēji katra dzemdību nodaļa ir saskārusies ar situāciju, kad jaundzimušajam bērnam nav pat drēbīšu, ko uzvilkt.

“Māmiņu Klubs”, kas apvieno vairāk kā 50 000 jauno ģimeņu visā Latvijā, veidos labdarības pūriņa kastes, ar visu nepieciešamo pirmajiem dzīves mēnešiem  - drēbītēm, autiņbiksītēm, sedziņām, zeķītēm, bērnu kopšanas un higiēnas piederumiem, lietām krūts zīdīšanas atbalstam, ko būs saziedojušas Latvijas ģimenes un uzņēmumi. Labdarības pūriņa kastēs tiks ievietotas tikai speciāli sagatavotas, izmazgātas drēbītes un nenolietotas lietiņas. “Māmiņu Klubam” šo uzdevumu palīdzēs veikt brīvprātīgās - māmiņas, palīdzēs sašķirot ziedojumu kastes saturu. Maija beigās pūriņa kastes tiks nogādātas Latvijas dzemdību nodaļās, kur tās piešķirs gadījumos, ja uz dzemdībām būs ieradusies trūcīga māmiņa bez atbalsta.

Ģimenes krīzes centra “Mīlgrāvis” vadītāja Margita Kalniņa-Laksa TV3 raidījumam “Māmiņu Klubs” stāsta: “Lielākoties tās māmiņas, kuras nonākušas krīzes situācijā, ir cietušas no vardarbības, un, vardarbības veicējs ir tas, ar ko viņas dzīvojušas kopā -  bērna tēvs vai partneris. Ne vienmēr šīs sievietes vēršas pēc palīdzības krīzes centros vai sociālajā dienestā. Mēs ikdienā saskaramies ar ģimenēm, mammām, no kuras lielākā sabiedrības daļa novēršas vai izliekas nemanām, ka šādi cilvēki ir.”

Dzemdību iestādes pēdējos gados novērojušas arvien lielāku sociālo plaisu starp ģimenēm, kas dodas uz dzemdībām. Lai sagādātu visu nepieciešamo jaundzimušajam, nereti nākas šķirties no prāvām naudas summām. Jaundzimušajam tomēr ir nepieciešams pats minimums - mammas mīlestība un piens, un, protams, atbilstošas drēbītes, autiņbiksītes, aprūpes piederumi. Ir māmiņas, kas uz dzemdībām ierodas ar pavisam nepilnīgu pūriņu vai pat bez tā.

20170216111131-85496.jpg

“Mēs ļoti ticam atsaucīgajām jaunajām ģimenēm, kas atbalstīs šo labdarības kampaņu! Gaidot mazuli, mammas nereti iegādājas vislabākās drēbītes, skaistas lietas, kas kalpos vien pāris nedēļu, jo bēbītis ļoti strauji aug. Jaundzimušā drēbītes un lietiņas nemaz nepaspēj “novalkāties” - kāpēc gan tās neatdot labdarībai? Aicinu ikvienu dalīties un samīļot - ar savu došanu un labvēlīgumu pret ikvienu jaunu dzīvību, kas ienāk šajā pasaulē. Ikviens bērns ir pelnījis siltu dzīves sākumu!”, tā kampaņas “Dalies un Samīļo!” patronese, TV3 raidījuma “Māmiņu Klubs” vadītāja, divu bērnu māmiņa Kristīne Virsnīte.

T/k Spice direktore Iveta Lāce papildina: „Bērniņa ienākšana pasaulē ir ļoti nozīmīgs posms, kas prasa rūpes un uzmanību. Mums ir iespēja šajos pirmajos soļos palīdzēt jaunajām māmiņām un mazuļiem, kuriem trūkst atbalsta. Aicinu pircējus atrast iespēju apmeklēt t/c Spice Home līdz maija beigām un palīdzēt ar ziedojumu, jo, Raiņa vārdiem sakot, „Gūt var dodot, gūt var ņemot, bet dodot gūtais neatņemams““.

Dalies un Samīļo!ziedojumu kaste būs atvērta un izvietota ziedojumiem t/c Spice Home, 1. stāvā pie eskalatora līdz 2017. gada 28. maijam.

Labdarības kampaņai aicinām piebiedroties gan ģimenes, gan uzņēmumus! Vairāk informācijas: Maminuklubs.lv vai Facebook lapā “Dalies un Samīļo!”.