Aicina piedalīties 1. septembra labdarības akcijā „Ēd knašāk – palīdzi brašāk!”

Aicina piedalīties 1. septembra labdarības akcijā „Ēd knašāk – palīdzi brašāk!”

01. Sep 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

SOS bērnu ciemati aicina ģimenes 1. septembrī doties svētku pusdienās vai vakariņās uz kafejnīcām un restorāniem, kuri iesaistījušies labdarības akcijā „Ēd brašāk – palīdzi knašāk!”. Restorāni, kuri piedalās akcijā, apņēmušies 10 procentus no saviem svētku dienas ieņēmumiem ziedot SOS bērnu ciematu ģimenēs augošo bērnu atbalstam un sagatavošanai skolas gaitām.

Akcijā „Ēd brašāk – palīdzi knašāk!” piedalīsies restorāni Vairāk Saules, 3 prir, Bibliotēka Nr.1, Valtera restorāns, Ostas Skati, Muusu, KID*, Fazenda, Mercato, Mazā Kaņepe, Stock Pot, Neiburgs, Rossini, Amarone, Balzamārs, BBāra restorāns, Street Burgers, Turkebab, Gaismas pils restorāns Klīversala, Yolo, kafejnīcas Annas Dārzs, Austra un Lapsas māja, Hercogs Mārupē, 36. Līnija, Neptūns un Street Burgers Jūrmalā, kā arī kafejnīca Jauna Saule un restorāns Rātes Vārti Valmierā.

Akcijas rezultātā ziedotie līdzekļi tiks izmantoti, lai palīdzētu sagatavoties skolai 98 skolas bērniem, kuri aug SOS bērnu ciematu ģimenēs. Katrā no SOS ģimenēm aug 4-6 bērni, tādēļ ļoti nepieciešams atbalsts bērnu sagatavošanai skolas gaitām.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja saka: „Kā ikvienā ģimenē, kurā aug vairāki bērni, arī SOS ģimenēm rudens ir īpašs laiks, jo jāsagatavo skolai mazie skolnieki – jāiegādājas skolas somas, rakstāmlietas, sporta tērpi un skolas apģērbs. Tā kā ikvienā SOS ģimenē aug 4-6 bērni, gatavošanās skolai ir saistīta ar ievērojamiem izdevumiem. Tādēļ esam priecīgi, ka šajā gadā SOS ģimenēm palīgā nāks atsaucīgi restorāni un kafejnīcas, kas iesaistījušies akcijā „Ēd brašāk – palīdzi knašāk!”

Restorānu Vairāk Saules šefpavārs Endijs Bērziņš stāsta: „Esmu priecīgs būt par restorānu akcijas „Ēd brašāk – palīdzi knašāk!” vēstnesi un piedalīties tajā ar saviem restorāniem, kā arī aicināt savus kolēģus atbalstīt SOS bērnu ciematu ģimenēs augošo bērnu sagatavošanu skolas gaitām. Aicinu Latvijas ģimenes 1. septembrī savai svētku maltītei izvēlēties kādu no akcijas restorāniem vai kafejnīcām un gardi paēst, bet mēs apņemamies desmito daļu no saviem dienas ieņēmumiem novirzīt SOS ģimeņu atbalstam. Ar SOS bērnu ciematiem mani saista jau ilgāka draudzība, tādēļ zinu un protu novērtēt, cik šāda veida atbalsts viņiem ir nozīmīgs.”