Par dažādiem sīkumiem un ne tikai

11. Oct 2012, 07:30 nosiguldas nosiguldas

Es domāju, ka daudzas no mums ir vedušas savas padomu un sīkumu grāmatas mājās, kur ir saliktas receptes un dažādi padomi, man šī mape tā arī saucās -visādi sīkumi. Tapēc es noteikti atbalstu tādu e-grāmatu, jo pieredze, kas te apkopota ir nenovērtējama un galvenais, ka svarīgas lietas ir vienkopus.

Es noteikti atbalstu dabisku līdzekļu pielietojumu, bet ir lietas, kas man liekas nepieņemamas, gan garšas, gan smaržas ziņā un es nekad tās nelietošu. Ir tāpat lietas, ko esmu izmēģinājusi un neesmu guvusi apstiprinājumu tā labajām īpašībām, bet tas katram ir individuāli.

Tagad par to, kas man ir tuvs un ko noteikti varu teikt, ka darbojas. Mans ieguvums ir tas, ka pavisam biju aizmirsusi par rutka jaukajām īpašībām un tā kā mēs tagad mājās slimojam ar vīrusu, kam protams seko klepus, sagatavoju rutku ar medu un izrādījās, ka Katei pat ļoti garšo rutka sula ar medu, nav labāka pretklepus sīrupa. Biju pavisam par to aizmirsusi. Tagad domāju, ka tā laikam ir, ka mēs bieži vienkārši izmetam no galvas vajadzīgas lietas un tad noderīga ir šāda e- grāmata, kur var paskatīties.

Vēl par noderīgu uzskatu medus,citrona un ingvera dzērienu, nevaru teikt, ka izdzeru un esmu vesela, bet labsajūtu uzlabo. Protams, gribu minēt mūsu pašu jauko kāpostu, kad deguns ir aizlikts un sāp aizdegune, ir sajūta, ka spiež, es ņemu kāpostu lapu un ja vajag sēžu ofisā ar viņu uz vaiga visu dienu, protams pieturot ar roku, tas patiesi darbojas uz vakaru spiedīgā sajūta pazūd.  Ceļmallapas ir vēl viens augs par kura labajām īpašībam nav šaubu, gan sasitumi, nobrāzumi un tulznas.

Lai cik labas nebūtu kumelītes, pelašķi un vērmeles, man viņas negaršo un zinu ka neesmu vienīgā, tapēc es meklēju alternatīvu- piparmētras, aveņu kauli un upeņu zariņi. Tāpat lai cik vērtīgi nebūtu smilšērkšķi viņi smird un es no brīvas gribas viņus nevaru sev piespiest dzert.

Galvenais ir ne tikai zālītēs ko mēs lietojam, bet arī tajā, vai mēs ticam tam ,ka tas mums palīdz, ja nē mēs veidojam barjeru un no tā nekāda labuma nav. Vēl lasīju, ka organisms pats atgrūž to, kas viņam nav vajadzīgs, nevaru iedzert pelašķus, tātad tie nav domāti man.

Konkurss: kurš padoms šķita noderīgākais Kleenex® veselības grāmatā?