Arī mēs uz Stokholmu

Arī mēs uz Stokholmu

28. May 2018, 11:12 Mamm.mamm Mamm.mamm

Brauciens ar kuģi ir ļoti pateicīgs, ja grib ceļot ar mazu bērnu. Mazajam ir ko darīt, ja vēlās var spēlēties, pastaigāties, gulēt, ēst..., darīt visu, ko vēlās. Un tieši tas mūs mudināja beidzot doties ceļojumā uz Stokholmu.

Jāatzīst, ka pati konkrētajā kruīzā devos sesto vai septīto reizi. Tātad, lielu sajūsmu no manis laikam nevarētu gaidīt, bet... apstākļi ir mainījušies. Nu es esmu mamma un uz pasauli un interesantajām lietām raugos no perspektīvas "kas varētu patikt manam bērnam". Tas ceļojumu padara pilnīgi citādāku. :)

Un nu, par braucienu. Braucām ar vecāko kuģi Izabelle. Kopumā varētu teikt, ka brauciens ar Romantiku būs interesantāks pieaugušajiem, savukārt Izabelle būs piemērotāka bērniem. Uz kuģa bija ļoti daudz iespēju aizraujoši pavadīt laiku tieši jaunākajai paaudzei, kamēr vecāku izklaides opcijas bija spēlēt azarzpēles vai klausīties mūziku. 

Bērniem uz kuģa bija viarākas telpas, kur pavadīt brīvo laiku: pirmā telpa bija bumbu istaba ar slidkalniņu, blakus tai kāpšanas sienas ar matraci apakšā (tās gan redzēju izmantojam tikai vienu reizi), tad lielajā zālē bija mīkstie, lielie kluči, kurus varēja likt un pēc tam savā būvē droši krist iekšā, protams, bija arī braucamie. Citā telpā bija gaisa hokejs, vēl citā auto vai moto simulatori, vēl vienā stūrītī bija TV ar spēļu opcijām un galda futbols. Bet, mūsu lielākais prieks bija spēļu istaba ar visu, visu, ko varētu gribēt. :) Mašīnas, līdzsvara dēļi, Lego, rotaļu māja, virtuvīte, super lieli Lego, šūpuļ-kaķīši un citi šūpuļzvēriņi, puzles.... Mēs bijām ļoti apmierināti par šādu rotaļu istabu. 

Protams, uz kuģa ir arī burbuļ-baseins, kur peldēties. Mazajiem peldēšanās ir bez maksas. Tāpat bez maksas ir arī brokastis un vakariņas (gan zviedru galda, gan a la carte restorānos).

Ko darīt Stokholmā? Kas interesētu mazu bērnu? Es ieteiktu doties uz Junibacken (A.Lingrēnas) muzeju. Ir telpas, kur bērni var spēlēties - grozīt, spaidīt pogas, skraidīt, iejusties dažādos tēlos, izstaigāt Pepijas māju, ciematu... Lielākais "wow" muzejā (vecākiem ļoti) ir izbrauciens ar ... vilcieniņu, kas iekarināts gaisā. Tas ir brauciens cauri Lingrēnas pasakām ar Karlsona cienīgu lidojumu pāri māju jumtiem un ciemošanos Karlsona mājā, ar līdzjušanu brāļiem Lauvassirdīm un Ronjas izsekošanu. :) Esam sajūsmā! Šis bija tās ieejas maksas cienīgs pasākums. Starp citu, ieteiktu ņemt vērā to, ka muzejā nedrīkst ņemt līdzi ratus! Rati ir jāatstāj ārpusē. Ja pašiem nav slēdzenītes, ar ko tos pieslēgt, tās var pa aptuveni 5 EUR iegādāties kasē. 

Ja pēc aizraujošā brauciena un rotaļām sāk gribēties ēst, muzejā ir arī restorāns. Paldies, paldies zviedriem par tik atbildīgu attieksmi pret dabu un jauno paaudzi, piedāvājot daudz EKO produktus! Gardas bija arī pusdienas. Var izvēlēties gan lielo, gan mazo porciju. No četriem variantiem, divi bija vegāni! Ak, zviedri tik ļoti domā par visu! Maltītes gan nebija iekļaujamas lētāko galā, lai arī nebija ekstremāli dārgas. Lielā porcija mums izmaksāja ap 13 EUR, mazā ap 9 EUR. Vēl, protams, dzērieni, deserti. :)

Pēc vēl vienas rotaļu telpas seko grāmatu - suvenīru veikaliņš. Bez grāmatām ir daudz interesantu suvenīriņu. :)

Ceļš no un uz kuģi ir ļoti vienkāršs. Braucot ar autobusu, forši, ka pieaugušajam, kurš stumj bērnu bērnu ratiņos ir bezmaksas brauciens. Paldies zviedriem! :) Tā nu braucot trijatā "tikām cauri" ar vienu biļeti. :)

Tad jau atpakaļ uz kuģi un mājās! :)

Vēl, ieteiktu uz kuģa ņemt līdzi iespējami kompaktākus ratiņus, jo kajītes ir šauras. Ar mūsu mazajiem (lietussarg-tipa) ratiem jau likās, ka kajīte ir pilna.

Un, vēl, pērkot biļeti, bez papildus maksas ir iespēja pievienot mazu bērna gultiņu vai gultas maliņu (lai bērns neizveļas no gultas). Tāpat var pievienot bērnu podiņu.

Ceru, ka kādam mūsu brauciena kopsavilkums noderēs un mudinās uz kādu ģimenes ekskursiju! :)

 

Titulattēls: delfi.lv (šāda ir viena no Junibacken spēļu telpām)