Septiņi ieteikumi, kā padarīt lidojumu aizraujošāku

Septiņi ieteikumi, kā padarīt lidojumu aizraujošāku

08. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lidojums ir zināms kā ātrākais ceļošanas veids, tomēr, dodoties tālākā braucienā, arī lidojums spēj kļūt nogurdinošs. Latvijas čarterlidojumu nodrošinātāja SmartLynx Airlines stjuarti ir novērojuši, ka nereti garlaicības mākti cilvēki lidmašīnās ir izdomājuši dažādas radošas nodarbes, kā izklaidēt sevi un līdzbraucējus, piemēram, tiek lakoti nagi, pasažieri vingro vai pat dzied karaoki. Protams, šādas darbības nereti traucē līdzbraucējus, tādēļ SmartLynx iesaka pievērsties citām aizraujošām nodarbēm, kuru laikā gan pats varēsi izbaudīt lidojumu, gan apkārtējie.

Iepazīties ar blakussēdētāju. Iespējams, ka tu neesi ekstravertākais cilvēks uz šīs planētas, bet iepazīšanās ar blakussēdētāju lidojuma laikā var izvērsties gana aizraujošā piedzīvojumā. Iespējams, ka jūs ar blakussēdētāju būsiet apmetušies vienā viesnīcā, vai viņš jau ir bijis pilsētā, uz kuru dodies arī tu, un varēs pastāstīt dažādus noderīgus padomus. Varbūt pat izdodas satikt savu mūža mīlestību? Katrā ziņā, viens tāds gadījums SmartLynx vēsturē patiešām ir bijis!   

Skatītes filmu vai klausīties mūziku. Skatīties lidmašīnā filmu ir laba izvēle, jo, īstā filma, būs tik patīkama un aizraujoša laika nodarbe, kurā pat nemanīsi, cik ātri paskrien laiks. Kā arī ausij tīkamas mūzikas klausīšanās, var relaksēt tevi lidojuma laikā. Lai nekas neizjauktu šīs nodarbes, iesakām jau laicīgi uzlādēt viedierīces, kā arī neaizmirsti austiņas – jo tev un blakussēdētājam var atšķirties gaumes filmas vai mūzikas izvēlē.     

20161108115725-90462.jpg 

Pasūtīt dzērienu vai ēdienu. No bērnības ir dzirdēts, ka, dodoties ceļojumā, vecāki pirms tam piekodina atturēties no dzērienu lietošanas, lai vēlāk ik pēc dažām minūtēm nav nepieciešamība doties uz labierīcībām. Bet viens dzēriens taču nenodarīs nekā ļauna, ne tā? Ēšana un dzeršana ir patiesi baudāma nodarbe, taču ne tikai – tā lidmašīnā ir arī noderīga, jo košļāšana lieliski palīdz pret aizkritušām ausīm, tāpēc droši apbruņojies ar košļenēm, gumijas konfektēm un citiem našķiem, kas padarīs braucienu daudz saldāku. 

Iepazīsti sava galamērķa kultūru. Ja paredzēts doties uz kādu eksotiskāku valsti, vērtīgas būs zināšanas par vietējo kultūru un ikdienā visbiežāk izmantojām frāzēm. Tas uz vietējiem iedzīvotājiem atstās ne tikai labu iespaidu, bet var būt arī nepieciešamas, ja esi nolēmis doties uz valsti, kur pamatiedzīvotājiem nepiemīt tavu pārzināto svešvalodu prasmes. Lai ceļojuma laikā gūtu pēc iespējas vairāk iespaidu, vari izveidot arī sarakstu vai plānu ar lietām, kuras galamērķī noteikti vēlies apskatīt, pagaršot vai pamēģināt. Tas kalpos par labu atgādinājumu, lai visas kārotās lietas arī īstenotu.

Krāsot. Krāsojamo grāmatu izraibināšana būs lieliska izvēle ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Patlaban veikalos ir pieejama ļoti plaša krāsojamo grāmatu izvēle arī pieaugušajiem, turklāt dažādām gaumēm. Krāsošana būs ne tikai efektīvs laika kavēklis, bet palīdzēs arī sakārtot domas, relaksēties un vienkārši patīkami pavadīt laiku.

Risināt prāta spēles. Sudoku, krustvārdu mīklas vai citi prāta mežģi būs īsti laika zagļi pat tad, ja parasti neizvēlies risināt dažādas prāta spēles. Turklāt spēles būs ļoti noderīgas arī ceļojot kopā ar bērniem. Garais lidojums vecākiem sniegs iespēju uzspēlēt spēles kopā ar bērniem, kam ikdienā, iespējams, citkārt neatliek laika. Bet, ja gadījumā nevienai spēlei koferī nav neatradusies vieta – Smartlynx lidmašīnās bērniem ir pieejamas vairākas spēles, ko pēc lūguma sagādās lidmašīnas stjuartes.

Uzņemt fotogrāfijas. Caur lidmašīnas logu paveras brīnišķīgs skats uz kalniem, mākoņiem, sauli, sniegpārsliņām uz loga stikla – tie noteikti ir iemūžināšanas vērti kadri! Tikai atceries, ka publicēt bildes sociālajos tīklos, varēsi ievietot tikai tad, kad nokļūsi galamērķī.

sandux sandux 10. Nov 2016, 01:04

Pagājušajā nedēļā redzēju, ka, nepieceļoties no vietas, viengadniecei mainīja sakakātās autiņbiksītes - tas gan bija nepieņemami. Man pat slikti palika, lai arī pašai divi bērni.

IlvaV IlvaV 08. Nov 2016, 10:29

Interesanti, ka nav minėta grāmstas lasīšana. Manuprāt, tieši tas ir visbiežākais no aktīvajām nodarbēm lidmašīnā, cik esmu novērojusi. Bet vispār liela daļa krāc, par ko apbrīnoju, ka īsajos reisos var tā ņemt un aizmigt😀

IlvaV IlvaV 08. Nov 2016, 07:24

Nespėju iedomāties, ka es varėtu sēdėt kādam sveșiniekam blakus un taisītu manikīru. Vai raustītu uzacis vai liktu make up. Nav estētiski, manuprāt