6 noslēpumi, kāpēc ir bērni, kuri slimo patiešām reti!

6 noslēpumi, kāpēc ir bērni, kuri slimo patiešām reti!

25. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tici vai nē, bet ir bērni,kuri neslimo vai slimo pavisam neilgu laiku. Vai šo bērnu vecāki dara kaut ko īpašu? Visticamāk, ka nē, tomēr ir vērts paturēt prātā dažas patiesības,kas var palīdzēt samazināt bērna slimošanu šajā gadā!

Rūpējies par roku higiēnu

Regulāra roku mazgāšana dramatiski samazina  iespējāmību saslimt, tāpēc vienmēr atceries nomazgāt rokas pēc ienākšanas no pastaigas, pirms sēšanās pie galda un pirms gulētiešanas. Lieliska metode ir izdomāt kādu dziesmiņu un mazgāt rokas tik ilgi, kamēr dziesmiņa ir izskanējusi. Ideālā gadījumā roku mazgāšanai vajadzētu aizņemt 15 līdz 20 sekundes.

Esiet aktīvi katru dienu

Pētījumi pierāda, ka regulāras aktivitātes var samazināt saaukstēšanās un gripas gadījumu skaitu gadā pat par 25% līdz 50%. Fiziskās aktivitātes ir daudz labākas par jebkuriem vitamīniem.

Ļauj kārtīgi izgulēties!

Bērni strauji aug un arī viņu organismam ir jāatpūšas, tāpēc pārliecinies, ka vakaros bērni laicīgi dodas pie miera. Ja bērns nav izgulējies, tas dubulto iespējamību saaukstēties vai saslimt ar gripu. Lielākajai daļai mazuļu nepieciešamas 14 stundas miega diennaktī, pirmsskolas vecuma bērniem- 11 līdz 13 stundu.

Izvairies no sejas aizskaršanas

Saaukstēšanās un gripas vīrusi iekļūst ķermenī caur degunu, acīm un muti, tāpēc aicini bērnu neaizskart seju. Jā, tas var būt diezgan grūti izdarāms, tāpēc šis ieteikums ir roku rokā ar regulāru roku mazgāšanu. Tāpat atgādini bērnam, ka nevajadzētu dalīties ar krūzīti vai zobubirstīti.

Parūpējies par sabalansētu un veselīgu maltīti ikdienā

Maltītes, kurās tiek pasniegtas krāsaini augļi un dārzeņi palīdzēs uzlabot bērna imūnsistēmu. Neaizmirsti par C vitamīna (brokoļi, zemenes, apelsīni) un D vitamīna (tuncis, pārslas, piens) iekļaušanu ēdienkartē. 

Potē bērnu pret gripu

Tāpat pret gripu palīdzēs pote pret gripu, ko veiks bērniņa ārstējošais ārsts.

Māmiņu Klubs 

Kādi ir Tavi knifiņi pret saslimšanu šajā ziemā?

zacc zacc 29. Jan 2017, 15:54

Nekādu brīnumlīdzekļu jau nav, lielā mērā tā ir vnk iedzimtība. Ir slimotāji un ir neslimotāji... Manējais četrgadnieks drīzāk uz neslimotāju pusi, vienīgi pirmais gads bērnudārzā bija trakāks.
Rokas tiešām centīgi mazgājam pēc katras iziešanas, tāpat arī nekad neļauju ar bērnudārzā tajā dienā bijušajām drēbēm dzīvoties pa māju (viņam nepatīk pārģērbties, bet kaut ar kašķi, bet lieku). Pietiekams miegs arī svarīgi - man pašai tā ir. Un D vitamīns.