Traipi?!

Traipi?!

11. Oct 2012, 15:30 aab aab

Labrīt!

Es negribu kā no grāmatas stāstīt kādus traipus ar ko var iztīrīt! Gribu pastāstīt par to, kādas lietas es izmantoju mājas uzkopšanā - tajā ietilpst arī drēbju mazgāšanā un putekļu slaucīšanā!

Drēbes:

- drēbju mazgāšanā lieliski var izmantot arī trauku mazgājamo! Tā kā pārsvarā izmantoju Fairy, tad to arī nereti lietoju.

Protams, ka pats pirmais noteikums, ko darīt, ja ir ir kādi traipi - ir mērcēt! Mērcēt var arī aukstā ūdenī! Aukstais ūdens izrauj ārā vismaz lielāko daļu traipu tā, lai tie pavisam pazustu mazgājot veļas mašīnā. Pirms pavisam gaišu, baltu, apģērbu mazgāšanas, mēdzu tos iemērkt - siltā ūdenī, klāt nedaudz pulvera un Fairy. Un tad var tikai brīnīties no kurienes ir tas melnais ūdens :D Fairy lieliski palīdz arī pie taukaniem traipiem. Atceros gadījumu no skolas laikiem, kad kādai diezgan bravurīgai klases biedrenei gadījās iesēsties kaut kāmā, kas bija taukains. Uz manu ieteikumu, mazgāt ar trauku mazgājamo, dzirdēju visādus lamu vārdus un smiešanos par to, bet, kad tiešām pamēģināja, tad gan jau bija klusums :D Tāpat Fairy var izmantot sviedru izmazgāšanai. Arī pie pulvera var pieliet, bet nevajag pārforsēt, jo Fairy taču puto uz nebēdu - ir gadījies, kad veļasmašīnā griežas vienas netīras bikses - pareizāk sakot - viņas peldēja putās! :D 

Asins traipus no drēbēm (mums, sievietēm īpaši pazīstami) var izmazgāt vispirms mērcējot! Noteikti mērcējot. Otrs variants ir uzbērt uz asins traipiem sāli. Parasto sāli, kas mājās atrodams! 

Veļas ziepes tomēr ir neatņemama vannas istabas lieta - drēbēs var ierīvēt uz lielākiem traipiem, pamazgāt jau pirms lielās mazgāšanas.

Saimnieciskās vietas:

- Tā kā man ir sanācis dzīvot vietās, kur ir samērā vecs linolejs virtuvē, tad varat iedomāties cik ļoti ātri viņš paliek netīrs - taukains, netīrs. Atceros, ka iepriekšējā dzīvoklī ilgi mocījos, jo nu nekādi nevarēju dabūt tīru, pat nerunājot par to, lai vismaz izskatās kaut cik tīrs! Izmēģināju dažādus tīrīšanas līdzekļus - nekā! Tad izdomāju pieliet klāt ūdenim Fairy (jā, vecais labais Fairy)! Mazgāju gan bez maz ar putām, vairākas reizes pāris kvadrātmetos skaloju slotu. Mazgāju vairākas dienas pēc kārtas, kad beidzot manas pūles vainagojās panākumiem! :) Tad jau linolejs bija dabūts kaut cik tīrs un turpmāk tikai reizi nedēļā bija jāmazgā. Fairy palīdz šķīdināt taukus un virtuves grīda tomēr ir taukaina! Arī šajā dzīvoklī, kur linolejs ir lielākajā daļā dzīvokļa, izmantoju Fairy. Protams, ka šeit ir vieglāk, jo linolejs ir labākā kvalitātē un pietiek arī ar Sano mazgāšanas līdzekli tieši linolejam.

- Vannas istabai ir paredzēts Cilit Bang kaļķakmenim. Ļoti labs! Taču izmantoju arī poda mazgāšanai. Tomēr ūdens ir tāds kāds ir un var redzēt uz poda kaļķakmeni. 

- Putekļu un TV slaucīšanai izmantoju logu tīrāmo šķidrumu, kuram ir antistatiskais efekts! Īpaši labi TV ekrānu notīra un putekļi nelido gaidā un nenosēžas atpakaļ. 

-Virtuvē izmantoju +/- tai paredzētos līdzekļus. 

Man ļoti garšo bietes. Kamēr nebiju iegādājusies virtuves kombainu, kurā skaisti varu sarīvēt bietes, man nācās viņas rīvēt ar rokām. Tehnikas tkai izgudrotas dažādas, kā palikt ar kaut cik tīrām rokām - liku maisiņus uz rokām, mēģināju bez maz nagos turēt, rokas mazgāt ar visu ko. Tad nejauši kaut kur izlasīju, ka rokas esot jātīrot ar cukuru! Jā! Izmēģināju un toč - palīdz! :)

Ir grūti atcerēties visus variantus, kā tīru dažādas lietas un vietas, bet nu šīs ir tās galvenās un tās lietas, kas uzreiz nāk prātā!

 

Aab

Meklējam Kleenex® Mammu: paņēmieni ciņā ar traipiem