7.mēnesis - bērns saprot visu!

7.mēnesis - bērns saprot visu!

03. Oct 2017, 10:17 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Kustības. Gabriels ir ātrrāpošanas čempions, sēž ar staltu muguriņu, staigā pieturoties pie mēbelēm, citreiz pat taisa sprintu. 

Roku un acu koordinācija. Rotaļlietas grabina, krata, dauza un, protams, ir obligāti jāpagaršo. Ļoti koordinēti spēj mutītē ielikt cepumiņu vai ābola šķēlīti. Ir sācis ar pirkstiņiem uzlasīt visas istabā esošās drupačas. Izmanto rokas, lai izpētītu citu cilvēku sejas. Ir iemācījies sist plaukstiņas un pat "dot pieci".

Valodas attīstība. Ļoti atsaucīgs, kad ar viņu runājas. Atsaucas uz izsaucieniem : "O, skat kas tur!" Patīk klausīties dziesmas un dungošanu - ļoti smaida, reizēm pat smejas. Sāk saprast vārda "Nē" nozīmi, taču īpaši nav apmierināts ar vārdu "nē". Saka vārdu "mamma", "tete".

Ko bērns apgūst. Atceras sejas, ko nav redzējis kādu laiku. Sagaida ar platu smaidu. Prot sataisīt troksni no rotaļlietām. It īpaši ir iepazinis muzikālās rotaļlietas, kā tieši no tām var dabūt skaņu. Seko ar acīm līdzi cilvēkiem, kuri iziet no viņa redzesloka. 

Emocijas un saziņa ar apkārtējiem. Kļūst dusmīgs, ja viņam kaut ko neļauj darīt. Izbauda pazīstamas situācijas, piemēram, vannošanu. Ļoti labi atpazīst sev veltītas uzslavas. Liek man saprast, kad ir priecīgs un kad ir par kaut ko neapmierināts. 

Vispār ļoti aktīvs mēnesis. Nekad neesmu atbalstījusi bērniņa attīstības steidzināšu, bet mūsu dēliņš pats ir izvēlējies sākt visu darīt diezgan ātri. Pēc šī brīža sprintošanas gar gultas malu, šķiet, ka tulīt jau pats sāks tipināt bez turēšanās. Mums ļoti patīk izvandīt un izrāpot visu māju.

Esam iemīļojuši virtuvi, jo tur ir kaķa bļoda, bet pašreiz vēl nav paspējis pagaršot kaķa barību. Bet kaķītis ļoti patīk, ir iemācījies smuki paglaudīt, bet kaķītim tas nevisai patīk.

Ļoti aktīvs pļāpātājs aug. Tas laikam tādēļ, ka mammīte dikti daudz runājas un dzied dziesmiņas. 

Ir sācis ļoti mīļi ieritināties klēpītī. Un parāda, kad grib "opā". Atpleš rociņas un gaida, kad viņu paņems rokās. Vai arī pieslejās pie mammas vai tēta un tad atpleš rociņas. Vispirms, protams, ir jāiekož plecā, rokā vai kājā, un tik tad var samīļoties.

Aug buciņš, aug radziņi. Ļoti redzams jau raksturiņš. Ja kaut ko neļaus, tad būs dusmīgs. Ja paņems nost lietu, kuru nedrīkst ēst, tad būs brēkšana un asaras pa visu māju, bet pirms ko ņemam nost, iedodam rokās ko citu, lai izvairītos no neapmierinātības. Ja mamma ēdīs ko gardu, tad Gabriels pielīdīs klāt un raustīs aiz kājām, jo viņam arī vajag. Tad tajā brīdī mums ir cepumiņa vai ābola šķēlītes laiks - mierīgais laiks. 

Ļoti gribās apstādināt nedaudz laiku, jo šķiet, ka Gabriels grib steigties izaugt liels. Bet mammīte grib vēl pa klēpi paaijāt.