Ar bērniem pie ūdens: kas noteikti būtu jāzina?

Ar bērniem pie ūdens: kas noteikti būtu jāzina?

15. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara ir laiks, kad atpūsties no visa. Skolas vecuma bērniem ir ilgi gaidītās brīvdiens, un mazuļiem, kas dodas uz dārziņu, arī tagad ir vairāk brīvā laika. Tāpēc vecāki, cenšoties dažādot bērna ikdienu, ved viņus uz pludmali. Un kurš gan no pieaugušajiem nezina, ka ūdens ir labs bērna veselības uzlabošanai? Te ir gan rūdīšanās, gan fiziska slodze..

Jūra, saule un smiltis - šķiet, ko gan bērnam vairāk vajag pilnai laimei? Bet sarežītāk ir uzskaitīt tomēr arī visas skādes, pie kurām bērns var tikt, atpūšoties pie ūdenstilpnēm. Īpaši, ja bērns slikti peld, vai nemaz vēl neprot peldēt. Tāpēc ļoti svarīgi, lai vecāki savlaicīgi instruētu savus bērnus, un pastāstītu, kā pie ūdens uzvesties.

Ko nedarīt pie ūdens?

Drošības noteikumi, kas jāievēro bērniem pie ūdens, neatšķiras no tiem, kādi jāievēro arī pieaugušajiem īpaši, lai gan, dažas nelielas atšķirības tomēr ir.

Bērnam kategoriski ir aizliegts ne tikai peldēties, bet arī atrasties netālu no ūdens tilpnes, ja tās tuvumā nav vecāku. Nekad neatstājiet mazuli bez pieskatīšanas vai svešu cilvēku uzraudzībā.

Maziem bērniem nebūtu vēlama niršana, jo, ja bērnam ausīs tiek ūdens, tas var beigties patiešām nopietni, pat ar kādu no ausu saslimšanām. Ko darīt, ja tā tomēr atgadījies? Lasiet zemāk!

Nekādā gadījumā nedrīkst nirt vietās, kur var iekrist ūdenstilpnē.

Bērns nedrīkst peldēties dziļumā ne tikai, ja viņš slikti peld vai nepārliecinoši turas uz ūdens, bet arī tad, ja viņš ir labs peldētājs. Nevajag ļaut bērnam peldēt līdz dziļumam, pat, ja paši viņu pieskatat.

Nekādā gadījumā nedrīkst nirt svešās vietās.

Kategoriski aizliegts bērniem lēkt ūdenī no tramplīna, tiltiņiem un citiem paaugstinājumiem.

Ūdenī aizliegts rotaļāties, ja spēles elementi ietver sevī citu bērnu ķeršanu un pastumšanu zem ūdens. Tāpat nevajadzētu arī nirt ūdenī, lai kādu citu saķertu aiz kājas. Nobijies cilvēks var nejauši jokdarim izdarīt nopietnu traumu.

Uzraksti "Peldēties aizliegts" netiek izvietoti tāpat vien, tāpēc tādās vietās, kur ir šie uzraksti, patiešām peldēties nedrīkst.

Bērns aizrijas ar ūdeni: Kā palīdzēt?

Izvēlieties pludmali, kurā vienmēr ir glābēji, kas gatavi jebkurā brīdī veikt pirmo palīdzību, īpaši, ja bērns aizrijies ar ūdeni. Gadījumā, ja neesat pamanījuši, kurā brīdī tas noticis, nekrītiet panikā. Sākumā bērnam labi jāizklepojas, izceliet viņu no ūdens, ietiniet dvielī, padzirdiet ar ko siltu, nomieriniet. Protams, par peldēšanos tanī dienā vajadzētu aizmirst un doties mājās ar bērnu atpūsties.

Ja bērnam ausī ticis ūdens: Kā palīdzēt?

Ja bērnam ausī ticis ūdens, tas jādabū ārā. Ne vienmēr palīdzēs ierastā lēkāšana uz vienas kājas, tāpēc, ja ūdens tomēr neiztek, neļaujam bērnam nirt, ausī ieliekam vates gabaliņu.

Kad bērnu liksiet gulēt, lieciet viņu gulēt uz sāna, lai tā auss, kurā ir ūdens, būtu uz spilvena.

Ja auss sāp vai ir kādas citas diskomforta pazīmes, kas nepāriet, jāvēršas uzreiz pie ārsta.

Kā redzat, ūdens ir veselīgs, un tomēr bīstams. Īpaši, ja dodaties peldēties kopā ar bērniem. Tā nu ir sanācis, ka vispirms jau par uzvedību pie ūdens ir jāzin pašiem vecākiem, un tikai tad - bērniem.

Būsim godīgi, bērni tāpat šos noteikumus ignorē, un jūs esat tie, kam būs jāvelta savam bērnam maksimāli daudz uzmanības, lai atpūta pie ūdens dāvātu jums tikai un vienīgi pozitīvas atmiņas.

Māmiņu Klubs

Dodoties peldēt šajā vasarā, paņem līdzi HUGGIES® Little Swimmers®!

20170719144207-79049.jpg