Kas ir iesnas?

16. Oct 2012, 17:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laikā, kad apkārt plosās vīrusi un teju uz katra stūra sastopami cilvēki ar kabatlakatiņiem rokās, rodas jautājums- kas īsti ir iesnas un kā tās rodas? Konsultē homeopāts Pāvels Naumovs.

Kas ir iesnas?

"Iesnas ir pirmā pazīme, ka organisma līdzsvars ir iztraucēts. Organismā ir pārmaiņas un deguna pienākums – attīrīt gaisu, sasildīt aukstu gaisu, atvēsināt karstu gaisu, kas ienāk ķermenī. Ja līdzsvars ir traucēts, deguna gļotāda paliek sausa, vai tieši otrādi – mitra, tūkst, pampst, un tur veidojas mikroorganismi." stāsta homeopāts.

Ir divu veidu iesnas:

  • akūtas iesnas,
  • hroniskas iesnas.

Atkarībā no iesnu veidu, tiek iedalītas arī dažādas iesnu stadijas:

  • Aizlikts deguns un uzreiz ir sajūta, ka deguns tek
  • Deguns tek pēc dažām dienām
  • Ir šķidri izdalījumi
  • Biezi zaļi, dzelteni izdalījumi
  • Iesnas beidzas

Iesnām ir jāpievērš uzmanību?

Atkarībā no tā, vai runā pozitīvi noskaņots vai negatīvi noskaņots cilvēks, mēdz teikt, ka iesnas, kas netiek ārstētas, pāriet 7 dienu laikā (tā teiktu negatīvi noskaņots cilvēks), bet, ja ārstējam - nedēļas laikā (pozitīvi noskaņots cilvēks). Vai tas tā ir?

"Iesnas ir jāārstē, jo neārstēšana var izraisīt komplikācijas. Dažas no tām ir deguna blakusdobuma iekaisumi, vidusauss iekaisums, encefalīts, meningīts," pārliecināts homeopāts.

Kā ārstēt iesnas?

Sākot ārstēt iesnas, nebūtu uzreiz jāķeras pie medikamentu iepakojumiem, bet jānomierinās un jāpadomā, vai esam vienoti, jo  bērns ir vecāku kopsumma. Atklāj Pāvels Naumovs: "Ir bijis kāds strīds? Aizvainojums? Padomājiet par to! Citreiz pietiek padomāt vien 5-10 minūtes, virzot domāšanu piedošanas ceļā. Un tad, ja ģimene ir vienota, pateicoties mammas mīlestībai, tētis paliek fiziski un garīgi stiprāks, un piedzimst arī risinājums: iet pie ārsta, kādus pilienus iegādāties, varbūt reizēm rīkoties neprātīgi."

Soli pa solim un iesnas ir prom!

Kā jau iepriekš stāstījām, homeopāts neiesaka izpirkt tukšus aptieku plauktus, bet padomāt, ko mainīt sevī, savā ģimenē un pievērsties dabiskām vērtībām, sākot ar iekšējo attīrošo homeopātisko preparātu, jo svarīgākais vienmēr ir noskaidrot simptomu un saslimšanas cēloni, bet homeopātiskos preparātus izvēlēties, atkarībā no cilvēka konstitūcijas!

Tāpat var pievērsties fitoterapijai jeb dabas medicīnai, kas būtu mātes piens, alveja, kalanhojas sula, sīpolu sula, rutks- viss, kas nācis no mūsu senču padomu krātuvēm.

Ne vienmēr viss, protams, notiek tik viegli, ka iesnas acumirklī pāriet, bet lokālos līdzekļus- tautas metodes, medikamentus - homeopāts iesaka lietot pēc tam, kad ir padomāts par stāvokli ģimenē. „Jo mazāks bērns, jo smagāk norit iesnas!” atgādina homeopāts.

Dr.Pāvels Naumovs atgādina: "Mums ir pienākums aktivizēt bērna pašizveseļošanās spēkus!"

Māmiņu Klubs

Tiešraidi atbalsta Kleenex®Balsam-
Tavs iekaisušais deguns pelnījis maigu balzama pieskārienu!

 

 

Skaties ONLINE TV videosarunu ar homeopātu Pāvelu Naumovu par dabas līdzekļiem cīņā ar saaukstēšanos spiežot podziņu Play!

Ipad un IPhone ierakstu skaties šeit!