Ķiploks, medus, rutks un dzērvenes

23. Oct 2012, 09:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai šie visi tautas līdzekļi būtu pieļaujami bērna ārstēšanā? Kā un ko lietot, un kādos gadījumos? Konsultē homeopāts Dr.Pāvels Naumovs.

Ķiploks pret dažādām slimībām!

Jā, jā, homeopāts aicina iepazīstināt ar ķiploku jau bērnībā- ķiplokmaizītes, ķiploku krelles- ķiplokos ir fitoncīdi, kad nonāvē mikroorganismus un tas taču šajā rudenī un ziemā ir galvenais, vai ne?!

Homeopāts stāsta, ka arī pie viņa kabinetā nereti tiek veikta šāda veida terapija: virtuvē homeopāts daiviņas sagriež ar visu miziņu, saspaida, piedāvā elpot saviem pacientiem, un arī pats sev ķiploku sulu pasmērē zem deguna. Uzreiz pēc šāda veida terapijas pacienti stāsta, ka pēc ķiploka pasmaržošanas kļūst vieglāk elpot!

"Ķiploki bērniem pāri nedarīs un nebūs par skādi!" iedrošina homeopāts.

Dzērvenes un medus

Dzērvenēs ir visi ūdenī šķīstošie vitamīni, tāpēc tās var lietot dažādos veidos- dzērvenes ar medu; dzērvenes ar ķiploku un medu – jebkurā veidā tās ir labas!

Ja bērnam vai pieaugušajiem ir temperatūra, liels palīgs būs dzērvenes ar medu. Arī bērniem var un vajag piedāvāt medu, ja bērns nav alerģisks un jūtīgs. Kā atpazīt jūtīgu bērnu,kuram varētu būt alerģiska reakcija uz medu- uz medu jūtīgi bērni ir tie, kuri maz svīst, kuri ir jūtīgi uz odu un dunduru kodumiem, kuri ir bāli un maz dzer. "Ja bērns izrāda, ka grib medu, nevajag baidīties to dot!" iedrošina homeopāts. "Aukstajā laikā lieciet medu uz galda, piedāvājiet bērnam!"

Rutks ar medu

Dodamies pie nākamās tautas medicīnas receptes! Rutks ar medu ir lielisks ar līdzeklis pret klepu, ko var dot arī bērniem. Rutku kā pretklepus līdzekli var pagatavot dažādi:

- izgrebt rutku,ielikt karoti medus un ļauj izveidoties sīrupam;

- sagriezt vai sarīvēt rutku un apbērt ar cukuru vai medu.

Šo sīrupu nevajadzētu dot bērniem, kuriem ir t.s. ģeogrāfiskā mēle- čūliņas, reljefs uz mēles- vai problēmas ar aizkuņģi.

Kāju mērcēšana

Tā kā pēdās ir ļoti daudz nervu galu, kas ir jāmasē un jāstimulē, mērcēt pēdiņas drīkst jau no pašas dzimšanas.

"Lai ikdienā veicinātu un stimulētu pirkstiņu un pēdas attīstību, bērnam var ļaut staigāt pa dažādām faktūrām- griķu spilventiņiem, prosas sēkliņām, rīsiem," iesaka homeopāts.

Piparu plāksteri, sinepju plāksteri

Esam nonākuši pie sentēvu metodēm, tomēr homeopāts Pāvels Naumovs ir skeptisks pret šīm metodēm: „Tās nav vadošās metodes, ar kurām sildīt mazuli. Pasildīt mazuļa krūtiņas un vēderiņu var ar mammas silto, mīlošo roku, jo, ja plāksteru līmēšanas procesā bērns raud, tas tik un tā rezultātu nedos!” 

Dāvāsim sirdssiltumu mūsu bērniem un būsim veseli!

Māmiņu Klubs

Tiešraidi atbalsta Kleenex®Balsam-
Tavs iekaisušais deguns pelnījis maigu balzama pieskārienu!

 

 

ONLINE TV videosarunu ar homeopātu Pāvelu Naumovu par dabas līdzekļu lietošanu saslimšanu gadījumos skaties spiežot podziņu Play!

Ipad un IPhone ierakstu skaties šeit!