Trīs svarīgi tautas līdzekļi

22. Oct 2012, 12:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tautas līdzekļus veido ļoti liela augu, ogu un augļu grupa, bet trim ārstniecības augiem vajadzētu pievērst īpašu uzmanību,  - iesaka homeopāts Pāvels Naumovs.

Asinszāle

Asinszāli lieto kā temperatūras pazeminošu līdzekli un to var lietot jau bērni no 3 gadu vecuma divas trīs dienas pēc kārtas. Uzlējuma pagatavošana ir gaužām vienkārša- to nevajag vārīt, tikai apliet. Īpaša asinszāle ir ar to, ka tā satur imanīnu – dabīgu antibiotiku.

Tāpat šo augu var lietot aromterapijā- salasīt, sakaltēt un izkaltētu asinszāles pušķi turēt guļamistabā, tas kolosāli smaržo, ja ir apsmidzināts.

Irbenājs

Reizēm māmiņas piemirst par šīm labajām īpašībām, ko sniedz pašu pļavās un grāvmalās auguši augi. Irbenāji aug grāvmalās ar sarkanām ogām ķekaros.  Tautas medicīnā irbenāja ogas,kas ir sakaltētas, izspiestas caur sietiņu, sablendētas, saspaidītas kopā ar medu vai cukuru, izmanto alerģisku iesnu un klepus gadījumā alerģiskiem bērniem. Šo maisījumu jātur ledusskapī un jālieto pa tējkarotei dienā no 3 gadu vecuma.

Deviņvīru spēks

Vai zināt,kur slēpjas šī auga spēks? Tieši zieda viducī, tāpēc salasītos ziedus nevajadzētu saspaidīt, bet sakaltēt un pagatavot vieglu tinktūru vai vieglu tēju.  Šī tēja palīdz pret stipru klepu, saaukstēšanos, elpas trūkumu, tuberkulozi, caureju un liesas kaitēm.

Māmiņu Klubs

Tiešraidi atbalsta Kleenex®Balsam-
Tavs iekaisušais deguns pelnījis maigu balzama pieskārienu!

 

 

Skaties ONLINE TV videosarunu ar homeopātu Pāvelu Naumovu par dabas līdzekļu lietošanu saslimšanas gadījjumos spiežot podziņu Play!

Ipad un IPhone ierakstu skaties šeit!