4 mēnešu vecumā uz skolu

4 mēnešu vecumā uz skolu

04. Apr 2017, 09:52 FejuFeja FejuFeja

Esmu no tiem, kuri bez mūzikas savu dzīvi nevar iedomāties, tāpēc arī uz bērnu mūzikas skoliņu vedu savu dēlu un nu arī meitiņu. Tiesa, es ļoti ceru, ka neesmu no tiem briesmīgajiem gadījumiem, kad māte – nerealizējusies baletdejotāja – , ar varu uz baleta nodarbībām ved savu bērnu, lai tikai piepildītu savu bērnības sapni par baletu.

Dēls mūzikas skoliņu sāka apmeklēt 5 mēnešu vecumā un uz nodarbībām gāja līdz pat 2 gadu vecumam, kad man paziņoja, ka viņam ir apnicis dziedāt. Ja jau apnika, apnika. Ar varu mīļš nebūsi. Tāpēc uz nodarbībām vairs nevedu, jo to laikā dēlēns vairāk dauzījās nekā klausīja skolotāju, tā izrādot, ka viņam dziedāt gana.

Ko dēls ieguva no mūzikas skoliņas apmeklēšanas? Mīlestību pret mūziku, spēju koncentrēt savu uzmanību un arī lieliski attīstītu valodiņu, jo pat bērnudārzā audzinātājas teikušas, ka mūsu puika runā daudzkārt labāk nekā par viņu vecāki bērni.

Šo iemeslu dēļ savu pirmo nodarbību kopā ar bērniņiem, kas jaunāki par gadiņu, vakar apmeklēja arī mūsu mazā māsiņa. Protams, pirms tam neliels uztraukums, jo līdz šim meitiņa nebija bijusi kopā ar sava vecuma bērniem. Tomēr mūsu mazā princese, kura pagaidām vēl tikai guļ un neizrāda interesi par velšanos, acis nenovērsusi ar skatienu sekoja līdzi citiem rāpotājiem. Un nebija niķu, kliegšanas vai citu neapmierinātības pazīmju, tāpēc lēmums ir pieņemts – mēs iesim arī uz turpmākajām nodarbībām. Vēl jo vairāk šādu lēmumu ar vīru pieņēmām, jo ceram, ka mūzika veicinās mazulītes valodiņas attīstību, kura, pēc mikrologopēdes teiktā, jau tagad ir iepalikusi no vienaudžiem.

Mūzikas nodarbības mazuļiem ir mierīgas un harmoniskas – vienkāršas dziesmiņas, kurās mammas izdzied skaņas, viegli uztveramus vārdus, ar pieskārieniem mācot mazulim sajust mūzikas ritmu. Bez sarežģītām Baha vai Hendeļa simfonijām un bungu rīboņas. Nodarbībās galvenais tomēr ir mazulis – ja maziņais grib pie mammas nevis atrasties uz grīdas kopā ar citiem bērniem, mamma viņu var droši ņemt rokās un samīļot. Mazuļu nodarbībās nav jāpieturas pie striktām vadlīnijām.

Vai arī Tu ar savu mazulīti apmeklē mūzikas skoliņu vai kādas citas nodarbības, bet varbūt esi kategoriski pret šādām aktivitātēm?