Vai pieaugušajam alerģija var pāriet pati no sevis?

18. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz šo jautājumu ļoti gribas dzirdēt pozitīvu atbildi, bet, vai tas ir reāli? Pastāstīs Alerģisko slimību izmeklēšanas un ārstēšanas centra alergologs Tatjana Geletko.

 Alerģija kā tāda, pati par sevi nepāriet, bet ārstu un pacienta uzdevums ir radīt tādu kā remisiju - miera periodu, līdz pat 10 gadiem, un, ja ir nozīmēta atbilstoša ārstēšana, kā arī, ja tiek veikti profilaktiskie pasākumi, alerģijas parādīšanās iespēju var samazināt līdz minimumam.

"Bet, ja cilvēkam ir vīrusa izraisīta infekcija vai arī, piemēram, pēkšņi ir ugunsgrēks un cilvēks saelpojas dūmus, tad alerģija, šajā gadījumā, astma, parādās atkal. Citu veidu alerģijas cilvēkam vecākam kļūstot pieklust." pieredzē dalās alergoloģe.

Zinot par savu visu, zinot, kad tā var parādīties, līdzi jānēsā vienmēr ir zāles, kas alerģijas izpausmes var mazināt. Zāles palīdzēs izvēlēties ārsts, un arī par tā lietošanu jākonsultējas ar ārstu - alergologu.

Māmiņu Klubs

Videotranslāciju atbalsta

 

Claritine 10mg N10atvieglo alerģisku reakciju izraisītus simptomus – šķaudīšanu, izdalījumus no deguna, deguna niezi, dedzināšanu vai niezi acīs, ko rada alerģija pret ziedputekšņiem, pārtiku, putekļu daļiņām, dzīvnieku spalvām, pelējuma sēnīti, sadzīves ķīmiju u.c. 

CLARITINE N10–bezrecepšu medikaments alerģijas simptomu mazināšanai. Medikaments ir otrās paaudzes antihistamīna preparāts un alerģisku reakciju mazināšanai nepieciešama tikai viena tablete dienā. Parasti neizraisa miegainību.

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai. Pirms zāļu lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju un konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.

Skaties videosarunu ar Renāti Snipi par alerģijām, spiežot pogu Play!