Traipi mani nebiedē

Traipi mani nebiedē

11. Oct 2012, 14:30 maijbite maijbite

 

Labdien, mājsaimnieces!

Kad izlasīju 2. konkursa uzdevumu, sabēdājos, jo man jau īsti nav tautas līdzekļu traipu izņemšanā, to visu dara mazgāšanas līdzekļi un tīrīšanas produkti, ko lietoju (SA8™ Baby Veļas pulveris bērnu apģērbu mazgāšanai, SA8™ Premium Veļas pulveris; SA8™ Balinātājs visiem auduma veidiem; SA8™ Prewash Traipu tīrītājs pirms auduma mazgāšanas; SA8™ TRI-ZYME™ Pulveris veļas mērcēšanai un mazgāšanas efektivitātes palielināšanai; L.O.C.™ Multi-Purpose Cleaner Universāls tīrīšanas šķidrums, L.O.C.™ Mitrās salvetes utt.). Par visu pēc kārtas.

Arī es jau krietnu laiku pirms bērna dzimšanas sāku lietot nekaitīgus un dabiskus līdzekļus mājas, drēbju un sevis kopšanai.

Pirms mazules dzimšanas saskare ar traipiem bija minimāla. Kad piedzima meita, sākuma mēnešos bija pieniņa atgrūšana, briljantzaļā traipi un dažreiz arī šmuce no lielajām padarīšanām. Šajos gadījumos iemērcu drēbes balinātājā, pēc tam mazgāju veļasmašīnā paredzētajā temperatūrā.

Kad mazule paaugās, aktuāli bija dažādi pārtikas traipi (bietes, tomāti, ogas) ar šiem rīkojos tāpat kā ar iepriekšējiem. Ja vēl nāca klāt zāles traipi, tad pirms mazgāšanas izmantoju vai nu traipu tīrītāju vai pulveri veļas mērcēšanai.

Vienmēr līdzi nēsāju LOC mitrās salvetes, kas ir lielisks palīgs ne tikai roku slaucīšanai, bet arī uz svaigiem traipiem, piemēram, šokolādes, pavasaros sula no narcišu kātiem, kā arī košļenes un asins traipi). Šīs salvetes ja ne iztīra visu, tad pēc tam atvieglo mazgāšanu ar jau pieminētajiem mazgāšanas līdzekļiem.

L.O.C.™ Multi-Purpose Cleaner Universāls tīrīšanas šķidrums tiek galā arī ar tauku, sarkanvīna, lūpu krāsas, tintes, apavu krēma u. c. traipiem.

Vēl mūsu palīgs mājas uzkopšanā, nelielu traipu noņemšanā un dezinficēšanā ir tvaika slota.

Nesen uz baltā matrača gadījās šmuce, kuru daļēji novērsu ar LOC mitrajām salvetēm (ļoti lielu daļu) un pēc tam ar tvaika slotu. Ja izmantotu ķīmiskus līdzekļus, noteikti izdotos izņemt traipu pavisam. Kļūda, ko izdarīju tīrot matrača traipu, bija, ka traipu netīrīju no ārējās malas uz centru.

Ja tā padomā, atceros arī dažus paņēmienus no tautas līdzekļiem.

Biešu krāsu no rokām vai virtuves dēlīša var noņemt ar kaut ko skābu, piemēram, citronskābi vai citrona sulu, vai arī, ja griež biešu salātus, tad pēc tam griežot marinētos gurķus dēlītis labāk notīrās. Šis paņēmiens būs sāpīgs, ja uz rokām ir rētiņas.

Asins traipus parasti mazgāju ar ziepēm aukstā ūdenī, bet pēc tam veļasmašīnā kā parasti.

Sveķu traipus esmu ņēmusi ārā, uzklājot uz notraipītās vietas salveti un izgludinot.

Dzīvi bez traipiem vēlot,

Maija

Meklējam Kleenex® Mammu: paņēmieni ciņā ar traipiem

 

maijbite maijbite 11. Oct 2012, 17:19

Uztaisīju arī uzskatāmu piemēru, ka traipi izmazgājas, bet aizmirsu pievienot rakstiņam. Zeķītes tika sasmērētas ar bieti, tomātu mērci, šokolādi un briljantzaļo. Iemērcu balinātājā uz pusstundiņu un vienkārši izskaloju (bez mazgāšanas). Tikai briljantzaļais ir saglabājies, jo tā pamatīgi uzsmērēju, bet, ja būtu paturējusi ilgāk balinātājā un vēl izmazgājusi (vai pēc vairākām mazgāšanām) būtu pazudis arī tas...

maijbite maijbite 11. Oct 2012, 16:15

Kā Tava kolēģe teica, ka ir jau laba, bet otrreiz laikam nepirktu - mans vīrs teica tāpat. 😀
Viņš kaut kā bija iedomājies, ka ar to uzreiz var tīrīt māju, bet nē - vajag taču arī izslaucīt vai izsūkt ar putekļusūcēju.
Ko mēs esam darījuši ar to - tīrījuši grīdu, paklāju, logus, spoguļus, mēteli (tīrīju un gludināju), tīrījām plīti, virtuves izlietnes grūti tīrāmās šķirbas, arī tualetes poda maliņas iekšpusē. To visu jau tvaika slota dara.

mamma27 mamma27 11. Oct 2012, 14:41

Pastāsti tuvāk par to tvaika slotu, vai ir vērts tādu iegādāties?