Kādēļ homeopātijā nepastāv slimību diagnozes?

18. Oct 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atšķirībā no tradicionālās medicīnas, homeopātijā slimības netiek sauktas vārdā. Svarīgākais ir noskaidrot simptomu un saslimšanas cēloni, bet homeopātiskos preparātus izvēlēties, atkarībā no cilvēka konstitūcijas!

Konsultē homeopāts Pāvels Naumovs.

Pētām simptomus, nesaucot diagnozes

„Ļoti neatbalstu to, ka ārsti praksē pielieto diagnozes, piemēram, kakla iekaisumu nosaucot par faringītu! Tad, ja sakām faringīts, tad to arī ārstējam. Tomēr jebkuras veselības problēmas gadījumā, svarīgāk būtu saprast, kāds ir tās cēlonis!

Tātad nedēvējot kakla sāpes par faringītu, bet tās uztverot vienkārši kā kakla sāpes, varam censties izzināt to cēloni. Saprotot, vai kakls ir iekaisis, tas sūrst, sāp vai ir sauss, un vai tajā ir daudz gļotu, tūska vai raksturīgas vēl kādas citas pazīmes, varam sākt iedziļināties un meklēt problēmas sakni.

Turpretī, ja jau iesākumā nosakām diagnozi – faringīts, sākam lietot zāles, kas paredzētas šai slimībai, nemaz neiedziļinoties, kādēļ tā radusies,” skaidro Pāvels Naumovs.

Vieni simptomi, dažādas zāles!

Izvēloties homeopātiskās zālītes, speciālists iesaka tieši konkrētajam cilvēkam, nevis slimībai, vīrusam vai simptomiem nepieciešamās!  

„Iedomāsimies, ka diviem cilvēkiem ir pilnīgi vienādi slimības simptomi: skaļš, sauss un „rejošs” klepus, un paaugstināta temperatūra. Tomēr starp abiem pacientiem pastāv arī kāda būtiska atšķirība, kas galu galā ietekmēs to, kādu homeopātisko preparātu katram no viņiem ieteiksim!

Viens no cilvēkiem ir korpulents, emocionāls, dusmīgs un nervozs. Viņam ir augsts asinsspiediens un paplašinātas acu zīlītes.

Turpretī otrs pacients, kuram ir tieši tāds pats klepus un paaugstināta temperatūra kā pirmajam, ir tievs un bāls. Ikreiz, kad ieklepojas vai sev izmēra temperatūru un secina, ka tā nekrītas, viņš sevi žēlo un savus slimības simptomus pārspīlē.

Šajā gadījumā abiem pacientiem ar pilnīgi vienādām slimības izpausmēm būs jāizvēlas atšķirīgi preparāti,” stāsta homeopāts.

Tātad izvēloties homeopātiskās zālītes, speciālisti ņem vērā ne tikai slimības simptomus, bet arī visu cilvēka konstitūciju: viņa miesas būvi, emocijas, reakciju, rakstura īpašības un arī iemeslus, kādēļ slimība radusies!

„Tad, ja cilvēks ir darbaholiķis un slimības simptomi radušies pārstrādāšanās rezultātā, būs jāizvēlas viens preparāts, bet, ja saslimšanas cēlonis ir spēku izsīkums, jāizvēlas cits, neskatoties uz to, ka abiem pacientiem ir vienāds klepus un vienādi paaugstināta temperatūra,” skaidro Pāvels Naumovs.

Māmiņu Klubs

Kādu slimību ārstēšanai tu esi lietojusi homeopātiskās zālītes? 

Tiešraidi atbalsta Kleenex®Balsam-
Tavs iekaisušais deguns pelnījis maigu balzama pieskārienu!

 

ONLINE TV videosarunu ar homeopātu Pāvelu Naumovu par dabas līdzekļu lietošanu saslimšanu gadījumos skaties spiežot podziņu Play!

Ipad un IPhone ierakstu skaties šeit!