Alise nogaršoja "Hamanek" augļu biezenīšus

Alise nogaršoja "Hamanek" augļu biezenīšus

02. May 2018, 17:51 chiepa_he chiepa_he

Alise man ir pirmais bērniņš, tāpēc šī mazo brīnumiņu pasaule arī man ir pavisam sveša. Katra diena nāk ar ko jaunu un nepiedzīvotu. Esmu mācījusies par mazuļu ēdienkartes izveidošanu, kad mācījos koledžā, bet kad pati nonācu līdz mazajam un reālai ēst gatavošanai priekš mazās, tad sapratu, ka galvā viss ir vienā putrā. Tā nu sākās mani eksperimenti ar ēst gatavošanu mazajai. 

Alisei šobrīd ir 8,5 mēneši. Piebaroju viņu no 5 mēnešu vecuma. Dārzeņu biezeņus gatavoju pati, viņai tie ļoti garšo. Tā kā Alisei šis piebarošanas laiks ir iekritis ziemā/pavasarī, kad dārzā vēl tikai var sapņot par pašu ogām un augļiem, tad saldie un vitamīniem bagātie biezenīši šobrīd izpaliek. Bet gribas jau to mazo palutināt arī ar kādu svaigu garšu un kādu saldo ēdienu. Tā nu mums radās iespēja nogaršot "Hamanek"augļu biezenīšus burciņās. Uzreiz piebildīšu, ka līdz šim man nebija pieredzes ar "burciņu ēdieniem". Veikalos vienmēr šiem plauktiem gāju garām.

Pirmais kas mani uzrunāja, bija dažādība. Mēs nogaršojām-  ābola, persiku un plūškoka biezeni; ābolu, bumbieru un smiltsērkšķu biezeni; ābolu un bumbieru biezenis ar gabaliņiem.                                                              

20180502174557-95618.jpg

Visi biezenīši bija ļoti garšīgi- garšoja gan Alisei, gan mammai. Patīkami, ka ar šāda biezenīša palīdzību var lieliski papildināt bērna ēdienkarti. Mēs izmēģinājām trīs dažādos veidos:

1) ēdām kā kārumu pēc dārzeņu biezeņa no burciņas istabas temperatūrā;

2) pagatavoju kā saldo biezenīti uzsildot un samaisot kopā ar rīsu putru;

3) pievienoju kā piedevu brokastu vai launaga putrai ievārījuma vietā.

20180502174709-53960.jpg

Man ļoti būtiski bija fakts, ka šiem biezenīšiem netiek pievienots atsevišķi cukurs, mākslīgās krāsvielas un garšvielas, tie satur C vitamīnu un sastāv no 100% augļiem. 

Vienīgais mīnuss, kas samulsināja ir tulkojuma uzlīme latviešu valodā uz vienas no burciņām- tā bija par kādu citu biezenīti, jo minētais sastāvs nesakrita ar burciņas saturu. 

 Kopumā vērtēju šo produktu pozitīvi un noteikti arī turpmāk iekļaušu šo produktu savas meitas ēdienkartē. Iesaku nogaršot! 

20180502174925-15569.jpg