Atklāj Baltijā pirmo LEGO® izstādi

Atklāj Baltijā pirmo LEGO® izstādi

10. Apr 2017, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tirdzniecības komplekss Spice ir pārtapis par katra bērna sapņu zemi. Līdz 2. maijam t/c Spice un t/c Spice Home gaiteņos apmeklētājiem ir iespēja bez maksas aplūkot 28 unikālas trīsdimensiju lielformāta LEGO figūras. Lielākie izstādes eksponāti sastāv no vairāk nekā 50 000 klucīšiem un sver teju 300 kilogramus. Vienas šādas figūras izveide ilgst līdz pat 320 stundām.

Izstādē apmeklētāji varēs apskatīt pils sargus, princeses un bruņiniekus, lāču saimi, pelikānu, zaķus, vardes un citus zvērus, kā arī LEGO varoņus no populārākajām kolekcijām - LEGO Friends, Ninjago un Star Wars.

Ģimeņu  interesi noteikti saistīs arī īpašā beļģa Dirka Denuajela (Dirk Denoyelle) privātā LEGO slavenību atveidojumu kolekcija. Dirks Denuajels ir viens no 12 LEGO sertificētajiem profesionāļiem visā pasaulē. Apmeklētāji LEGO figūrās varēs saskatīt Džordžu Klūniju, Sandru Bulloku, Eltonu Džonu, Maiklu Džeksonu, Džo Kokeru un citas personības.

Tirdzniecības kompleksā Spice apskatāmie modeļi oriģināli tika gatavoti LEGO zemei (Legoland) Dānijā. Izstādi jau paguvuši redzēt Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Horvātija, Bulgārijas, Rumānijas, Maķedonijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas iedzīvotāji. Šī izstāde ir lielākā oficiālā LEGO® ceļojošā izstāde, kura tiek izvietota tirdzniecības centros visā pasaulē.

“LEGO pasaule sniedz neaptveramu iespēju brīvību. Visu, ko tu vari iztēloties, ir iespējams uzbūvēt ar LEGO klucīšiem. Prasme materializēt savus iztēles augļus bērnībā, kļūstot pieaugušiem, turpinās kā pārliecība par saviem spēkiem. Kā spēja izdomāt ideju un tai noticēt. Grandiozā izstāde Spicē ļauj apzināties LEGO fundamentālo dabu un ietekmi uz mums. Šajās iespaidīga izmēra skulptūrās, pieejot tuvāk, redzi, ka viss ir sācies ar vienu klucīti. Tāpat kā lielais Visums. Ceru, ka izstāde daudzu apmeklētāju – gan pieaugušo, gan bērnu acīs uzdzirkstīs vēlmi radīt kaut ko lielu”, topošos izstādes apmeklētājus iedvesmo t/c Spice direktore Iveta Lāce.

No 14. līdz 16. aprīlim ģimenes tiek aicinātas uz Lieldienu jampadraci – bezmaksas izklaides pasākumiem bērniem un LEGO radošajām darbnīcām. T/c Spice 2. stāvā pie Jānis Roze grāmatnīcas atradīsies spēļu zona ar nebeidzamām iespējām darboties, spēlēties, kā arī piedalīties konkursos un saņemt balvas no LEGO. Vairāk informācijas: www.spice.lv.