7 pediatres ieteikumi, kā mazināt nelabumu brauciena laikā

7 pediatres ieteikumi, kā mazināt nelabumu brauciena laikā

04. Dec 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai arī tavam mazajam, braucot sabiedriskajā transportā vai automašīnā, mēdz kļūt slikti? Ja tā, uzzini vairākus vērtīgus ieteikumus, kā palīdzēt bērnam nelabumu pārvarēt!

Konsultē pediatre Anna Birka. 

1. Bērnam jāsēž ar skatu braukšanas virzienā

Lai mazinātu nelabuma rašanās risku, būtu labi, ja pārvietojoties sabiedriskajā transportā, bērniņam būtu iespēja apsēsties kādā no sēdvietām pirmajās rindās, ar skatu braukšanas virzienā.

„Tad, ja zināms, ka ceļā būs jāpavada ilgāks laiks, vecākiem iesaku biļetes pirkt savlaicīgi, tā bērnam nodrošinot iespēju sēdēt kādā no sēdvietām, kas atrodas autobusa priekšpusē, tuvāk šoferim,” iesaka Anna Birka.

2. Paņem līdzi kādu našķi  

Lielāku bērnu brauciena laikā vari pacienāt ar kādu cepumu, sausiņu vai ābolīti, vai arī iedot viņam kādu sūkājamo konfekti vai īpašu, kakla sāpēm paredzētu sūkājamo konfekti uz kociņa. Tad, ja bērniņš ir mazāks, viņš var zīst knupīti.

3. Jāizvairās no liela šķidruma patēriņa  

Slāpju remdēšanai, brauciena laikā bērniņam vari dot padzerties pāris malciņu šķidruma, tomēr jāraugās, lai viņš neizdzertu pārāk daudz.

4. Brauciena laikā nav ieteicams lasīt

Lai izvairītos no nelabuma, brauciena laikā bērnam nevajadzētu lasīt grāmatu vai sēdēt sakņupušam, noliektu galvu. Toties viņam var būt līdzi kāda mantiņa, ar ko parotaļāties, lai novērstu uzmanību no domām par sliktu pašsajūtu.

5. Raugi, lai bērniņam nav pārāk karsti  

Lai mazinātu nelabuma risku, uzturoties sabiedriskajā transportā bērnam ieteicams novilkt virsdrēbes.

6. Ja iespējams, atver logu

Būtu labi, ja brauciena laikā rastos iespēja atvērt logu, lai slēgtajā transportlīdzekļa telpā ieplūstu svaigs gaiss.

7. Novērs bērna uzmanību

Protams, dodoties ceļā, vecākiem ir jābūt sagatavotiem tam, ka mazajam varētu kļūt slikti, tomēr, lai nelabumu neizprovocētu, par to noteikti nevajadzētu runāt. Tā vietā būtu jānovērš bērna uzmanība, cenšoties viņam likt skatīties ārā pa logu vai runājot par kādu, mazajam interesējošu tematu.

Māmiņu Klubs

Kā tu savam bērniņam brauciena laikā palīdzi novērst nelabumu?