5 gardu saldo ēdienu receptes, ko pagatavot var ikviena

23. Mar 2015, 17:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ātri, vienkārši pagatavojami saldie ēdieni ar Alojas ķīseļiem un želejām. Ieskaties māmiņas Ilzes receptēs, tev varētu noderēt!

Gatavojam ķīseli

Ņemam Alojas ķīseļa paciņu, sajaucam ar aukstu ūdeni, līdz tas izšķīst, iegūto masu ielejam nupat uzvārītā ūdenī, kas noņemts no uguns. Ilgāk maisot un vārot var iegūt biezāku ķīseli, kas vairāk piemērots būs saldajam ēdienam. Ja gribam ķīseli dzeršanai, uz uguns nav jāturpina vārīt, pietiks, ja samaisīsiet.

Vienkārši pagatavojami saldie ēdieni, kas ēdami kopā ar ķīseli

Mannas biezputra ar vaniļas pāksti vai vaniļas cukuru

Izvāram ūdeni kopā ar pienu, pievienojam mannu. Visu intensīvi maisam. Pie mannas pievienojam nelielu vaniļas pāksti aromātam un garšai, cukuru ne tik daudz, jo ķīselis jau ir salds.

Mannas biezputra ar kakao

Izvāram ūdeni kopā ar pienu, pievienojam mannu. Visu intensīvi maisam. Pievienojam kakao pulveri un mazliet vairāk cukura, jo kakao ir rūgtāks.

Rīsu krēms ar putukrējumu

Izvāram rīsus 100gr (vienā paciņā ir 200gr), sakuļam putukrējumu un samaisam kopā ar vārītajiem rīsiem. Izšķīdinām 2 tējkarotes želatīna un visu atkal samaisam kopā.

Jogurts ar putukrējumu un želatīnu

Pirmās divas sastāvdaļas attiecībā 1:1 sajaucam, saputojam kopā ar izšķīdinātu želatīnu.

Želejas krēms

Alojas želeja, kad tikko atdzisusi un sāk recēt, sajaucam kopā ar putukrējumu, un būs ļoti garšīgs krēms, ko arī var ēst kopā ar ķīseli.

Labu apetīti!

Māmiņu Klubs

20150317164602-56081.jpg