Atbilstoši apavi - bērna veselības ķīla

Atbilstoši apavi - bērna veselības ķīla

19. Sep 2014, 11:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atbilstoši apavi ir bērna veselības ķīla, jo bērnība ir laiks, kad mazie iepazīst pasauli, cenšoties ar savu enerģiju aptvert visu neiepazīto un nezināmo! Bērni ir ļoti kustīgi un, lai nodrošinātu pareizu, veselīgu un aktīvu dzīves veidu ir vērts atcerēties arī par apavu izvēli.

Lai bērna pēdas attīstītos pareizi, jāatceras, ka ne visi apavi der visiem pasākumiem. Ar basām kājām staigāt ir veselīgi, un tomēr - arī pastaigām ar basām kājām ir savas robežas. Sportam vajag sporta apavus, pastaigām - ikdienas apavus. Bet uz pikniku var doties basām kājām, lai skrietu pa pļaviņu. Bet arī sporta apaviem ir savas nianses. Atšķirīgiem sporta veidiem nederēs vieni un tie paši apavi. Apavi, kas paredzēti skriešanai, nederēs tenisa spēlēšanai. Abos gadījumos apavu uzbūve būs citādāka.

Lai izvairītos no problēmām, kuru rezultātā var rasties plakanā pēda dēļ nevienmērīgas slodzes sadales uz kājām, kā arī lai izvairītos no mugurkaula problēmām, mammām vajadzētu vairāk pievērst uzmanību apavu izvēlei. Mazulis skries un kustēsies, jūtoties ērti, ja apavi būs izvēlēti pareizi. Kā tos izvēlēties pareizi - grūts jautājums, bet arī tas ir atrisināms.

Apavi sportiskai atpūtai jāizvēlas ar tām pašām prasībām, ar kādām izvēlamies ikdienas apavus. Ir vērts atcerēties, ka aktīvas atpūtas laikā slodze uz kājām ir lielāka, kā ierasts. Tieši tāpēc sporta apaviem bērnam jābūt piemērotiem, atbilstošiem konkrētajam sporta veidam, jo tiem ir liela nozīme pēdas veidošanās procesā.

Dabīgais materiāls ļauj kājai elpot. Aizdarēm jāfiksē apavus uz kājas tā, lai aktīvu kustību laikā bērns justos pārliecināts par sevi ik uz soļa. "Pirmo solīšu laikā ir svarīgi, kā bērna pirkstiņi saskaras ar grīdu, lai palīdzētu bērnam just kontroli un pareizi sadalīt svaru. Ja kājas ir ieslēgtas cietos apavos, pirksti nevar strādāt un pēdu muskuļi nevar attīstīt spēku, kas nepieciešams, lai pēdu normāli noturētu pie zemes". (Hiropraktikas doktore, - Dr. Lisa C. Moore).

Lai bērns varētu attīstīties, justies ērti un baudīt aktīvu dzīves veidu, speciālisti rada apavus, kuros ņemtas vērā visas bērna kājas attīstības nianses. Apavi ASICS (No latīņu val. «Anima Sana In Corpore Sano» - «Veselā miesā - vesels gars») garantē komfortu, ērtas kustības bērnam, ASICS ir pārbaudīta vērtība jau 50 gadus apavu tirgū.

20140916140502-59826.jpg

Pateicoties inovatīvajai amortizējošajai sistēmai ASICS GEL, slodze uz visām pēdas daļām sadalās vienmērīgi.

Bērnu un jauniešu skriešanas apavi

Sportam un brīvajam laikam  paredzēti ērti bērnu skriešanas apavi ar nelielu pronācijas atbalstu un amortizāciju.

  • DuoMax ir ASICS patentētā sistēma, ko veido divi vai vairāki dažāda blīvuma starpzoles materiāli, kas paredzēti pronācijas pakāpes un ātruma korekcijai.
  • Trusstic system - Trusstic sistēma ir viegls, liets komponents, kas savieno pēdas aizmugures daļu un priekšējo daļu, atbalstot pēdas vidusdaļu, gatavojoties atspērienam.
  • Gel tehnoloģija nodrošina amrotizāciju un komfortāku skriešanu.

Bērnu kauli ir trausli, tie viegli saspiežas. Tāpēc arī pēdas veidošanos ir viegli pakļaut deformācijas riskam. Apavi ASICS nodršina mazuļu kājiņu attīstību. Veicot simtiem soļu minūtē, vēlot izbaudīt katru mirkli un katru vietu, bērns priecāsies par ērtiem apaviem, kas nespiež kāju un ļauj tai kustēties un attīstīties.

ASICS - jūsu rūpes par bērna veselību

Pēdai pielāgoti apavi nodrošina pareizu pēdas attīstību. Bērnu augošas kājas pieprasa no apaviem īpašības, kas diemžēl bieži netiek ņemtas vēra. 

Liela daļa pieaugušo cieš no kāju problēmām, ko izraisījuši nepareizi apavi tieši pēdas attistības periodā. Lai jauniešu pēdas pareizi attīstītos, ir vērts pievērst īpašu uzmanību bērnu apaviem.

* 20. septembrī  no plkst.10:00 līdz 14:00 Elkor Plaza 2. stāvā pie bērnu apaviem notiks tieši bērniem un viņu vecākiem paredzēts ASICS apavu tests kopā ar Fiziocentrs.LV  fizioterapeiti Signi Jačmenkinu un Olimpiskās vienības fizioterapeitu Mareku Osovski. Testa laikā varēsiet saņemt bezmaksas konsultācijas pēdu muskulatūras nostiprināšanai un informāciju par pareizu apavu izvēli. 

20140916135640-71978.jpg