Alga auklītei? Cik?

31. Mar 2015, 15:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Apsveru iespēju iet strādāt...

Līdz ar to cik reāli, jūsuprāt, būtu jāmaksā auklītei stundā? 

1. Ja auklīte pieskata savu bērnu+manu?

2. Ja aukle pieksata tikai manu bērnu(t.i uzmanība tiek veltīta vairāk nekā 1. punktā aprakstītajai situācijai)?

3. Ja aukle ir izgājusi auklīšu kursus, ir sertifikāts?

Skatījos ss.lv intereses pēc cik vispār cilvēki ir gatavi maksāt auklēm. Te nu bija ļoti dažādi. Ir cilvēks, kas 4 eur/h maksā, bet trebovaņie ir uh un uh... Ir cilvēks,kas tikai 1 eur par 2 bērniem gatavs maksāt, jo acīmredzot vairāk  gluži vienkārši nevar.

Jūsu viedoklis?

01. Apr 2015, 08:48

Ne, ne- tās jau nav nekādas katastrofas.
Ā, es savai auklītei- kas nāk apmēram reizi divās nedēļās palaist mani uz kādu ieskaiti vai tml( tātad max 5 h) maksāju 2€/h. Bet tā kaut kā iegājās, ka vienmēr dodu 10€. Arī par tikai 3h.
Man prasību īpašu nav- ne ārā pa to laiku jāiet, ne ēst jātaisa. Galvenais, lai bērns drošībā un pieskatīts.var arī zvilnēt uz dīvāna un skatīt tv, ka tik dēlam labi. Visu pārējo daram mēs paši.

01. Apr 2015, 01:11 jauna_vecmate

Tada gadijuma jums jasledz ligums un jaatruna ar aukli(ja kadreiz nemsiet) neparvarama vara,ieklaujot visas potencialas kataklizmas un katastrofas.😃

01. Apr 2015, 01:09

Ta jau katra izvele ko nemt.ss.lv nereti ir sludinajums,ka mekle vecakas sievietes 35 gadi,vairak.butiba darba devejs saja zina var lauties fantazijai un trebuet sto hocit...tikai vai kads tiem trebovanie atsauksies.tas ir cits jautajums.

31. Mar 2015, 22:29 pandulaacis

Lai būtu ugunsgrēks.
Negribu ielaisties turpmākās diskusijās ar citiem daudz šausminošākiem piemēriem. (laikam jau jāpiebilst- reāliem)

pandulaacis pandulaacis 31. Mar 2015, 21:40 jauna_vecmate

Kādas ārkārtas situācijas? Ugunsgrēks?

31. Mar 2015, 21:20 Salamandraa

Es arī zinu gadījumus, kad tas ļoti labi strādā. Tie ir atsevišķi gadījumi un noteikti, ka bērniem ir foršāk un interesantāk. Es saku, ka es tā nedarītu.
Man kaut kā laikam būtu bail par ārkārtas situācijām, kurās jebkura māte priekšroku dotu savam bērnam. Arī es. Un lai cik labi darbadevējs maksātu.

31. Mar 2015, 20:27 pandulaacis

Man jau šķiet, ka bērniem kop''a interesantāk.

31. Mar 2015, 20:24 jauna_vecmate

Negribu piekrist. Protams Jūs tā variet domāt, jo tas ir Jūsu uzskats. Zinu piemēru, ka aukle, auklējot arī vēl vienu bērnu, visu dara pēc labākās sirsdapziņas, nešķiro.

pandulaacis pandulaacis 31. Mar 2015, 20:01

P. S. Baigās cenas, es par 300 ņemtu + 50, ja ēd tikai mūsu pārtiku.

pandulaacis pandulaacis 31. Mar 2015, 19:52 jauna_vecmate

Vai tiešām? Es apsveru tieši šādu variantu no rudens - ņemt vēl kādu bērnu bariņā (man ir 2 savējie). Man tieši otrādi šķiet, ka svešs bērns uzliek papildu pienākumus - mājai vienmēr jābūt kārtībā, ēdienam vienmēr jābūt kvalitatīvam, dienas kārtība jāveido saturīgāka. Nevar, ja slinkums vai pavasara depresija, sarīkot multeņu un cepumu dienu, čilojot pa dīvānu un neko jēdzīgu dienas gaitā nepadarot. Galu galā tas ir DARBS, par kuru svešs cilvēks maksā, attiecīgi visam jābūt līmenī. Savi bērni, ja vairs nav zīdaiņi, bet darbojas paši, no tā tikai iegūst.

31. Mar 2015, 19:41

Es noteikti neieteiktu uzticēt savu bērniņu sievietei, kurai tajā laikā jaauklē savs bērns- katrā ziņā es tā nedarītu, jo skaidrs, ka savs bērns tiek pieskatīts labāk. Nu, man tā šķiet.
Kad pirms gadiem trīs kā studente vasarā skatīju bērniņu- man maksāja 1 ls stundā. Nebiju nekāda EXTRA auklīte. ēdienu bija pagatavojusi mamma, patiesībā man tiešām bija meitiņa tikai jāpieskata. Pārējais- atkarīgs no manas iedvesmas darboties. Man likās, ka samaksa ļoti adekvāta)

31. Mar 2015, 14:58 zacc

Paldies, ka padalījāties ar info.

zacc zacc 31. Mar 2015, 14:50

Kad es vasarā meklēju, nonācu pie secinājuma, ka lielākoties maksā 2-3 eur/h. Kas spēj, maksā arī vairāk, bet tad tie jau ir ļoti pārtikuši cilvēki.

tas ir par Rīgu, darbu uz pilnu dienu, 1 bērnam, pie manis mājās - citus variantus neapskatīju. ja bērnu ved pie auklītes, tad jārēķina vēl kāda naudiņa pārtikai, ko bērns ēdīs.

Es maksāju 440 eur mēnesī (tas ir 2,20 eur/h) + ik mēnesi e-talonam + ēdiens, tēja, kafija, kas man mājās ir. Ja kādu dienu palaižam ātrāk, vai mums brīvdiena gadās, vai auklīte saslimst (2 dienas tādas bija), samaksu par to nenoņemam, tā ka viņa var rēķināties ar konkrētiem mēneša ienākumiem.
Auklīte pagatavo ēdienu bērnam, sev, un beigās sanāca tā, ka pie reizes arī mums vakariņām. (sākumā to nebiju plānojusi, man bija galvenais, lai man nav jāatstāj nevienam pagatavots ēdiens). Sertifikāta nav; vienīgais mīnuss tāds, ka tas neļauj saņemt valsts un pašvaldības finansējumu par to, ka bērns netiek dārziņā, bet auklītes ar sertifikātu attiecīgi arī prasa lielāku samaksu; kaut ko jau es droši vien iegūtu finansiāli, ja auklītei būtu sertifikāts, bet man nav ne mazākās vēlmes meklēt citu vai likt šai ķēpāties ar nodokļu grāmatvedību (paldies, padomus par to, ka tas ir viegli, nevajag 😀) Citādi man sertifikāti neko neizsaka.

cecii cecii 31. Mar 2015, 14:49

Ir liela atšķirība samaksas lielumā vai tas ir laukos, vai pilsētā, Rīgā vai mazpilsētā, tikai pieskata bērnu, vai dara visus mājas darbus.

31. Mar 2015, 14:37

Vēl pie tēmas. Kādas ir Jūsu domas, ja auklei nav sertifikāts?

31. Mar 2015, 14:36 kas_tas_tads

Vēl jau variants, ja aukle un auklējamais dzīvo turpat netālu, tad tā pieskatīšana uz stundiņu varētu būt aptuveni tāda pati kā vienmēr.
Manas domas.

31. Mar 2015, 14:34 Salamandraa

t.i stundas
t.i vajadzīga
,piem.,

31. Mar 2015, 14:33 kas_tas_tads

Man piemēram šķiet, ja auke ir vajadzūga uz stundu vai divām, tad samaksai jābūt lielākai nekā tad, ja, piemēram, pieskata pus dienu. Jo , piemēram, jaaukle dzīvo centrā, un mēs ārpus, tad tā braukšana ar sabiedrisko līdz mums vien ir liels čakars(atvainojos), un viss ir pa nullēm. Tapēc tās stunda vai divas nereti ir pat līdzvērtīgas pus dienas samaksai.

kas_tas_tads kas_tas_tads 31. Mar 2015, 14:28

Ļoti labs jautājums, arī ar vienu ausi paklausīšos atbildes. Vēl arī interesanti, vai maksa mainās, ja nav uz pilnu dienu, bet tikai kādām stundām.