Aicina atbalstīt Latvijā pirmās mātes piena bankas izveidi

19. Oct 2017, 16:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“Priekšlaikus dzimuši bērniņi ir mūsu paši, paši mazākie pacienti, kuriem nepieciešamas īpašas rūpes un uzmanība. Ikdienā par bērniņu gādā bērna mamma, tētis, brīnišķīgs dakteris un māsiņas. Taču ir viena lieta, it kā pavisam vienkārša – mātes piens, kas bērniņam dažkārt pietrūkst,” priekšlaikus dzimušo bērnu atbalsta kampaņas “Dod spēku vismazākajam!” video stāsta Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja. “Mēs visi zinām, cik ļoti svarīgs mātes piens ir ikvienam jaundzimušajam, taču jo īpaši vērtīgi tas ir priekšlaikus dzimušam bērnam, lai viņš varētu augt liels un vesels.”

Latvijas Neonatologu biedrības vadītāja Dr. Amanda Smildzere uzsver: “Visās Eiropas valstīs, izņemot Latviju un Rumāniju, ir izveidotas donoru piena bankas, kur māmiņas, kam pēc sava mazuļa pabarošanas paliek pāri pieniņš, to var ziedot tiem, kam tas ir visvairāk vajadzīgs.” Latvijas Neonatologu biedrība kopā ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu vēlas izveidot šādu donoru piena banku arī Latvijā, lai dotu spēku vismazākajiem.

Dod spēku vismazākajam arī tu!

Atbalsti Latvijā pirmās mātes piena bankas izveidi:

• līdz decembra beigām iegādājoties Aptamil 2, 3 vai 4 piena maisījumus ar akcijas uzlīmi Rimi veikalos, tādējādi ziedojot 0,50 eiro par katru iegādāto iepakojumu (akcija neattiecas uz šķidrajiem, lietošanai gatavajiem piena maisījumiem)

• zvanot uz Bērnu slimnīcas fonda ziedojumu tālruni 90006988 (ziedojums: 1,42 EUR par zvanu) vai ziedojot mājaslapā bsf.lv,

• ziedojot Rimi un Supernetto kastītēs vai Mans Rimi naudas uzkrājumu Rimi veikalu kioskos vai mājaslapā mansrimi.lv.